Hængekøjer

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Skab en hyggelig oase med en hængekøje

En hængekøje er det ideelle møbel, når det kommer til hygge og afslapning. Den er perfekt at tage en lille middagslur i, perfekt for børn at tumle i og perfekt til at skabe en hyggelig oase i hjemmet med – det er et møbel, som både store og små kan nyde. De findes i mange forskellige størrelser, former og farver, så du altid kan finde en, der passer i netop din hjemlige oase. I Silvan har vi også en hyggelig hængestol. Den er ideel, hvis du foretrækker at sidde op og gynge lidt i stedet for at ligge ned. Uanset hvad du foretrækker, finder du et stort udvalg af hængekøjer hos Silvan.

Hvilke typer findes der?

Der findes mange forskellige slags hængekøjer. Du kan bl.a. få brasilianske stofhængekøjer, mexicanske net-hængekøjer samt den europæiske udgave lavet i sejldug. Dem man dog oftest ser, er typisk brasilianske stofhængekøjer – og det er også dem, vi forhandler i Silvan. De fås i et hav af forskellige farver, både ensfarvede og stribede. Du kan også få dem i lidt forskellige former. Nogle kommer i en mere lige form, hvor du ligger ovenpå. Andre er mere afrundede, hvor du ligger nede i hængekøjen i stedet for ovenpå. Mange er lavet i et UV-resistent materiale, der ikke falmer i solen. Det er altså blot at finde den rigtige model, der passer til netop din stil og dit behov.

Hvor skal den placeres?

De fleste tænker på haven, når det kommer til en hængekøje. Og det er da også skønt at ligge under træerne på en varm sommerdag og blot nyde livet. Desværre må vi også indrømme, at vejret i Danmark ikke altid tillader udendørshygge. Derfor kan du også sagtens vælge at placere din hængekøje indenfor, for at få mest muligt ud af den. Den er perfekt i et familierum, legerum eller som tv-plads i stuen. Både store og små kan få glæde af den. Ved at placere en hængekøje indendørs, kan både du og familien nyde den hele året rundt.

Sådan monterer du din hængekøje?

Det er ikke helt ligegyldigt, hvordan du monterer din hængekøje. For at få mest mulig hygge og sjov ud af den, er det vigtigt, at den hænger både korrekt og sikkert. Uanset om du ønsker at montere den mellem to træer, stolpe eller vægge, bør du altid sikre dig, at ophængningspunkterne er stærke nok. Derudover skal du have den rette afstand og højde, så du kan gynge let uden at ramme mod jorden. Læs mere herunder om, hvad du skal være opmærksom på, når du monterer din nye hængekøje.

  • Find den rette afstand: Når det kommer til afstanden mellem dine to ophængningspunkter, skal der være rigtig god plads. Det er bedre, at der er for langt mellem punkterne end for kort. For lang afstand kan nemlig let løses ved hjælp af reb og karabinhager. Skulle afstanden derimod blive for kort, kan det være sværere at løse. Hvis muligt, kan du binde en knude på hængekøjens snore, men det kan gøre den svær at ligge i – og samtidigt kan det skabe en spidsbelastning på rebene.

  • Bestem højden: Som tommelfingerregel skal køjen hænge i øjenhøjde; altså i en højde af ca. 180 cm. Du kan dog sagtens have rebene til køjen hængende højere, hvis det f.eks. passer med grenene på et træ. Det gælder blot om at sikre, at begge hængekøjens ender forbliver i 180 cm højde. Når hængekøjen er på plads, skal den gerne have form som en halvmåne og hænge ca. 40-50 cm over jorden.

  • Ophæng mellem to træer eller stolper: Fordelen ved at hænge køjen op mellem to træer er, at du får naturlig skygge fra træernes grene og blade, når det er varmt. Men skulle du ikke være så heldig at have to store træer med den rette afstand, kan du sagtens supplere med stolper. Brug f.eks. runde træstolper med en længde på 3 meter, og grav dem ned, så du stadig har nok højde over jorden til at hænge køjen i 180 cm højde. Fyld grus eller beton omkring stolperne og sikr dig, at de står helt lodret. Har du ét godt træ i haven, kan du sagtens bruge det og så en enkelt stolpe til at montere din hængekøje.