Hængekøjer

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Skab en hyggelig oase med en hængekøje i din have

Hvis du gerne vil skabe en hyggelig oase i din have med mulighed for afslapning og socialt samvær, så er en hængekøje det perfekte havemøbel. Du kan bruge den til at tage en middagslur i solen og til hyggeligt samvær med din familie og venner. En hængekøje er både for voksne og børn, da børn også elsker at tumle i en hængekøje. Hos Silvan har vi et stort udvalg af hængekøjer i mange forskellige farver og størrelser. Du kan derfor både finde den store og lille hængekøje samt den farverige og mere neutrale. Der skulle derfor gerne være en hængekøje, som passer til lige præcis din have.

Der findes mange havemøbler, som du kan bruge til at skabe en hyggelig oase i haven. Ud over en hængekøje kan du også tilføje loungesæt og solsenge. Disse havemøbler fungerer som et supergodt supplement til en hængekøje, så du kan få plads til flere gæster i haven. Du kan også veksle mellem henholdsvis at sidde i en havestol og at ligge i en hængekøje. Børnene kan gynge i hængekøjen, mens du selv nyder solen i nærheden af dem på en solseng. Husk dog altid at være opmærksom på sikkerheden, når børn bruger en hængekøje.

Hvilken hængekøje skal du vælge?

Før du køber en hængekøje, er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvilken type hængekøje du har behov for. For at du kan være så godt forberedt som muligt, kan du med fordel læse vores guide, Hvilken hængekøje skal du vælge?. Der er generelt 4 overordnede typer af hængekøjer: brasilianske hængekøjer, mexicanske hængekøjer, danske (europæiske) hængekøjer og rejsehængekøjer. Den mest populære type hængekøje i Europa er den brasilianske hængekøje, som vi også forhandler i Silvan. En brasiliansk hængekøje er en tætvævet stofhængekøje, som isolerer godt imod kulde og vind. Den egner sig derfor godt til det mere kølige klima i Danmark.

Skal du på camping i naturen med overnatning? Så kan du som alternativ til et telt bruge en rejsehængekøje. Hvis du kan slå den op imellem to træer, så kan du ligge behageligt, da du er hævet fra jorden. Generelt er det en god idé at tage en hængekøje med på camping, da den gør, at du virkelig kan komme ned i ferietempo. Husk i øvrigt at vedligeholde din hængekøje, så den kan holde i mange år. Bl.a. bør du sætte den i læ et tørt sted, når der er regn og om aftenen. Det samme bør du gøre, når det ikke er sæson til at have en hængekøje ude.

Hængekøje med stativ

Har du ikke lige mulighed for at montere en hængekøje mellem to træer i din have, kan du med fordel købe en hængekøje med stativ. En hængekøje med stativ gør, at du kan få en dejlig hængekøje, selvom der ikke er meget plads din have. På denne måde kan du også få en hængekøje til terrassen. Det er også muligt at flytte en hængekøje på stativ rundt omkring i haven, så du får en langt større fleksibilitet. Hvis solen derfor skifter placering, kan du let flytte hængekøjen med.

Hængestol

Hvis du hellere vil sidde i en hængekøje end at ligge i den, kan du vælge en hængestol i stedet. Du kan også hurtigere komme op og ned fra en hængestol, og så fylder den heller ikke så meget i haven. Det kan næsten virke som en form for gynge, der bare er behagelig at sidde i. Børn vil derfor også synes, at den er sjov at være i. Den er også helt perfekt til at læse en god bog i eller bare slappe af i med god musik i ørerne en varm sommerdag.

Hængesofa

En lidt anden form for havemøbel er en hængesofa. Fordelen ved en hængesofa er, at I kan sidde flere sammen på hængesofaen, hvor en hængekøje og hængestol i udgangspunktet er til en enkelt person. Faktisk kan I sidde op til 3 personer i hængesofaen. Derudover er du fri for at hænge en hængekøje op, da hængesofaen er hængt op på et stativ. På nogle hængesofaer er der drikkeholdere, så du kan have drikkevarerne med udendørs i solen. Du kan med fordel tilføje puder eller hynder til hængesofaen, så du kan sidde endnu mere behageligt på sofaen.

Sådan monterer du en hængekøje i haven

Måske er du allerede så heldig, at du har to træer i din have, hvor du kan sætte din hængekøje op. Hvis du ikke har det, kan du dog sagtens stadig montere en hængekøje i haven. I stedet for træer skal du bruge stolper til at bære hængekøjen. Det er dog vigtigt, at du vælger nogle stærke stolper, som er mindst 10 cm. i diameter. Det er en god idé at vælge enten trykimprægneret træ eller hårdttræ, som kan holde til at være udendørs i fugtigt vejr. Uanset om du monterer en hængekøje i træer eller stolper, skal du bruge et stærkt reb til at holde hængekøjen oppe.

Der skal være en afstand på ca. 4,5 m. mellem træerne eller stolperne. Hængekøjen skal have form som en halvmåne, når den hænger. Derudover skal den hænge 40-50 cm over jorden. Generelt får du et bedre sving i hængekøjen, jo større spænd der er. Hængekøjen skal helst hænge omkring 180 cm over jorden på træet eller stolpen. I øvrigt skal du huske, at du skal vælge robuste træer, hvis du monterer køjen på træer. Træerne skal altså have en vis alder og størrelse på stammen. Har rebet en tendens til at falde ned, kan du banke en skrue i til at holde rebet oppe.

Hvordan kan børn bruge en hængekøje sikkert?

Selvom en hængekøje er rigtig sjov at lege i for børn, så kan den også potentielt være farlig. Faktisk bør børn ikke lege i en hængekøje, da det kan være farligt, hvis de falder ned fra den. Dog er det nok lidt svært helt at undgå, at børnene bruger hængekøjen. Derfor skal du sørge for, at hængekøjen er så sikker som muligt, så børnene ikke kommer til skade. Så kan du med ro i sindet lad dem bruge hængekøjen, mens du er i haven. Det er nemlig godt for børn at bruge en hængekøje, da det kan udvikle deres motorik.

Først og fremmest skal du hænge hængekøjen et sted, hvor børnene ikke kan gynge ind i noget. Herudover kan du gøre underlaget under køjen blødt, så børn ikke falder ned på et hårdt underlag. Du kan eksempelvis ligge en madras eller puder under. Har du små børn, bør du hele tiden holde dem under opsyn, når de er i hængekøjen. En hængekøje på stativ er ikke god til leg, da børnene kan risikere at falde ned på stativet. Hvis børnene skal bruge en sådan, skal du sørge for, at der er sikkerhedssnore på den, så poderne ikke falder ud af den.