Havebænke

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilken havebænk skal du vælge?

Leder du efter en ny bænk til haven? Så kan du finde et stort udvalg her på siden. En havebænk er både et elegant og praktisk havemøbel. Du kan hurtigt skabe masser af siddepladser i haven med en eller flere bænke. Desuden er det et fleksibelt møbel, som du både kan bruge rundt om havebordet og i et solrigt hjørne af haven. Men hvilken havebænk skal du vælge? Først og fremmest skal du vælge en havebænk, der falder i din smag, og der passer ind i din haves design. Desuden skal du finde den størrelse, som du ønsker. Du kan både finde mindre bænke med plads til 2 personer og større bænke med plads til 4 personer.

Hos Silvan kan du bl.a. finde de helt klassiske hvide havebænke, der tilføjer stil og skønhed til haven. En anden type havebænk er den populære trallebænk. Den kan tilføje et rustikt look til haven, især hvis du vælger en med drivtømmer. Derudover kan du finde havebænke med og uden ryglæn. Du kan også tilkøbe et ryglæn til bænken, hvis du gerne vil have det til bænken. En plankebænk er også en flot og robust bænk, som du kan have stående mange steder i haven. Du kan finde de fleste bænke i mange forskellige farver, f.eks. naturligt træ eller sort farve.

Vælg en havesofa for den ultimative siddekomfort

Hvis du gerne vil sidde blødt og behageligt udenfor på terrassen, er en havesofa et godt valg. I så fald kan du rigtigt slappe af på en varm og solrig sommer- eller forårsdag. Du kan med fordel kombinere en havesofa med en havebænk, så du kan flytte den hyggelige morgenmad, frokost eller eftermiddagskaffe ud på terrassen. Der kan sidde flere personer på havesofaen, eller du kan vælge at ligge i den og komme helt ned i tempo. Sørg for at vælge en havesofa, der passer til stilen på din terrasse. F.eks. har vi en klassisk sofa med plads til tre personer.

Hvilket materiale skal du vælge?

Du kan finde havebænke i mange forskellige materialer. Det typiske materiale til bænke er træ. Du kan dog også finde bænke i andre materialer som f.eks. komposit. Træ skal helst være behandlet for at kunne holde til at være udendørs. Hvis du vælger trykimprægneret træ, er det allerede behandlet og kan derfor godt holde til at være udendørs uden ekstra behandling. Hvis du vælger en havebænk, der er i ubehandlet træ, skal du huske at give den behandling såsom en træolie. Komposit er i udgangspunktet vedligeholdelsesfrit, så her behøver du kun at tørre det af med en klud med sæbevand i ny og næ.

Sådan vedligeholder du en havebænk

For at vedligeholde en havebænk skal du sørge for at opbevare den et tørt sted, når du ikke bruger den. Det er altid bedst at lægge dem i læ indendørs, men hvis du ikke har mulighed for det, kan du alternativt dække havebænkene med et overtræk til havemøbler. Som allerede nævnt behøver havebænke i kunstmaterialer som polyrattan eller komposit i udgangspunktet ingen vedligeholdelse. Du kan dog give dem imprægnering, hvis det er nødvendigt. Derudover kan du også rense havemøbler, der ikke er i træ, med en blød børste eller svamp og sæbevand. Så er de klar til at blive brugt hele sæsonen.

En havebænk i træ kræver en mere gennemgribende behandling. Trykimprægneret træ er allerede behandlet, og derfor behøver du ikke at give det ekstra behandling. Da træ dækker over mange forskellige træarter, så skal du huske at give dit træmøbel en specifik behandling. Dog findes der nogle generelle gode råd til at vedligeholde træ, der står udendørs. Eksempelvis kan du med fordel rense og slibe træet, før du giver det olie. Nogle trætyper skal du give olie mindst 1 gang om året. Desuden skal du også huske at spænde løse bolte og skruer på havebænkene, så de ikke går i stykker. Du kan læse mere om vedligeholdelse af havebænke i vores guide til vedligeholdelse af havemøbler.

Hvordan laver du et pallemøbel?

Måske har du på en terrasse hos nogle venner eller på en café set de populære pallemøbler. Der er mange grunde til, at pallemøbler er blevet så populære. Bl.a. giver de et urbant udtryk til haven, som gør den unik. Pallemøbler er også fleksible, da du hurtigt kan udvide og adskille pallerne til et større møbel eller flere forskellige møbler. Det er i øvrigt vigtigt, at du ikke bare bruger almindelige europaller til pallemøbler. De kan være behandlede med giftige kemikalier, så de ikke egner sig som møbler. Derimod skal du købe nogle særligt behandlede paller til møbler udendørs, som vi forhandler hos Silvan.

Du kan lave mange forskellige typer pallemøbler. Kun fantasien sætter grænser. Helt simpelt kan du f.eks. sætte to paller oven på hinanden med nogle pallehynder ovenpå. Hvis du sætter dem op ad en mur, så har du nogle fine siddepladser her. Er du lidt af en handyman, kan du også selv lave mere avancerede havemøbler ud af paller. Bl.a. kan du lave store loungemøbler, som du kan slænge dig i. Der er også god plads, så du kan invitere mange gæster med i pallemøblet. Når det ikke længere er sæson til havemøbler, kan du hurtigt pakke pallerne sammen og sætte dem i læ i skuret.

Hvilke andre havemøbler kan du finde hos Silvan?

Silvan har mange andre havemøbler, som du kan supplere med en bænk eller vælge som alternativ. F.eks. har vi mange typer bord-/bænkesæt. Med en sådan kan du få en samlet pakke, hvor du både har en bænk og et bord. Du kan også hurtigt flytte den rundt i haven og sætte flere sammen, hvis du har mange gæster på besøg. Et bord-/bænkesæt er derfor både et godt supplement og alternativ til en havebænk. Du kan også til ryglæn til nogle bord-/bænkesæt, så du kan gøre det mere komfortabelt at sidde på bænken under grillmiddagen eller eftermiddagskaffen.

Loungesæt er et andet gode supplement til bænke. Loungemøbler passer bedre til afslapning end bænke, men de er til gengæld ikke så fleksible, som bænke er. F.eks. er en chaiselongsofa helt perfekt til at ligge afslappet på terrassen. Hvis du vil, kan du også finde en sjov strandkurv til haven. Det kan tilføje helt unikke detaljer til din have, som vil blive bemærket af dine gæster. Silvan har derfor en masse forskellige havemøbler, som inviterer til, at du kan udnytte din terrasse fuldt ud. På denne måde bliver dit hjem udvidet med et brugbart uderum.