Loungesæt

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvorfor skal du vælge et loungesæt?

3 grunde til at vælge et loungesæt:

  • Et hyggeligt og behageligt havesofasæt: Et loungesæt forvandler din terrasse til en lille dagligstue – bare udendørs. Det gør, at du får langt bedre muligheder for at bruge din terrasse i hverdagen og weekenderne.
  • Plads til at samle gæsterne udenfor: Der er plads til masser af gæster på mange loungesæt. Derfor kan du roligt invitere venner og familie til havefest, hvor de kan nyde en drink og lækker mad på loungesættet.
  • Lavet til brug udendørs: De loungesæt, som du kan finde på denne side, er lavet til udendørsbrug, så de er holdbare og vejrbestandige. Dog er det altid en god idé at sætte havemøbler i læ, når du ikke bruger dem. I hvert fald bør du vinteren over lægge dem i læ et sted indendørs.

Et loungesæt sikrer dig den perfekte komfort udendørs på terrassen. Du kan skabe din helt egen lille dagligstue udenfor, hvor du kan hygge med familie og venner. Du kan på denne måde udnytte terrassen endnu mere og bruge mere tid derude, når du kan sidde behageligt. Det er både til hverdagsbrug og fest. I hverdagen kan du slænge dig i loungemøblerne med musik i ørerne eller en god bog. Til fest kan du bruge den før festen til velkomstdrinks og snacks. Senere på aftenen, når middagen er slut, og aftenkaffen serveres, kan loungemøblerne bruges til at hygge sig og at slappe af i.

Et havemøbelsæt er supergodt, når grillmaden skal serveres og indtages. Et loungesæt er mere til hygge og samvær. Loungesæt består af forskellige havemøbler. Bl.a. kan du hos Silvan finde et loungebord, loungesofa og endda en strandkurv. De forskellige loungemøbler kommer i mange typer og størrelser. Eksempelvis kan du købe en stor hjørnesofa, hvor mange kan sidde sammen. I et sæt får du en samlet sofagruppe, så du både har sofa og bord. I nogle loungesæt er der også stole med. Du kan supplere loungemøbler med en solseng, hvis du også gerne vil ligge ned og nyde solskinnet på terrassen.

Hvilket materiale skal loungemøbler være i?

De fleste af vores loungemøbler i Silvan er i polyrattan, hvilket er et yderst praktisk materiale til havemøbler, da det er vedligeholdelsesfrit. Derfor behøver du ikke at bruge så meget tid på vedligeholdelse, hvis du vælger polyrattan som materiale. Dog kan du med fordel vaske polyrattan over med en sæbeblanding eller særlig polyrattanrens. Derudover kan du evt. imprægnere havemøblerne. En anden fordel ved polyrattan er, at det er et stærkt og hårdført materiale. Det er UV-bestandigt og falmer derfor ikke i farven, når det er i solen. Et loungesæt i polyrattan er altså den praktiske løsning, hvis du gerne vil undgå at bruge for meget tid på at vedligeholde havemøbler.

Leder du efter loungemøbler af andre materialer, er metal og træ oftest det du ellers kan få. Især loungeborde er lavet af metal. Alle loungebordene hos Silvan er fremstillet i metal, der kan holde til at være udendørs. Desuden kræver de ikke den store vedligeholdelse, da de hurtigt kan tørres over med en klud. Træ er også et yderst populært materiale til havemøbler. Det skyldes bl.a., at det har en flot naturlig glød, der kan skabe et elegant og luksuriøst udtryk i haven og på terrassen. Vælg derfor et materiale og materiale på loungemøblerne, der passer til dit udeområde og den tid, du vil bruge på at vedligeholde dem.

Sådan vedligeholder du dit loungesæt

Vedligeholdelse af havemøbler og herunder loungesæt er vigtigt, hvis du gerne vil have glæde af dine loungemøbler i lang tid. Som det allerede er nævnt, er de fleste af loungemøblerne hos Silvan lavet i polyrattan, der kun kræver minimal vedligeholdelse. Vælger du et andet materiale, kan det godt kræve mere vedligeholdelse. Du kan læse meget mere om, hvor du plejer og rengør dine havemøbler i vores guide, Sådan vedligeholder du dine havemøbler. Så ved du, hvordan du sikrer, at du kan have flotte møbler udendørs i lang tid, du stolt kan vise frem for venner og familie.

Opbevaring af havemøbler er en enormt vigtigt for, at dit loungesæt kan holde i mange år. Fugt og kulde er ikke godt for nogle materialer, så du bør undgå, at havemøblerne står udendørs i regn og blæst. F.eks. bør du flytte loungemøblerne indendørs, når det ikke længere er sæson. Har du ikke lige mulighed for at flytte loungesættet indenfor, kan du i stedet bruge et overtræk til havemøbler. Det er bedst at flytte møblerne helt indenfor, men er det ikke muligt, er overtræk et godt alternativ. Du kan også bruge overtrækket om foråret og sommeren, når der er regn.

Hvilket tilbehør skal du vælge til dit loungesæt?

Ud over overtræk til havemøbler er det også andet tilbehør, der er en god idé til loungemøbler. Bl.a. kommer loungesofaer med hynder, så du kan sidde blødt og behageligt på dem. Her er en hyndeboks en god investering. På denne måde kan du opbevare havehynderne i ly for regnen og undgå fugt. Det gør også, at du kan tage helt tørre hynder op, når du vil sidde på terrassen. Hos Silvan kan du finde mange forskellige hyndebokse. Der skulle derfor gerne være en opbevaringsboks, der passer til dit udeområde og loungesæt. I alle tilfælde er en hyndeboks godt tilbehør til dine loungemøbler og terrasse generelt.

Noget andet, som du kan købe til loungemøblerne, er en parasol. En parasol beskytter dig imod solen, når den er skarp, og det er varmt. Selvom solen er rar i det kolde og fugtige danske klima, så er det alligevel dejligt at kunne skabe skygge, når solen står lige på en sommereftermiddag. Hos Silvan kan du finde mange forskellige parasoller. Til et loungesæt vil en stor parasol være oplagt, da du i så fald kan få skygge på hele loungeområdet. Husk at tilkøbe en god fod til parasollen, så den kan holde sig stabilt – også når der kommer lidt vind.