Overtræk til havemøbler

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan finder du det rigtige havemøbelovertræk

Vil du gerne beskytte dine havemøbler imod slitage fra vind og vejr? Så skal du have fat i et overtræk til havemøbler. Det er dog vigtigt, at du finder det rigtige havemøbelovertræk. Når du skal vælge det rigtige havemøbelovertræk, skal du tage udgangspunkt i, hvilket havemøbel du ønsker at dække til. Hvis du f.eks. har en parasol, som du ønsker at dække til med et overtræk, så kan du finde specifikke overtræk til parasoller. Derudover kan du også finde overtræk til havemøbelsæt eller loungesæt. Det er bedre at vælge et overtræk, der er lidt for stort end et overtræk, der er for lille. Derfor bør du lægge et par cm til havemøbelovertrækket, når du skal finde det rigtige.

Et havemøbelovertræk fungerer ved at beskytte havemøbler imod sol, regn og fugt. Det er typisk fremstillet af polyester, der er vandtæt og har UV-beskyttelse. I bunden vil der normalt være en elastik, som holder overtrækket fast til havemøblerne. Elastikken gør også, at det er nemt at lægge overtrækket på havemøblerne. Du skal blot samle møblerne, og herefter kan du dække dem ind med overtrækket. Når du skal vælge den rette størrelse, bør du samle havemøblerne og måle bredde, høje og dybe på møbelsættet. På denne måde kan du nemmere finde den rette størrelse til overtrækket. Et for stramt overtræk kan nemlig skabe kondens.

Hvorfor er det nødvendigt med overtræk til havemøbler?

Overtræk til havemøbler er nødvendigt, fordi det forlænger havemøblernes levetid. Noget af det, som slider mest på havemøbler, er vejr, vind og sol. Solen kan f.eks. afblege havemøblernes træ og stof, mens regn og fugt kan skabe rust i metal og råd i træet. Når du beskytter havemøblerne med et overtræk, så undgår du altså, at dine havemøbler får for meget vand og sol. Vi anbefaler dog, at du tager hynder og tæpper indendørs, når du ikke bruger dem. På denne måde undgår du, de bliver for fugtige. Alternativt kan du bruge en hyndeboks til opbevaring af puder, hynder og tæpper på terrassen.

Hvis du ikke er så heldigt at have et skur eller et andet rum til opbevaring af havemøbler over vinteren, er det endnu vigtigere med havemøbelovertræk. Dog vil det altid være bedst at opbevare havemøbler indendørs over vinteren, hvis du har mulighed for det. Et overtræk til havemøbler er et supergodt supplement til opbevaring indendørs. Du kan hurtigt dække havemøbler ind med et overtræk, når du ikke bruger dem om sommeren. Derfor vil du altid have tørre og flotte havemøbler, der kan holde i lang tid. Du behøver heller ikke at vedligeholde dine havemøbler så meget, som hvis de stod ubeskyttet udendørs hele året.

Hvordan vedligeholder du dine havemøbler?

Opbevaring og beskyttelse er en vigtig del af vedligeholdelsen af havemøbler. Selvom den rigtige opbevaring er vigtig, er der mange andre ting, som du bør gøre for at vedligeholde havemøblerne bedst muligt. Den rigtige vedligeholdelse af havemøbler afhænger meget af, hvilket materiale havemøblerne er i. Et materiale som polyrattan skal eksempelvis have en helt anden behandling, end havemøbler i træ skal have. Mens polyrattan ikke kræver så meget behandling og vedligeholdelse, så kan træmøbler kræve en del behandling. I begge tilfælde er det en god idé at overdække havemøblerne med et havemøbelovertræk, når de ikke bliver brugt.

Har du havemøbler i polyrattan, kan du med fordel vedligeholde dem ved at rense dem og evt. give dem imprægnering 1 gang årligt. Du kan finde særlig rens og imprægnering til polyrattan. Havemøbler i træ kræver en del mere vedligeholdelse. Træ uden beskyttelse bliver hurtigt slidt, når det står udendørs. Derfor er det faktisk endnu vigtigere, at du får et havemøbelovertræk, hvis du har havemøbler i træ. Først og fremmest bør du give dine træmøbler træolie en gang om året, når du sætter dem ud om foråret. Du kan læse mere om vedligeholdelse af havemøbler i vores guide til vedligeholdelse af havemøbler.

Afskærm din terrasse med solsejl eller læhegn

At sidde på en terrasse med en kølig vind er ikke det mest behagelige. Medmindre det er meget varmt, er det altid bedst at sidde i et vindstille hjørne på terrassen. Du kan skabe læ på terrassen på mange forskellige måder. F.eks. kan du bruge et læhegn til at skabe vindbeskyttelse. Det er en mere permanent og ufleksibel løsning. Hvis du i stedet vil have en midlertidig og fleksibel løsning til læ og afdækning, skal du vælge et læsejl og solsejl. Denne form for afskærmning kan du også bruge på altanen, så du også kan sidde der og nyde solen i læ.

Et læsejl og solsejl kan også beskytte havemøblerne imod slitage. Bl.a. undgår du, at havemøblerne får for meget sol, så farven ikke falmer. Ud over det så beskytter læsejl også imod nysgerrige blikke fra forbipasserende. Det er især rart, hvis du bor i byen. På samme måde kan du skjule dine havemøbler, hvis du vil undgå, at ubudne gæster skulle blive fristet af dem. Det samme kan du med et havemøbelovertræk. Hvis du har nogle dyre havemøbler, undgår du, at de kan friste andre til at stjæle dem ved at skjule dem bag et overtræk. Du beskytter derfor dine havemøbler på flere områder med både overtræk til havemøbler og læhegn.