Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find alt i jord, græs og gødning hos Silvan

For at få en smuk, grøn have skal du bruge jord, græs og gødning. Da du skal bruge forskellige typer af jord, græs og gødning alt efter din have, har vi et bredt udvalg af produkterne. Du vil også kunne finde vejledning til, hvilken jord, græs og gødning du skal vælge for at få den have, du drømmer om. Alle haver og planter er nemlig forskellige, og derfor skal de også have forskellig jord og gødning. Herunder vil du kunne læse mere om, hvad du skal overveje, hvis du skal købe jord, græs og gødning til haven.

For mange er en flot have også en have uden for meget ukrudt. Derfor kan du også finde ukrudtsmiddel og ukrudtsduge hos Silvan, så du nemt og overskueligt kan bekæmpe ukrudt. Du er dermed fri for at få ondt i ryg og knæ, når du skal fjerne ukrudt i havebedet eller mellem fliserne. Du kan også finde ukrudtsmiddel til græsplænen. Vil du gerne skabe en have med stor biodiversitet og insektliv, kan du dog også lade ukrudtet gro og få en vild have. Du kan læse mere om fordelene ved en vild have i vores guide til vild have.

Hvilken jord skal du vælge?

Jord er ikke bare jord, selvom nogle kan være fristet til at tro det. De forskellige jordtyper adskiller sig nemlig meget fra hinanden, og du bør vælge jord til den specifikke plante. En helt særlig jord er f.eks. surbundsjord. En surbundsjord er en jord med lav pH-værdi. Den passer til surbundsplanter som rhododendron og lyng. Modsat vil de fleste grøntsager helst have en neutral jord. Ud over pH-værdien i jorden er selve jordens struktur også vigtig. Det betyder, at nogle plantetyper foretrækker en fin jord, mens andre typer foretrækker en grovere jord. Du skal altså undersøge den enkelte plante og jordtype nøje for at finde den perfekte jord.

Hvis du har en økologisk have, kan du heldigvis også finde økologisk jord hos Silvan. Økologisk jord indeholder organisk og naturlig gødning, så du derfor ikke får unødig kemi i din have. Er du på udkig efter jord, der er mere bæredygtig og bedre for miljøet, skal du holde øje med Skabt med omtanke. Skabt med omtanke er produkter fra Silvan, som er grønne. Vælger du en jord, som er blevet godkendt som Skabt med omtanke, så er du altså sikker på at få et produkt, der er godt for naturen. Dermed kan du gro planter, blomster og grøntsager i din have med god samvittighed.

Hvilke typer gødning findes der?

Gødning kan være vigtig for, at dine planter får en optimal vækst. Generelt findes der utroligt mange varianter af gødning, der passer til forskellige typer af planter og grøntsager. Det er en god idé at vælge en gødning, som passer til en specifik plante. Selvom der findes universalgødning, som kan bruges som en generel gødning, så har planten bedre vækstbetingelser, hvis den får en særlig gødning. Gødning kommer i mange former som både væske, pinde, piller og drys. Vælg derfor den gødningstype, som du har det bedst med. Alle typerne af gødning har deres fordele og ulemper.

En anden vigtig forskel på gødning er, om der er tale om naturgødning eller kunstgødning. Mens kunstgødning er fremstillet kunstigt af kemikalier, kommer naturgødning fra naturlige materialer som dyremøg og kompost. Kunstgødning virker hurtigt og effektivt, hvorimod naturgødning er mere langsomvirkende. Der er dog ingen tvivl om, at naturgødning er bedre for miljøet og klimaet. Hvis du derfor prioriterer at få en klima- og miljøvenlig have, så bør du vælge naturgødning i stedet for kunstgødning. I øvrigt består gødning typisk af tre kemikalier: Nitrogen, fosfor og kalium. Derfor kaldes denne gødningstype også NPK-gødning. De tre kemikalier har betydning for plantens vækst, rodnet og fotosyntese.

Sådan sår du en ny græsplæne

Hvis du skal anlægge en ny græsplæne, har du 2 muligheder: enten at så græsfrø eller at bruge rullegræs. Fordelen ved græsfrø er, at det er en nem og billig måde at anlægge en ny græsplæne. Rullegræs er til gengæld en hurtigere vej til en ny græsplæne, og du får også en flot, plan plæne. Ulempen er, at det er en noget dyrere løsning end græsfrø. Hvis du derfor har en lille græsplæne, som du bare bruger til hverdag, er græsfrø helt fint. Derimod er rullegræs mest relevant, hvis du har en meget stor plæne, der bliver udsat for meget slitage.

For at du skal få succes med en ny græsplæne – hvad enten du bruger græsfrø eller rullegræs – skal du gøre plænen klar. Det betyder, at jorden skal være pæn og luftig. Derudover skal jorden være plan, så du skal fjerne ukrudt og sten samt jordknolde. Efterfølgende kan du bruge en palle til at gøre jorden helt plan. Når du har gjort alt dette, er du sådan set klar til at så græs på plænen. Hvis du gerne vil have mere viden om vedligeholdelse og anlægning af græsplæner, kan du med fordel læse i vores guide, Klargøring af græsplænen .

Undgå ukrudt i haven med ukrudtsmiddel

Er du træt af at fjerne genstridigt ukrudt i haven? Så er ukrudtsmiddel din redning. Med ukrudtsmiddel vil du hurtigt kunne fjerne ukrudt mellem fliserne, i plænen og i bedet. Du skal blot sprøjte ukrudtsmidlet på det ukrudt, som du ønsker at fjerne, og så vil det begynde at blive nedbrudt efter blot 3 timer (afhængigt af det enkelte produkt). Du kan sprøjte ukrudtsmidlet med en havesprøjte, som vi også forhandler i Silvan. På denne måde kan du hurtigt og effektivt bekæmpe ukrudtet i haven. Noget ukrudtsmiddel skal blandes med vand, mens andet ukrudtsmiddel er blandet i forvejen og klar til brug.

Hvis du gerne vil vælge et ukrudtsmiddel, som ikke spreder for mange usunde kemikalier i haven, så skal du holde øje med Skabt med omtanke. Dermed er du sikker på at få et produkt, der har naturlige ingredienser. I øvrigt kan du også finde plænerens, hvor du kan fjerne ukrudt fra græsplænen, uden at selve græsset bliver fjernet. Derudover kan du også finde mosfjerner og algefjerner, der effektivt fjerner mos og alger fra bl.a. fliser og træ. Så kan du få fliser og træ på terrassen, som virkelig skinner, og som ser nyt og friskt ud.