Ridderborg med mange funktioner

Viktor på 6 år har på ganske få kvm fået et hyggeligt værelse med ridderborg, seng, fængsel, tøjskab, våbenopbevaring og legetøjsskab samlet i én praktisk og flot løsning.

Der var kun ganske få kvadratmeter at gøre godt med, da Viktor på 6 år skulle have sit eget værelse. Ved at bruge hele værelsets højde og bygge sengen sammen med en flot ridderborg med masser af opbevaring, blev der alligevel plads til det hele.
- Under sengen er der skabe og skuffer med legetøj. Der er også blevet plads til et hyggeligt lille 'fængsel', hvor Viktor elsker at sidde med sine computerspil, og fængslets 'tremmer' fungerer samtidig som en trappe op til sengen, fortæller Viktors far, Espen Gregersen fra Frederiksberg.
- I hulrummet bag ved skabene er der lige plads til sværd og andre lange legesager, og på den måde er hver kvadratcentimeter i det lille værelse udnyttet optimalt - uden at det virker proppet.

Materialer: 2 køkkenskabe 60 x 60 x 150 cm (ekstra høje) med låger. 1 krydsfinerplade og 3 solide hængsler (til stigen/lågen). MDF-plader til sengeramme og sengehest. Lægter til sengens skelet og ramme. Lameller til sengebund. Skummadras. Skruer. Fugemasse. Maling. Lysliste med batteridrevet auto tænd-sluk-sensor i skabene.
Værktøj: Rundsav. Stiksav. Skrue-/boremaskine. Vaterpas. Slibe-, fuge- og malergrej.
Pris: ca. 3.000 kr.

1. Opsæt køkkenskabene.
2. Byg sengens skelet af lægter omkring skabene. Understøt med ben bag ved skabene og helt inde ved væggen. Skabene er her 60 cm dybe, og sengen er 80 cm bred. Derfor vil der være et hulrum bag sengen.
3. Byg en sengeramme (firkant) af MDF-plader og skru lægter i bunden, så sengebunden af lameller har noget at hvile på. Skru rammen ind i væggen.
4. Udskær sengehesten i MDF som én stor plade med udskårne 'skydeskær' som i en borg. Skru sengehesten fast til sengerammen og skru evt. nogle klodser og en plade uden på sengehesten som 'tårn'. Det giver en flot tredimensionel effekt.
5. Byg den sidste låge selv og skær trinene/fængselstremmerne ud. Tegn trinene op, bor et hul og sav ud med en stiksav.
6. Fug alle kanter og fyld skruehullerne ud. Slib, mal med grundmaling og mal igen med hvid træmaling. Mal tilsidst detaljer som skydeskår med sort maling.
7. Slut af med lameller og madras og skær dem til, hvis de ikke passer helt i de indbyggede mål.