Juletræer

Ingen jul uden et smukt juletræ. Hos Silvan finder du et bredt udvalg af juletræer i forskellige sorter og størrelser. Du finder både blågran og den populære nordmannsgran såvel som juletræer i potter og på fod. Størrelserne varierer fra 80-220 cm, så du kan med sikkerhed finde det helt rigtige træ til dit hjem.
Vær opmærksom på, at du ikke kan bestille dit juletræ til levering fra silvan.dk, kun til afhentning via Click & Collect. 

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilken sort skal du vælge?

Der er delte meninger om, hvilken træsort folk anser som det ’rigtige’ juletræ. Derfor kan det også være svært at vide, hvilket du skal vælge. I Silvan finder ud forskellige sorter og størrelser af juletræer. Du finder bl.a. det store, smukke blågransjuletræ, Picea pungens. Blågransnåle har et tydeligt blåt skær, og træet har stedsegrønne nåle og en bred, nærmest pyramideformet form. Du finder blågran i potter, så du har mulighed for at plante juletræet ud i haven efter jul. Selvom blågranen ofte er det billigste valg, vælger mange i dag en nordmannsgran, Abies nordmanniana. En nordmannsgran har en længere levetid – og du vil derfor kunne nyde godt at dit flotpyntede træ i længere tid.

I vores sortiment af juletræer finder du flere størrelser af den populære sort, nordmannsgran, som har lange, bløde nåle i en kraftig grøn farve. Den kaldes også ædelgran, og dens smukke form og gode holdbarhed har gjort den til det mest populære juletræ for tiden. Du kan finde nordmannsgranen med en tilspidset stok, så den er klar til at sætte direkte i foden. Den fås i flere størrelser – både de helt store på 165-220 cm og de mellemstore på 120-160 cm. Disse er vores store og fyldige juletræer. Du kan også få de lidt mindre juletræeer fra 80-100 cm og 60-80 cm. Disse kommer i en potte, så du kan vælge at plante træet ud, når højtiden er forbi.

Hvor kommer Silvans juletræer fra?

Alle de juletræer, du finder i Silvan, er opvokset i Danmark – og langt de fleste stammer fra plantager i Midtjylland. Her er de blevet dyrket og passet i 8-10 år, så du kan få et smukt og unikt træ til jul. Det danske klima er ideelt til at dyrke juletræer, da det ikke bliver for koldt om vinteren. I Danmark har vi nemlig som oftest mildere vintre, og vi er fri for forsommerfrost. Det betyder også, at du kan købe et fint juletræ, som ikke er importeret. Du støtter dermed danske producenter ved at købe et juletræ i Silvan.

Skab hygge og stemning med den rette pynt

Der findes lige så mange måder at pynte sit træ, som der findes forskellig  juletræspynt. Mulighederne er uendelige, og kun fantasien sætter grænser. Det vigtigste er, at pynten afspejler din personlige stil. I Silvan har vi et bredt udvalg af forskellig juletræspynt. På det flotteste træ er pynten typisk en blanding af både gammelt og nyt. Ofte er pynten gået i arv, eller man har lavet noget sammen med børnene. Disse ting har oftest stor personlig værdi, og de spiller en stor rolle i forhold til at skabe den helt rigtige stemning.

Sådan holder dit juletræ længest

Når et træ er nyfældet, har det ikke godt af at komme direkte ind i den varme stue. Vi anbefaler, at du lader det stå og akklimatisere udenfor i nogle dage, før du tager det ind. Du kan enten sætte det i en spand vand eller lægge det på græsplænen, indtil du skal bruge det. Fjern forsigtigt nettet, så grenene kan falde naturligt på plads. Det er vigtigt, at du ikke placerer træet direkte op ad en varmekilde, såsom en brændeovn, radiator eller lignende. Det kan nemlig hurtigt udtørre grannålene, og det vil ikke holde sig flot lige så længe.

Hvis du godt kan lide at have dit juletræ stående i så lang tid som muligt, kan du med fordel bruge en juletræsfod med mulighed for vanding. Vand dagligt træet og det holder sig flot og grønt i længere tid. Et andet lille trick du kan benytte dig af, er at putte et par hovedpinepiller med acetylsalicylsyre ned i vandet - det kan f.eks. være Kodimagnyl. Det er med til at forlænge holdbarheden.

Kan jeg genbruge mit juletræ?

Vil du gerne genbruge dit juletræ i flere år? Så er et  juletræ i potte måske lige sagen for dig. Her har du mulighed for at sætte det udenfor, når højtiden er forbi. Du kan med fordel potte det om til en større potte, så det kan vokse til det kommende år. Husk at sætte træet ud hurtigst muligt, så det ikke står i varmen længere end højst nødvendigt. Vælg et træ, der er specielt produceret til at kunne tages ind til jul. Et almindeligt udplantningstræ vil ikke trives indendørs. Det vil også sjældent give et godt resultat med et, som du selv graver op ude fra haven.

Sådan får du mest ud af dit træ

Når højtiden er ved at være forbi, smider langt de fleste blot deres juletræ ud. Men du kan faktisk bruge det til mere, end du tror. Grangrenene er rigtig gode at bruge til vinterbeskyttelse af f.eks. roser i haven. Roser kan have svært ved at klare frosten og også den skarpe vintersol. Stik derfor grangrenene ned omkring foden af rosen og lad dem ligge til foråret. Fjern dem først, når du alligevel skal til at beskære og rense ud i bedet. Stammen kan også sagtens genbruges. Sav den op i mindre stykker, lad dem tørre et par måneder, og så har du lidt ekstra brænde til brændeovnen.

Har du hverken have eller brændeovn? Men derimod svært ved at komme af med træet efter brug? Så tjek din kommunes hjemmeside og se, om det er muligt at få det afhentet. I mange kommuner er det nemlig muligt at få afhentet ens juletræ sammen med det daglige affald. Det er både nemt og bekvemt. Skulle dette ikke være muligt, så husk, at du i Silvan kan låne en gratis trailer, så du kan få fragtet det gamle juletræ til genbrugspladsen. Således kan du i samme omgang komme af med pap og papir, der måske har hobet sig op efter juleaften.

FAQ

 • Hvilken træsort skal du vælge?

  Du kan vælge mellem forskellige sorter af juletræer såsom blågran og nordmandsgran. Nordmandsgran har bløde nåle og en lang levetid, hvis træet står i vand. Det er et fyldigt træ med et frodigt udseende. Blågran har et tydeligt blåt skær med fyldige stedsegrønne nåle, som du har mulighed for at plante ud efter jul. Du finder begge sorter af juletræer i Silvan. 
 • Kan du bruge et grantræ fra haven som juletræ?

  Almindelige udplantningstræer trives ikke godt, som juletræ, inde i den varme stue. Du kan dog godt købe et  juletræ i potte, som er produceret til formålet, og så plante det ud senere. Så kan du bruge det igen, år efter år.
 • Hvordan bliver et frø til et juletræ?

  Det er en lang proces, og det tager ca. 8-10 år, før du har et juletræ i en størrelse, som du finder i Silvan. Først forspires frøene i små bakker. Her bliver de gødet og luget regelmæssigt indtil de er store nok til at komme ud i marken. Her bliver der løbende fjernet budgrene, så træet får et pænt skørt. Producenten sørger også for at nippe knopper af og justere væksten, så du kan få et smukt og symmetrisk juletræ.
 • Hvorfra kommer Silvans juletræer?

  Alle Silvans juletræer kommer fra Danmark. De fleste er opvokset på plantager i Midtjylland.
 • Kan du bruge juletræet til noget efter jul?

  Ja, du kan f.eks. bruge grenene til vinterbeskyttelse af dine roser. Du kan også save stammen i mindre stykker, lade dem tørre et par måneder og bruge dem i brændeovnen.
 • Hvordan kommer du af med juletræet efter jul?

  I nogle kommuner kan du sætte dit juletræ ud sammen med dit almindelige affald, og få det afhentet på den måde. Tjek din kommunes hjemmeside for at se, om det er en mulighed hos dig. Hvis ikke, så husk, at du i Silvan kan  låne en gratis trailer til at få kørt juletræet på genbrugsstationen.