Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilken vægmaling og loftmaling skal du vælge?

At vælge den rigtige væg- og loftmaling er utroligt vigtigt. Farven på væggen og loftet har nemlig stor betydning for oplevelsen af rummet. Der er nærmest uendelige muligheder for farver på væg- og loftmaling, så farven er helt op til dig og dine præferencer. Skal du f.eks. have en klassisk hvid maling, som kan give lys i rummet og få det til at syne større? Eller er du på udkig efter en lidt mørkere og varmere farvenuance, som kan skabe hygge og karakter i rummet? Det kan også være, at du er til mere eksperimenterende farver, der kan give rummet liv. Uanset hvad kan du finde din ønskede farve til væggen og loftet hos Silvan.

Farven er kun en af mange overvejelser, når du skal vælge maling. Du skal også vælge maling ud fra, hvilket rum der skal males. Derudover skal du også finde den rette mængde, så du ikke kommer til at købe for meget eller – endnu værre – for lidt maling. Det kan også være, at indeklima og miljøvenlighed har betydning for dit valg af væg- og loftmaling. Alle disse overvejelser er vigtige, så du finder den rigtige maling. Herunder kan du læse mere om glans, mængde og indeklimavenlighed, så du er bedre klædt på til at træffe det rigtige valg.

Glans

Glans handler om, hvor meget lak der er i malingen. Det betyder, at jo mere glans i malingen, jo mere blank er den malede overflade. Hvis der er en lav glans, er malingen mat – og modsat er malingen altså blank, hvis der er en høj glans. En maling med høj glans er også mere slidstærk og vaskbar og forhindrer samtidig, at der trænger fugt ind i overfladen. Derfor er det nødvendigt at bruge vægmaling med høj glans i rum som badeværelset og køkkenet, da der er meget fugt og slitage af væggen i disse rum. Omvendt har loftmaling typisk ikke brug for en høj glans (medmindre det er i badeværelset). Du kan bruge disse retningslinjer i forhold til glans:

  • 1-4 i glans: Denne glans passer især godt til lofter.
  • 5-10 i glans: Denne glans er god til stuer, værelser (herunder børneværelser), gange og entreer. Glans 5-10 kan vaskes med milde rengøringsmidler – pas dog på med at bruge for stærke rengøringsmidler.
  • 20-30 i glans: Denne glans er især god til badeværelser og køkkener. Her er det nødvendigt med en høj glans, så væggen nemmere kan vaskes, og så malingen kan holde bedre til fugten i rummene.

Mængde

Det er selvfølgelig vigtigt at vælge denne rette mængde væg- og loftmaling. Det er bedre at vælge lidt for meget maling end lige pludselig at løbe tør, før du er helt færdig med at male. I så fald kan du også gemme den ekstra maling, hvis væggen på et tidspunkt skal have en ny omgang. Typisk vil det være oplyst på emballagen eller i produktbeskrivelsen, hvor langt malingen rækker. Hvis det ikke er oplyst, kan du bruge følgende mål for nogenlunde at beregne, hvor stort et område maling dækker (det er omtrentligt, da det kan veksle fra væg til væg):

  • 3 liter: 20-24 kvadratmeter.
  • 5 liter: 30-35 kvadratmeter.
  • 10 liter: ca. 60-67 kvadratmeter.

Indeklimavenlig vægmaling

Hvis du er som de fleste, så er et sundt og behageligt indeklima en vigtig prioritet. For at få et så sundt indeklima som muligt kan det hjælpe at vælge en indeklimavenlig vægmaling. Desuden kan det være, at du har nogle allergier, som gør, at du ikke kan tåle bestemte tilsætningsstoffer. Skal du vælge en indeklima- og allergivenlig maling, kan du holde øje med, om den har Svanemærket eller Indeklimamærket. Disse certificeringer er en garant for, at der er reduceret brug af skadelige kemikalier, og at det har minimeret eksponeringen af uønsket kemi i lokalet. Silvan har lavet en indeklimavenlig vægmaling fra vores mærke, Skabt med omtanke, som både har Indeklimamærket og Svanemærket.

Få tonet din vægmaling hos Silvan

Hos Silvan kan du få tonet din vægmaling, lige som du ønsker den. Det kan du gøre i vores farvevælger. Vores farvevælger er et meget brugbart værktøj, hvor du kan få visualiseret, hvordan en bestemt maling ser ud på væggen i et rum. Du kan eksperimentere med forskellige farver og glans. Herefter kan du bestille malingen, hvis den lever op til dine forventninger. Du har også mulighed for at bestille en farveprøve. Det kan være en god idé, da farven på malingen kan ændre sig i forhold til lyset og skyggerne i det konkrete rum. Du kan læse mere om vilkår for køb af tonet maling på siden.

Sådan maler du en væg og et loft

Selvom det kan virke ligetil at male en væg og et loft, så skal du alligevel forberede dig, hvis du skal have et flot resultat. Du skal også sørge for afdækning af gulvet og andre områder, så der ikke kommer maling herpå. Det er desuden vigtigt med malertape og meget andet tilbehør for det optimale resultat. Hvis du gerne vil have en gennemgang af, hvordan du maler en væg, har vi lavet videovejledning. I denne video kan du se trin for trin, hvordan du maler en væg. På denne måde kan du blive klædt på til dit malerprojekt.Hvilke materialer skal du bruge for at male en væg?

Det er forskelligt, hvilke materialer du skal bruge for at male en væg. Det afhænger bl.a. af overflade, om der er blevet malet før, og om der er huller i væggen, som skal repareres. Det er også forskelligt, hvor mange forskellige pensler og malerruller, som du har brug for. Hvis du skal male et loft, er det eksempelvis en stor fordel at have et teleskopskaft, så du kan male et loft højt oppe med en malerrulle. Herunder kan du se, hvilke materialer som du muligvis kan have brug for til at male væg og loft.

Se også vores andre typer af maling og tilbehør hos Silvan

Silvan har et stort udvalg af maling og tilbehør til både inde og ude. Du kan bl.a. overveje at male med grunder først, hvis malingen skal sidde endnu bedre fast. I vores malingssortiment kan du også finde gulvmaling, hvis du også vil male gulvet i forbindelse med et malerprojekt i hjemmet. Skal du male husets facade, kan du se i vores udvalg af facademaling. Af tilbehør kan du overveje en malersprøjte. En malersprøjte kan effektivisere malerarbejdet og give et flottere resultat. Du kan under det enkelte produkt se, hvilke leveringsmuligheder du har, og hvilke Silvan-butikker der har varen på lager.