Farvetoning
Få tonet din maling og træbeskyttelse i den rigtige nuance – helt gratis.

Find den rette maling med vores online farvevælger

Synes du også, det er svært at finde hoved og hale i de mange forskellige typer maling? Så skal du prøve vores digitale farvevælger. Her kan du på kort tid klikke dig igennem farvevælgeren, som til sidst anbefaler, hvilken maling du skal vælge til projektet. Alt efter det konkrete projekt, kan du vælge imellem mange forskellige farver og nuancer. Du har samtidig mulighed for at se, hvordan den valgte farve tager sig ud på den valgte type overflade og rum. Så slipper du for at komme hjem med den forkerte farve. Køb malingen igennem vores Click & Collect, eller få malingen leveret direkte til din adresse.

Sådan fungerer farvevælgeren:

 1. Projekt: Vælg om dit produkt skal være til et indendørs eller udendørs projekt.
 2. Område:Vælg, hvilket område i boligen du skal arbejde i. (f.eks. stue eller badeværelse).
 3. Overflade: Vælg den overflade, du vil male (f.eks. væg, loft, eller panel).
 4. Farve: Vælg din ønskede farve og nuance. Her kan du også se, hvordan farven ser ud på det valgte projekt.
 5. Glans: Vælg hvilken glans du skal bruge (f.eks. mat, halvblank eller hel blank).
 6. Beregn mængde: Indtast overfladens mål og beregn, hvor meget maling du har behov for.
 7. Vælg maling: Farvevælgeren viser anbefalede produkter til dit projekt, som du kan tilføje direkte til indkøbskurven.

Hvad koster det at få tonet maling i Silvan?

I Silvan er det altid gratis at få tonet din maling, det betyder med andre ord, at du kan få blandet lige præcis den farve, som du ønsker. Du slipper altså for at bekymre dig om, hvorvidt du vil betale for at få lige præcis den farvetone, som passer helt perfekt til det rum, som du skal have malet. I Silvan vil vi hjælpe dig helt i mål med dit malerprojekt, så du får det rum, som du ønsker dig. Og derfor skal toning af din maling naturligvis også være gratis.

I Silvan kan du få tonet alle mærker af maling og træbeskyttelse, der forhandles i Silvan. Du kan altså vælge frit mellem Dyrup, SILVANOL eller GORI – vores maskine klarer det hele. Du skal dog være opmærksom på, at farven kan virke mere dominerende og mørkere på store overfalder, end farven gør på det lille farvekort. Så er du i tvivl om, hvilken farve du skal vælge? Så er det som udgangspunkt en god idé at vælge en lysere nuance, end den farve som du har valgt på farvekortet.

Hvordan vælger du den rigtige farve?

Der er flere ting, du skal overveje, før du beslutter dig for, hvilken farve du skal vælge:

 • I hvilket rum skal du male? Der er forskellige typer maling alt efter, hvilket rum du skal male i, og om det er indendørs eller udendørs.
 • Hvilken glansgrad er bedst? Med en lav glansgrad vil væggen blive meget mat, og med en høj glansgrad vil væggen blive meget glinsende og reflektere lyset. I et meget lyst rum, med hvide vægge, kan det måske blive for lyst, hvis du også vælger en maling med høj glansgrad.
 • Det er nemt at blande en farve mørkere, men det er nærmest umuligt at tone den lysere. Hvis du er i tvivl om, hvor mørk din farve skal være, kan du altså starte med at lave den lidt for lys. Hvis du har malet første gang og gerne vil have den mørkere, kan du altid gå ned i butikken og få malingen tonet igen, så du får den rette farve, når du maler anden gang.

Kan jeg få en farveprøve med hjem?

Det er altid en god idé at tage en farveprøve med hjem, så du kan sikre dig, at farven passer godt ind i dit hjem, da lyset kan være anderledes i butikken, og du får dermed ikke den rette idé om, hvordan det vil se ud i din egen bolig. Derudover kan det være svært at se på et lille farvekort, hvordan det vil se ud på væggen derhjemme.

I Silvan kan du derfor få en farveprøve med hjem på to måder:

 • Med farvekort er der mulighed for at tage mange forskellige farver med hjem og se, hvordan de passer ind i din bolig.
 • For et mindre beløb kan du få blandet en lille bøtte maling på 0,38 liter i præcis den farve, du ønsker, som du kan tage med hjem. Det kan være en god idé at male det på noget, du kan flytte, f.eks. et stykke pap. Så kan du vurdere det på forskellige vægge i forskellige rum.

Har du en rest maling fra et tidligere projekt?

Vi kan sagtens hjælpe dig med at genskabe en farve fra et tidligere projekt. Tag blot en rest af den gamle maling med i butikken, og så vil vores farveeksperter hellere end gerne hjælpe dig med at blande en maling, der kommer så tæt på det gamle resultat som muligt. På den måde slipper du for at skulle starte helt forfra, hvis du eksempelvis skal male et nyt rum, der skal være i samme farve som de andre rum i boligen.

Hvordan fungerer toning af maling?

Først finder du i fællesskab med en farveekspert fra Silvan frem til den helt rigtige farve til dit projekt. Er der tale om vægmaling eller loftsmaling, bruges en hvid maling, hvor der tilføjes en nøje afmålt, lille mængde farvepasta. Ved hjælp af en tonemaskine beregnes mængden af farvepasta på baggrund af den valgte farve. Malerbøtten med hvid maling og farvepastaen placeres i en tonemaskine, der ryster malerbøtten, så malingen blandes i den ønskede farve.

Det er derfor, malerbøtten sjældent er fyldt helt op af den praktiske årsag, at der skal være plads til at tilføje farvepasta i malerbøtten.

Det skal du være opmærksom på

Når du vælger en farve på silvan.dk, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at lyset på din skærm kan påvirke visningen af farven. Vi opfordrer dig derfor til først at bestille en farveprøve, som du kan tage med hjem og teste på en lille del af den overflade, du ønsker at male. På denne måde får du det bedste visuelle billede af, hvordan farven ser ud hjemme ved dig.

Bemærk: Tonet maling tages ikke retur.

FAQ

 • Hvad er farvetoning?

  Maling er som standard fremstillet i et begrænset antal farver. Ved farvetoning blandes hvid maling med farvepasta, så man kan ramme flere tusinde farvenuancer. Det kan vi hjælpe dig med i Silvan.

 • Hvad koster det at få tonet maling?

  Det koster ingenting – det er helt gratis.

 • Hvilke mærker kan du få tonet i Silvan?

  Vi toner maling fra alle vores mærker – altså Dyrup, SILVANOL og GORI.

 • Kan du få en farveprøve med hjem?

  Ja, det kan du sagtens. Du kan få et gratis farvekort, hvor du kan sammenligne forskellige nuancer af en farve. Du kan også for et mindre beløb få blandet en lille bøtte maling, så du kan prøve det af på en væg derhjemme.

 • Kan I hjælpe med at finde den farve, du allerede har derhjemme?

  Det vil vi selvfølgelig gøre vores bedste for. Hvis du har en rest maling fra dit gamle projekt, kan du tage det med i din lokale Silvan, og så vil vores farveeksperter hjælpe med at komme så tæt på den oprindelige farve som muligt.

 • Hvad skal du være opmærksom på ved farvetoning?

  Du skal vælge en type af maling, der passer til det rum, du skal male i. Du skal også undersøge, hvilken glansgrad du vil have. En lav glansgrad giver en mat væg, og en høj glansgrad giver en glansfuld væg. Derudover skal du være opmærksom på, at du altid kan blande en farve mørkere, men du kan ikke blande den lysere.

 • Kan du få tonet din maling i alle Silvan-butikker?

  Ja, det kan du. Her kan du se en oversigt over alle vores butikker.

 • Kan du returnere en bøtte maling, du har fået tonet?

  En bøtte maling, der er tonet, bliver kategoriseret som en specialfremstillet vare, som ikke er omfattet af fortrydelsesretten. Derfor er det ikke muligt at lave en returnering, da varen ikke kan sælges til anden side.