Afdækning & tape

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan laver du en god afdækning når du skal male

Når du skal i gang med at male, er første skridt på vejen at dække gulve og møbler af. Her skal du bruge afdækning. Du kan både lave afdækning med plastik, pap eller filt. Til kontakter og andre kanter kan du med fordel bruge tape som afdækning. Det kan godt være lidt kedeligt, når man først skal i gang med afdækning. Ofte er man lidt utålmodig og vil gerne i gang med at male. Det kan dog godt betale sig at gøre sig umage med at lave en god afdækning. Det giver nemlig et langt flottere resultat i sidste ende – og så er du også fri for at fjerne maling fra de steder, hvor det ikke var meningen. 

Når du skal i gang med afdækning, er det en god ide at samle alle møbler og stille dem i midten af rummet. Så kan du lettere komme til med malerpenslen langs vægge og kanter. Her kan du lave en afdækning til dine møblerne af plastik eller filt. Selvom du kun skal male loftet, bør du altid fjerne alt langs væggene – både møbler og billeder. Så er du sikker på, at de ikke bliver ødelagte af maling. 

Du bør aldrig bruge aviser til afdækning. Tryksværten kan nemlig smitte af. På gulve er det bedst med pap eller filt til afdækning. Plastik kan nemlig blive meget glat, hvis gulvet også er det. Maling bliver også lettere tværet ud på plastik, hvis du træder på det. Du kan sætte din afdækning på gulvet fast med malertape. Så er du sikker på at din afdækning ikke skrider, og at malingen ikke finder vej til gulvet fra sprækker i afdækningen.

Brug tape når du maler

Tape er for mange uundværligt, når der skal males – og det er ikke uden grund. Med tape kan du eksempelvis få skarpe kanter, beskytte mindre dele, der ikke skal males, eller male præcise og kreative felter og mønstre.  

Når du maler, skal du huske at fjerne malertapen, mens malingen er våd. Skal du male af flere omgange, kan du godt lade tapen sidde. Her skal du blot fjerne tapen, før det sidste lag maling er tørt. Det giver det flotteste resultat, og du risikerer ikke at tapen sætter sig fast i malingen. 

Malertape skal helst ikke sidde længere end højst nødvendigt. Limen fra tape kan nemlig sætte sig en smule fast og være svær at få af, hvis den har siddet for længe. Vil du bruge tape på en overfalde, der ikke er helt hærdet, kan limrester fra tapen lettere sætte sig. Her kan du fugte overfalden med vand og forsigtigt nulre rester fra limen af. Et godt husholdningstip er også at bruge madolie til at fjerne limrester fra tape, hvis overfladen tåler det. Har limen sat sig fast på glas eller vinduer, kan det fjernes med en skraber. 

Foruden malertape har vi også et stort udvalg af gaffatape og lærredstape. Det kan bruges til alt fra midlertidige reparationer til splejseopgaver og allroundmontering.