Afdækning & tape

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvordan laver du en god afdækning, når du skal male?

Når du skal i gang med at male, er det første skridt at afdække gulve og møbler. Her skal du bruge afdækning. Det kan betale sig at gøre sig umage med at lave en god afdækning, da det giver et langt flottere resultat i sidste ende – og så er du også fri for at fjerne maling fra de steder, hvor det ikke var meningen. Når du skal i gang med at male, er det en god idé at samle alle møbler i midten af rummet. Så kan du lettere komme til med malerpenslen langs vægge og kanter. Derudover beskytter du bedre møblerne fra at blive ramt af maling.

Brug afdækningspap, afdækningsplast og afdækningsfilt

For at afdække møbler og gulv kan du bruge afdækningspap, afdækningsfilt og afdækningsplast. Du bør undgå at bruge aviser til afdækning, da tryksværten kan smitte af. Afdækningspap eller afdækningsfilt er oplagt at bruge til at afdække gulvet. Det er holdbart materiale, som du sagtens kan du gå rundt på, mens du maler. Husk at tape det godt fast med en særlig afdækningstape. Til at afdække møbler kan du bruge afdækningsplast. Afdækningsplast er mere fleksibelt, og derfor er det bedre til at afdække møbler end pap. Det er en god idé at gemme både afdækningspap og -plast, så du kan bruge det til en anden gang, du skal male.

Husk også en god malertape til malerarbejdet

Malertape er en nødvendighed, når du skal male hjemmet. Du bruger malertape til at afdække de mindre områder, der ikke skal males. Det er f.eks. kanter, lister og kontakter. Malertape gør, at der kommer en flot og lige kant. Hvis du gerne vil lave kreative og sjove mønstre, kan du også bruge malertape. Du skal være omhyggelig, når du påfører malertapen, så den sidder helt lige. Desuden bør du ikke vente for længe med at fjerne tapen, når du har malet. Det er vigtigt at fjerne tapen, mens malingen endnu er våd, da du ellers kan risikere at rive maling af. Hvis du skal male ad flere omgange, skal du fjerne tapen, mens det sidste lag endnu er vådt.

Malertape findes i mange forskellige typer. Der er standard-malertapen, der er god til de fleste maleropgaver, og som samtidig har en relativt lav pris. Der findes dog også flere andre typer af malertape, der har særlige karakteristika. Du kan f.eks. vælge en malertape til brug udendørs, som er UV- og vejrbestandig. Der er også malertape til sarte overflader, som ikke kan tåle normal malertape – det kan f.eks. være nymalede overflader. Hvis der er et område, hvor du gerne vil have en ekstra skarp og præcis kant, kan du også finde særlige malertape til dette formål. Se i vores udvalg og find den malertape, som du har brug for.

Hvilke andre former for tape kan du finde hos Silvan?

Malertape er bare en form for tape, som du kan finde på denne side. Vi har mange andre typer af tape, som du kan bruge til et utal af gør-det-selv-opgaver. Tape har udviklet sig meget, så nu er det blevet så stærkt, at det også kan bruges til monteringsopgaver – f.eks. kan du bruge tape til at montere spejle, knagerækker, tavler og meget andet. Fordelen ved at bruge monteringstape er, at du er fri for at bore i væggen. Du kan også se i vores udvalg af klæbesøm til ophængning af genstande. Herunder kan du læse mere om dobbeltklæbende tape, gaffatape, pakketape, skridsikker tape og tæppetape, som er nogle af de former for tape, som vi forhandler.

Dobbeltklæbende tape

Dobbeltklæbende tape fungerer på den måde, at begge sider af tapen er klæbende. Det betyder, at du kan bruge tapen til at hænge genstande op. Dobbeltklæbende tape findes i mange typer, som passer til forskellige overflader som tapet, fliser, murværk og metal. Der findes dobbeltklæbende tape til både indendørs og udendørs. Hvis du gerne vil hænge ting op i vinduet, er der også særlige typer af tape til glas. Dobbeltklæbende tape har forskellig bæreevne, så det er vigtigt, at du læser, hvor meget tapen kan bære. Nogle typer af dobbeltklæbende tape til fliser kan bære helt op til 100 kg/m.

Gaffatape

Gaffatape er enormt godt at have i baghånden, hvis nu du skal reparere noget i hjemmet. Gaffatape har nemlig en meget høj styrke og er samtidig nemt at bruge. Hvis du har brug for hurtigt at reparere et hul eller revne på plastik, kan du bruge gaffatape. Der er også gaffatape med ekstra styrke, hvis der skal være kraftigere reparationer. Det meste gaffatape er sølvfarvet eller sort, men der findes faktisk også gennemsigtigt gaffatape. Denne gennemsigtige variant er ideel at bruge til f.eks. glas eller akrylglas, hvis det er nødvendigt med en midlertidig reparation. Mange typer af gaffatape kan både bruges indendørs og udendørs.

Pakketape

Pakketape bruges til at forsegle pakker. Fordelen ved en pakketape er, at du kan sætte den i en dispenser, så du nemmere kan tape pakken ind. Især hvis du sender mange pakker, er det en god idé med en pakketape og dispenser. Pakketape findes i forskellige materialer, hvor du kan finde tapen i papir og plastik. Desuden adskiller pakketape sig fra hinanden, når det handler om styrken i tapen og længden i rullen. Hos Silvan har vi lavet en speciel pakketape med vores grønne brand, ”Skabt med omtanke”. Denne pakketape er lavet af genanvendt papir.

Skridsikker tape og tæppetape

Skridsikker tape kan gøre, at glatte overflader bliver mere skridsikre – eksempler på glatte overflader er gulvet i badekabinen og trapper. Her kan du altså med fordel montere en skridsikker tape, da det mindsker risikoen for at glide på et vådt og glat gulv. Vi forhandler særlige skridsikre tape til både badeværelsesgulve og trapper. En tæppetape er en anden form for tape, som kan sikre, at tæpper ikke glider. Du kan placere dem under et tæppe, der efterfølgende vil være meget mere stabilt. Tæppetape kan også bruges under dørmåtter, som også hurtigt kan risikere at skride.