PRESSEMEDDELELSE 12. marts 2021 ‒ Aarhus, Danmark   

Grønt og bæredygtigt samarbejde: Silvan donerer over en halv mio. kroner til Plant et Træ-initiativ


I forbindelse med kampagnen Green Weekend fra 27.-29. november 2020, udmeldte Silvan, at 5 % af omsætningen for hele weekenden ville blive doneret til landsorganisationen Plant et Træ. Silvan kan stolt fortælle, at resultatet blev en donation på 737.000 danske kroner.

Støtte. Opbakning. Donation. Silvan fokuserer stærkt på bæredygtighed gennem hele virksomheden. De seneste to år har detailkæden udarbejdet en køreplan for en mere bæredygtig indsats. Som en del af denne er der nu udsprunget et samarbejde med nonprofitorganisationen Plant et Træ.    

Green Weekend-donationen vil komme kædens lokale samfund til gode rundt i hele Danmark i form af frugttræsplantager. Disse frugttræsplantager vil blive plantet i 60 forskellige børneinstitutioner, hvor børnene både vil være med til at plante, vedligeholde og spise frugterne fra træerne. Syv frugttræsplantager er allerede nu blevet indviet, og de resterende 53 vil blive plantet i løbet af marts og april i år. Institutionerne modtager også Plant et Træ’s læringspakker om naturen.

“Vi har indgået samarbejdet med Plant et Træ, fordi vi er overbeviste om, at det vil skabe en positiv indvirkning på miljøet og de lokale byer i Danmark. Det er den rigtige ting at gøre, så enkelt kan det siges. Og vi er meget stolte af samarbejdet,” siger Silvans CSO, Kenneth Kragh Madsen.

“Vi er simpelthen så begejstrede over samarbejdet med Silvan ‒ og ser meget frem til at plante også de resterende frugttræsplantager. Donationen er en af de største, vi har modtaget, og vi er glade for, at Silvan har valgt at støtte vores mission med at plante træer sammen med børn og læring,” siger landsformand for Plant et Træ, Jens Døssing.  

Om Plant et Træ

Plant et Træ har plantet mere end 1,5 mio. træer i Danmark siden 1988 ‒ men landsorganisationen handler om mere end bare træer. Plant et Træ har en mission om at inspirere børn til at lære om naturen, tænke grønne tanker og derfor passe på den, så de kan bane vejen for fremtidige grønne initiativer og generationer ‒ plant-et-trae.dk

Om Silvan

Silvan er en af Danmarks førende gør-det-selv-detailkæder med branchens højeste brand awareness. Silvan forhandler primært til private kunder i deres 42 butikker og webshop i Danmark. Silvans butikker er placeret både i byerne og i forstæderne. Produktsortimentet byder både på traditionelle gør-det-selv-produkter såsom byggematerialer og haveudstyr, men også interiør og Smart Home-produkter. I de seneste år har kæden, som en integreret del af dens værdisæt, fokuseret mere og mere på kundekomfort og kundeservice, bl.a. gennem udvidelsen af services såsom savværk, farvetoning, gratis leje af cykler og trailere, værktøjsleje, nøgle- og pakkeservices, m.m.  

Kontakt for mere information:

Silvans pressekontakt: [email protected]

Landsformand for Plant et Træ, Jens Døssing: +45 31 47 40 02 / [email protected]


Billeder