Elektriske save

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find en elektrisk sav hos Silvan

Skal du lave gør-det-selv-arbejde, er en elektrisk save næsten en nødvendighed. Især hvis du arbejder med træ, er en elektrisk sav rigtig god at have. Du kan godt bruge en håndsav til byggeprojekter, men arbejdet bliver udført meget hurtigere, når du bruger en elektrisk sav. Der findes mange typer af elektriske save, der bruges til forskellige opgaver. Det kan være alt fra grovskæring til de mere fine udskæringer. Silvan har et stort udvalg af elektriske save, så du kan finde den rette sav, uanset hvad du skal lave. Her på siden kan du finde flere forskellige elektriske save, herunder dyksave, bajonetsave og multisave.

Hos Silvan kan du også finde mange andre typer af elektriske save. Vi har bl.a. kap-/geringssave, som er gode at have i værkstedet, når du skal udskære træ. Denne sav er ideel til projekter, hvor der skal tilskæres meget træ. En anden type sav, som kan minde om en kap-/geringssav, er en rundsav. En rundsav kan også bruges til at skære træ til. En stiksav er en helt tredje form for sav, der især er god, hvis du skal skære i en gipsvæg eller lave detaljerede udskæringer i træ. Desuden har vi også multicuttere, som er en form for alt-i-en-værktøj, der også kan fungere som en lille elektrisk sav.

Hvad er en dyksav?

En dyksav er en fremragende sav, hvis du skal lave præcise udskæringer i en træplade til f.eks. en vask i et køkkenbord. Dyksaven kan ses som en kombination af en rundsav og en stiksav, da den – som rundsaven – er god til at lave hurtige og lige udskæringer i træ, mens den også – som stiksaven – kan lave præcise udskæringer. Den hedder en dyksav, da saven dykker ned i træet – det betyder, at du kan starte med at skære i midten af en træplade. For at skære helt lige er det en god idé at bruge en føringsskinne til en dyksav. Den sørger for at føre save, så der ikke opstår ujævnheder og skæve udskæringer.

Du kan vælge en dyksav ud fra dens skæredybde. Derudover kan du holde øje med, om der er mulighed for nem justering af skærevinklen, så du kan skære i smig. Undersøg også, om det er enkelt at udskifte klingen, så du er fri for at bøvle for meget med det. Skal du udskifte en klinge, kan du i øvrigt se i vores udvalg af savklinger. De fleste dyksave i dag bruger batteri, hvilket er med til at give en stor fleksibilitet. Dog skal du altid undersøge, om der medfølger et batteri – ellers skal du tilkøbe et batteri ved siden af.

En bajonetsav er god til grovskæring

En bajonetsav har flere ligheder med en stiksav. De har begge en slank savklinge, og de bruges begge til at skære i materialer som gipsvægge, træ og metal. Dog er der også flere forskelle på en bajonetsav og en stiksav. Først og fremmest er en bajonetsav god til grovskæring, mens en stiksav er bedre til detaljerede og præcise udskæringer. Det betyder, at en bajonetsav er helt perfekt til byggeprojekter, hvor der skal skæres groft ud til f.eks. en dør eller et vindue i en væg. Den er også brugbar, når du skal rive en væg eller andet ned. Dens lange og slanke klinge gør også, at den er smart at bruge, når du skal skære i snævre områder.

Da klingen på en bajonetsav vender nedad, er den nem at bruge, når du skal skære i materialer. Du bruger heller ikke så mange kræfter på at skære, som hvis du skulle skære opad. Dog kan du ved nogle modeller vende klingen, så den både kan skære op- og nedad. Sørg for at vælge en bajonetsav, hvor du hurtigt kan skifte klingen, så du ikke bruger unødig tid på dette. Desuden er der også mange fordele ved at vælge en bajonetsav med batteri, da du i så fald får en større rækkevidde og fleksibilitet. I øvrigt kan du også leje en bajonetsav hos Silvan, hvis du kun skal bruge den til et enkeltstående projekt. I så fald behøver du ikke at bruge plads i hjemmet til opbevaring af den.

Se også vores multisave

En tredje type af elektrisk sav, som vi har i vores sortiment, er en multisav. En multisav er en alsidig sav til mange opgaver – det er eksempelvis tilskæring af træ og andre materialer samt dyksavning. Dens lille størrelse gør, at den er nem at tage med rundt, og den fylder heller ikke meget i værkstedet. Den er især god til præcisionsarbejde, hvis du skal skære et hul i en træplade til en vask og lignende. Leder du derfor efter en sav, som kan klare mange opgaver, som er nem at tage med rundt, og som ikke optager særligt meget plads, så er en multisav et godt valg.