Elektriske save

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Derfor skal du vælge en elektrisk sav

Save er et uundværligt redskab og med en elektrisk sav, kan dit gør-det-selv projekt hurtigt bliver færdigt. Elektriske save fås både med og ude akku. En elektrisk sav kan bruges til mange forskellige opgaver, og så giver den dig lidt mindre sved på panden, end hvis du brugte en fukssvans.  


En elektrisk sav er særligt god, når du skal save i ting, hvor det ville kræve mange kræfter med en fukssvans. Ved at brug en elektrisk sav i stedet kan du lettere få opgaven færdig og gøre det mere præcist, da du bruger færre kræfter. En elektrisk sav er også velegnet til de opgaver, hvor du gerne vil save kurver og krumninger. Du kan bruge en elektrisk sav både indendørs og udendørs. Derfor er den også ofte fast inventar i mange værksted. 

Der findes mange forskellige elektriske save – både med og uden akku. Udvalget er stort blandt elektriske save, og du kan eksempelvis få elektriske stiksave eller rundsave.  

En elektrisk stiksav er god til at save kurver og krumninger. Eksempelvis er den god til at save hul til håndvasken i træbordpladen. Du kan let udskifte klingen på en stiksav, og det gør den også velegnet til alt fra fliser til akryl og plastik.  

Skal du save noget helt lige, kan du med fordel vælge en rundsav. Der er mange forskellige indstillingsmuligheder på en rundsav, alt efter hvilken type den er. Så selvom den kun kan save lige, har den alligevel mange forskellige anvendelsesmuligheder og er et uundværligt værktøj for det passionerede gør-det-selv folk.

Elektrisk sav med eller uden akku?

Du kan få elektriske save med og uden akku. Akku giver en god fleksibilitet, og du er fri for at skulle passe på, at du ikke skærer ledningen over. Du skal dog løbende lade batteriet op. Hvis du skal arbejde i lang tid, og vil udgå længerevarende afbrydelser, kan du anskaffe dig et ekstra batteri. Så kan du let skifte det flade batteri ud med et, der er opladt.  

Mange elektriske save kommer med en ledning. Så er du fri for at skulle lade batteriet op. Selvom der i dag findes mange gode batterier, vil du med en ledning opleve samme, konstante kraft fra saven. Om akku eller el er bedst til dig, kommer helt an på behov, smag og behag.

Arbejd sikkert med en elektrisk sav

Med en elektrisk sav undgår du udstødning, høj motorstøj og lugten af benzin. Selvom en elektrisk sav typisk har færre kræfter end eksempelvis en kædesav, bør du alligevel altid tænker over din egen og andres sikkerhed, når du bruger en elektrisk sav. 

En elektrisk sav kræver ikke på samme måde som en kædesav, at du bærer hjelm, handsker, briller og sikkerhedstøj. Alligevel kan det være en god ide, at bærer sikkerhedsbriller og handsker, alt efter hvad du skal skære. Så er dine øjne beskyttet mod splinter og smuds. Når du bruger en elektrisk sav, bør du også holde øje med, at både børn og husdyr befinder sig uden for rækkevidde og i sikkerhed. Opbevar desuden altid din elektriske sav så den er utilgængelig for børn. Du bør også undgå at udsætte den for langvarig kulde og fugt. Det kan ødelægge maskineriet.