Fliseskærere & stenskærere

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilken fliseskærer passer til dit behov?

Skal du i gang med et fliseprojekt? Uanset om du skal lægge fliser indendørs eller udendørs, kan du få brug for en fliseskærer. Det er nemlig sjældent, at flisernes mål passer perfekt med det areal, de skal lægges ud på. Heldigvis for dig kan du vælge imellem flere typer fliseskærere i Silvan. Det er en god investering, hvis du har et stort og tidskrævende arbejde forude. Det er ikke lige meget, hvilken type fliseskærer du vælger. Du skal først finde ud af, hvilke mål fliserne har. Fliseskærere har nemlig en maks- og minimumsbegrænsning på, hvor store fliserne må være. Derudover skal du også vurdere, hvilket snit maskinen/værktøjet skal kunne udføre.

  • En manuel fliseskærer er god til tværsnit af en hel flise. Den er samtidig meget simpel at anvende og så godt som støvfri.
  • En elektrisk fliseskærer eller stenskærer (vådskæring) er god til skære i smig (45 grader). Den er også god, hvis du skal skære midt i en flise.
  • En fliseskærer eller stenskærer med føringsskinne er god til de helt store sten og fliser.
  • Alternativt kan du bruge en vinkelsliber til at skære i sten eller fliser med. Den er god til at lave indstik og snit i 90 grader.

Udover størrelsen skal du også vide, hvilket materiale fliserne er lavet af. Hvis du har porcelænsfliser eller stentøjsfliser, kan du bruge den manuelle flisekære. Men du kan faktisk også bruge nogle af de elektriske fliseskæremaskiner til formålet. Husk blot at undersøge, om den specifikke maskine egner sig til din flise eller klinke. Du kan sagtens få brug for både en fliseskærer og en vinkelsliber. Hvis du vælger at anvende en vinkelsliber, skal du huske at anvende den rette klinge. Brug en diamantklinge med lukket kant, hvis du skal skære i bløde fliser og sten, eksempelvis mursten og marmor. Brug en diamantklinge med åben kant, hvis du skal skære i hårde fliser og sten, eksempelvis havefliser eller hårdtbrændte fliser.

Hvilket skære- og klippeværktøj kan du købe hos Silvan?

Hos Silvan har vi flere slags skæremaskiner og klippeværktøj. I vores sortiment finder du bl.a. fliseskærer, flamingoskærer, stenskærer og en murstensklipper. Der er derfor rig mulighed for at finde noget, der kan bruges til dit projekt. Den, der skiller sig mest ud, er flamingoskæren. Den kan, som navnet antyder, anvendes til at skære i flamingo. Og selvom nogen måske tænker, at det er overflødigt, så er den faktisk rigtig smart at eje. Den skærer nemlig meget effektivt ned i flamingoen på en måde, hvor du får et flot snit og samtidig undgår små flamingokugler ud over det hele. Du kan vælge håndflamingoskæren eller den større flamingoskærer, hvis du skal skære i hele plader.

Fliseskærene kan du selvfølgelig bruge til fliser. De kan fås i en manuel og elektrisk udgave. Det kan både være i forbindelse med fliser/klinker i bryggerset eller fliserne på terrassen. Stenskærer er til store og tykkere sten, som f.eks. brosten, betonsten, tykkere havefliser, herregårdssten. Det kan være relevant, når du eksempelvis anlægger en indkørsel eller en sti i haven. Murstensklipperen henvender sig selvfølgelig mest kun til at afkorte forskellige typer mursten og er relevant i de tilfælde, hvor du kun skal opbygge en ny mur eller reparere på en eksisterende. Fælles for alle skære- og klippeværktøjer er, at du får et rent snit af din flise eller sten. Det gør, at du meget nemmere kan anlægge eller opbygge dit projekt, samtidig med at det ser pænt ud.

Sådan skærer du i fliser og sten

Selvom det er relativt lige til at skære fliser og sten til, så er der alligevel et par ting, du bør være opmærksom på. Først og fremmest for at undgå, at fliserne eller stenene bliver grimme. Men du kan også ende med at ødelægge dem, hvis du ikke håndterer dem korrekt. Det samme gælder maskinen eller værktøjet, som kan ende med at blive slidt eller helt gå i stykker. På den elektriske fliseskærer eller stenskærer følger der ofte en universel diamantklinge med, så alt, du skal gøre, er at indstille maskinen til de mål, du vil have. Både stenskæreren og fliseskæreren med vandbeholder skal du sørge for, at der altid er vand i beholder. På denne måde undgår du både, at sten/flise og klingen bliver for varme.

Med den manuelle fliseskærer er der knap så mange ting at holde øje med. Her skal du blot lægge flisen, der hvor du synes snittet skal være. Når du trykker skæret over flisen, skulle den gerne knække nøjagtigt der. Hvis overfladen er meget ru, skal trykke en smule hårdere. Generelt anbefaler vi, at du altid bestiller ekstra fliser – bl.a. for at “prøveskære” fliserne. Bruger du elektriske fliseskærer eller vinkelsliber, bør du bruge værnemidler, herunder høreværn og sikkerhedsbriller, samt støvmaske. Derudover er det en god idé at udføre arbejdet enten udendørs, i et skur eller lignende. Der kan nemlig komme meget støv, alt efter hvilke og hvor mange fliser/sten du skal skære.

Lej en fliseskærer, stenskærer og andre maskiner hos Silvan

Hvis du ikke har lyst til at investere i alverdens værktøjer og maskiner, kan du i stedet leje dem igennem Silvans værktøjsudlejning. Du kan bl.a. leje fliseskærer, fliseklipper, elektrisk fliseskærer og fliseskæremaskine. Derudover er det også muligt at leje en stenskærer. Det er en smart måde at holde udgifterne nede på. Mange projekter kan nemlig godt kræve flere typer maskiner, men tager nødvendigvis ikke særlig lang tid at udføre. F.eks. kan en lille fliseterrasse på 5 kvm nok klares på en weekend. Og så kan det altså være nemmere og billigere at leje fremfor at købe.

Det kan dog være svært at give et konkret svar på, hvor lang tid et projekt varer. Vælger du f.eks. at lave en sti i haven, kan du gøre det enkelt med en firkantet flise. Men du kan også vælge mindre sten, hvor du laver et mønster med det. Og så vil det altså tage længere tid. Men er du i tvivl, er det heldigvis nemt at leje hos os. Her kan du vælge at leje over 4 timer, 24, timer, 3 dage eller 1 uge. Hvis tiden løber fra dig, har du også mulighed for at forlænge lejeperioden (såfremt det ikke udlejet til anden side fra det oprindelige afleveringstidspunkt).