Tænger

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find et stort udvalg af tænger hos Silvan

Tænger – eller en tang i ental – er et brugbart stykke håndværktøj, som du kan anvende til mange formål. Derfor er det en god idé at have et bredt udvalg af tænger i værktøjskassen, som du kan bruge til gør-det-selv-projekter og reparationsarbejde. Hos Silvan kan du finde et stort udvalg af tænger, så du kan finde den variant, der passer til dit projekt. Du kan finde tænger som kabelskotang, afisoleringstang, låseringstang, papegøjetang, rørtang og mange andre typer. Du kan læse mere om de forskellige tænger, og hvad du kan bruge dem til, længere nede på siden.

Ud over tænger forhandler vi også mange andre former for håndværktøj. Du kan bl.a. finde hammere, som er nødvendige i enhver værktøjskasse. Derudover kan du også finde murerværktøj i vores sortiment, hvis du skal lægge fliser eller skal lave en anden form for murerprojekt. Skal du lave større byggeprojekter eller bare mindre projekter som at hænge et billede op, er det også nødvendigt, at det er i vater, og at målene passer – for at vurdere dette, skal du bruge måleværktøj såsom vaterpas, tommestok og målebånd. Skal du save træ eller andet til, har vi også håndsave, som de fleste hjem også bør have i værktøjssortimentet.

Hvilke tænger kan du vælge imellem?

Tænger findes i mange størrelser og typer. Du kan bruge dem til flere forskellige formål såsom at afisolere ledninger, at klippe metaltråde over, til rørarbejde og adskillige andre projekter. Herudover kan du også bruge en tang til elektronik, hvor du bl.a. kan bruge en kombinationstang. Mange tænger har også flere funktioner i en tang, så du f.eks. både kan bruge tangen til at afisolere og afklippe. Hvor stort et udvalg af tænger du bør eje, afhænger naturligvis af, hvor meget gør det selv-arbejde du laver. Fikser du kun huset, cyklen eller andet en sjælden gang imellem, kan du klare dig fint med et par tænger, men du kan have brug for flere, hvis du ofte udfører håndværksprojekter.

Kabelskotang og afisoleringstang

En særlig form for tang er en kabelskotang, der også kan kaldes en crimptang. Du bruger en kabelskotang til klipning, krympning og afisolering af ledninger. Samtidig kan du også bruge en kabelskotang til at samle og tilslutte kabelsko til ledninger. En afisoleringstang kan minde meget om en kabelskotang, men du bruger en afisoleringtang til en mere specifik opgave, nemlig at afisolere ledninger. Du skal afisolere en ledning, hvis du skal forbinde ledningen til et stik, eller hvis du skal sætte lamper op. Afisoleringstænger kan også bruge til at afklippe ledninger, så de passer ind i stikudtaget eller lampen.

Spidstang og knibtang

En spidstang er kendetegnet ved, at den har en spids ende på tangen, som det også fremgår af navnet. Den spidse ende gør den optimal til at gribe om små genstande, der skal holdes fast. Det gør den ideel til arbejde med smykker og elektronik, hvor du ofte skal arbejde med små detaljer. Med nogle spidstænger har du også mulighed for at afklippe ledninger og tråd eller at afisolere dem. En knibtang kan du også bruge til mange forskellige formål. Den er især god til at gribe om søm og hæfteklemmer, hvis de skal hives ud fra en overflade. Derudover kan en knibtang afkorte og binde metaltråde.

Rørtang og papegøjetang

Både rørtænger og papegøjetænger anvendes til at løsne og stramme samlinger på rør. En rørtang er udformet således, at du har mulighed for at justere kæberne på rørtangen, så de er i en fast position. Det gør du ved hjælp af en møtrik, hvilket gør det meget nemmere at bruge den, når du skal montere eller gribe fat om et rør. En papegøjetang – der også kan kaldes en vandpumpetang – er en lidt anderledes type tang. Kæberne skal ikke justeres med møtrik, så du kan hurtigt tilpasse grebet til møtrikken eller røret. Den kaldes en papegøjetang, da dens hoved kan minde om næbet på en papegøje. Du bruger en papegøjetang til at løsne og stramme møtrikker, bolte og meget andet.

Skævbider og kabelsaks

En skævbider – eller en sidebidetang – er utroligt god at have i værktøjskassen, når der skal skæres hårdføre ledninger eller metaltråde over. Hvis din saks ikke er kraftig nok til at kunne tilskære en metaltråd, hvilket en almindelig saks typisk ikke er, er det en skævbider, du i stedet skal bruge. Du kan også klippe strips over med en skævbider. Derudover kan du også bruge den til at hive søm og hæfteklammer op. En kabelsaks kan også klippe stålwirer over. Den kan beskrives som en større og stærkere udgave af en skævbider, da nogle kabelsakse kan klippe et præcist snit i stålwirer med en tykkelse på op til 16 mm.

Hvorfor skal du købe et tangsæt?

Ofte har du brug for flere tænger, hvis du skal lave gør-det-selv-arbejde, eller hvis du skal lave små reparationer. Derfor kan det være en fordel at købe flere forskellige tænger, som du kan få med i et tangsæt. Eksempelvis forhandler vi et tangsæt, hvor du får en skævbider, en spidstang og en papegøjetang. Dette er nogle af de tænger, som du oftest får brug for som privatperson. Ved at købe et tangsæt får du altså alle disse tænger i en pakke. Du kan også købe tænger enkeltvis, og her er en skævbider, spidstang og papegøjetang altså gode at have, hvis du vil være dækket godt ind med tænger.

Når du har fundet de tænger, som du vil købe, har du forskellige muligheder for bestilling og levering. Under det enkelte produkt kan du se de konkrete leverings- og bestillingsmuligheder. En mulighed er, at du kan afhente produktet i en Silvan-butik via ”Click-and-collect”. Det kræver dog, at Silvan-butikken har varen på lager, hvilket i så fald vil fremgå under det enkelte produkt. Du kan også bestille den til levering, hvor den bliver sendt til dit hjem eller et afhentningssted. Du er naturligvis også velkommen til at besøge en af vores Silvan-butikker i hele landet, hvor du kan se vores udvalg af værktøj, materialer og meget andet til gør-det-selv-arbejdet.