Udlejningstilbehør

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilket udlejningstilbehør kan du leje?

Når du booker et udlejningsværktøj hos Silvan, kan du også få brug for at leje tilbehør. Eksempelvis skal du vælge, hvilket bor du skal bruge til borehammeren eller mejselhammeren. Her kan du vælge imellem flere størrelser, og så kan du booke flere af størrelserne på samme tid. Du har også mulighed for at leje slibepapir, der passer lige præcis til vores trekantssliber, rystepudser og excentersliber. Du kan desuden få støvsugeposer til disse elværktøj. Derudover kan du også leje slibebånd og sliberondeller til henholdsvis gulvsliberen og rondelsliberen. Skal du bruge en tæpperenser, kan du med fordel leje en tilhørende tæpperens.

Kan dit ønskede tilbehør ikke lejes, kan du enten købe det igennem vores Click & Collect eller i en af vores fysiske butikker. Vi anbefaler dog, at du på forhånd undersøger, om butikken har det ønskede tilbehør. Uanset om du tilkøber eller lejer, er det en god idé at bestille eller booke i god tid. På den måde er du sikker på, at du har tilbehøret i samme periode, som du har dit lejede værktøj eller maskine. Køber du igennem Click & Collect, skal du være opmærksom på, at du får en separat ordrebekræftelse. Det vil sige, at dit tilbehør kan være klar til afhentning før værktøjet eller maskinen. Du bestemmer dog selv, om du vil hente tingene på samme tid.

Hvilket tilbehør skal du bruge til en rondelsliber?

Trænger dine trægulve til at blive slebet? Så kan du leje en rondelsliber til formålet. En rondelsliber er en slibemaskine, der bl.a. kan anvendes på trægulve. Det er en nem og effektiv måde at slibe gulvene på, da slibehovedets omkreds har en størrelse, som egner sig til større arealer. Du kan også bruge rondelsliberen til at polere gulvet bagefter. Du kan altså spare en timeløn til en håndværker ved at gøre det selv. Til rondelsliberen kan du leje sliberondeller og rondeller/gulvpad til poleringen. Udover rondeller til slibning og polering, bør du anskaffe enten olie eller lak, som du skal påfører på gulvet efterfølgende.

Inden du booker, er det en god idé at overveje, hvilken/hvilke sliberondeller du skal leje med maskinen. Er dit gulv meget slidt, kan du enten starte ud med K16 eller K24. Disse rondeller giver en grov slibning, og gør overfladen ru. Derefter kan du vælge at udføre en mellemslibning med enten K40 eller K60. Til sidst kan du bruge K80, K100, K120 eller K180, som er den fineste. Jo højere nummer sliberondellen har, des finere bliver slibningen. Når du er færdig med slibningen, kan du polere gulvet med en gulvpad. Det giver en flot og glat finish. Du behøver ikke nødvendigvis at skulle igennem alle trin, da det kommer an på, hvor slidt dit gulv er.

Hvad er forskellen på hammerbor, diamantbor og spademejsel?

Der findes flere forskellige bor til boremaskinerne. Igennem Silvan værktøjsudlejning kan du bl.a. leje bor til en borehammermaskine. Hertil kan du leje hammerbor, diamantbor og spademejsel som tilbehør. Men, hvad er forskellen på de tre bor? Og i hvilken anledning skal du bruge det enkelte bor? Som udgangspunkt er borhammeren beregnet til at bore i hårdere vægge, som eksempelvis beton, mursten, sten og fliser. Af den grund er borene selvfølgelig også beregnet til at kunne klare de hårde opgaver. Borene giver dog hver deres resultat. Det er derfor en god idé at finde ud, hvad du helt præcist skal bruge maskinen og tilbehøret til.

Med et hammerbor kan du lave huller i beton, mursten eller sten. Du kan få flere størrelser i forhold til længde og diameter. Du kan altså bore igennem flere tykkelser. Er du tvivl om, hvilket bor du præcist skal bruge til dit projekt, kan det være en fordel at have flere bor som backup. Med et diamantbor kan du eksempelvis bore præcise huller til udluftning, i tørretumblere eller hvis du skal lave en udtrækskanal. Du kan med fordel anvende en centreringsindsats, så du kan bore stabilt. Med en spademejsel kan du fjerne puds- og betonrester. Det er altså et rigtig godt tilbehør, som du kan bruge efter, at du har været i gang med at nedrive en betonvæg.

Skal du bruge slibepapir, slibeblad, sliberondel eller slibebånd?

Hvis du ikke har den store viden eller erfaring inden for værktøj og DIY, kan det også være svært at kende forskellen på de mange forskellige tilbehør til maskinerne og værktøjerne. Derudover kan nogle slags tilbehør ligne hinanden i udseendet. Nogle af de tilbehør, som til forveksling ligner hinanden, er slibetilbehøret til udlejningsmaskinerne. For selvom de umiddelbart har samme formål, så er det vigtig, at du booker og bruger det korrekte tilbehør. På den måde undgår du at først og fremmest at stå med et værktøj og et tilbehør, der ikke arbejder sammen. Derudover undgår du at gøre skade på værktøjet og dit DIY-projekt.

Men, hvad skal du så vælge? Det vil vi gøre dig lidt klogere på. Slibepapir, som du kender det i rulleform, kan fås med helt fine eller grove korn. Des lavere tallet efter K/Korn er, des grovere er slibetilbehøret som udgangspunkt. Dvs. K60/Korn 60, er grovere end K100. Du bør derfor undersøge, hvilken slags slibning dit projekt kræver. Derudover så har hver maskine sit eget tilpassede slibetilbehør. Det betyder også, at det er en dum idé at begynde at klippe-klistre en rest af et stykke sandpapir på. I stedet kan du se hvilket slibetilbehør, der passer til maskinen/værktøjet

  • Rondelsliber: Sliberondel og gulvpad (til polering). Kan fås i K16-K180.
  • Rystepudser: Slibeblad. Kan fås i K60-K180.
  • Trekantssliber: Slibeblad. Kan fås i K60-K180.
  • Gulvsliber: Slibebånd. Kan fås i K16-K120.
  • Kantsliber: Sliberondel. Kan fås i K16-K120.
  • Girafsliber: Slibenet. Kan fås i K60-K120.
  • Excentersliber: Slibepapir. Kan fås i K60-K180.

Tip: Der vil oftest stå i beskrivelsen, hvad tilbehøret kan bruges sammen med. Eksempelvis: Slibeblad til trekantssliber