Installering af afløb

Udlejningsmaskiner

Tilbehør

Hvad er en murrillefræser?

Murrillefræser, rillefræser, rilleskærer og murrillesav. Kært barn har mange navne, men ikke desto mindre betegner alle navnene en og samme maskine. Dens formål er at skære en rille i vægge af beton eller mursten samt andet hårdere materiale. Herefter kan der blive installeret elkabler, afløbsrør eller vandrør i rillen i væggen. I denne kategori kan du leje en rillefræser, hvis du har brug for en sådan til et projekt i hjemmet. Det er bedst at leje en rillefræser frem for at købe den, hvis du kun har brug for den til et enkeltstående projekt. I så fald er du fri for at bruge plads i hjemmet til opbevaring.

Generelt er der mange økonomiske og miljømæssige fordele ved at leje værktøj frem for at eje det. Dels behøver du ikke at investere en formue i det. Og dels er det bedre for miljøet at leje værktøj i stedet for at eje det. Hos Silvan er det nemt at leje værktøj. Du kan leje det i forskellige tidsperioder – fra 4 timer og op til 1 uge. Herefter kan du finde ud af, om din lokale Silvan har værktøjet til leje. Når du er færdig med at leje det, skal du levere det tilbage i rengjort tilstand, så de næste lejere også kan få gavn af pænt og rent værktøj.

Sådan bruger du en rillefræser

En murrillefræser kan godt være ret svær at bruge. Det kræver øvelse at kunne lave en lige rille i væggen til kabler, rør, eller hvad du nu skal bruge den til. Derfor skal du være helt sikker på, at du har styr på, hvad du laver. Desuden skal du også undersøge, om du selv må udføre arbejdet. I de fleste tilfælde kræver det autorisation at installere kabler og rør i væggen. Du bør også undersøge, om der er kabler eller rør i væggen, som du kan risikere at ramme. Generelt er en rillefræser ikke egnet til gør-det-selv-arbejde, med mindre du er meget erfaren med håndværksprojekter.

Vi anbefaler, at du altid læser brugsanvisningen til rillefræseren, før du begynder at bruge den. Så er du sikker på, at du ved, hvordan du bruger en rillefræser sikkert og korrekt. Du bør også bære det nødvendige sikkerhedsudstyr og arbejdstøj. Med en rillefræser er det en god idé at beskytte sig med støvmaske, sikkerhedsbriller, særlige arbejdshandsker, høreværn, hjelm og sikkerhedssko. Husk også at indstille skæredybden og -bredden, så den er korrekt i forhold til dit projekt. Desuden bør du også tilslutte en særlig støvsuger til rillefræseren, så du ikke får for meget støv i rummet. Støvsugeren kan du leje sammen med rillefræseren.

Må du selv installere et afløb?

Skal du bruge en murrillesav til at gøre klar til at installere et afløb i væggen, skal du første have styr på reglerne. Meget VVS-arbejde kræver nemlig autorisation, så det skal udføres af en professionel håndværker. Som hovedregel må du som privatperson ikke ændre på de faste VVS-installationer. Det inkluderer også afløbet, som du altså skal have en professionel håndværker til at installere. Det, som du må ændre af VVS-installationer som privatperson, er det VVS, som ikke er de faste installationer. Det betyder, at du f.eks. må skifte en vandlås og afløbsrøret fra vasken til muffen ved de faste VVS-installationer.

Skal du bruge udstyr til VVS, har vi et stort udvalg hos Silvan. Bl.a. har vi afløbsrør, som passer til mange forskellige former for afløb. Er du på udkig efter en ny køkkenvask, har vi også vaske i vores sortiment. Med andre ord kan du finde det tilbehør og udstyr, du har brug for til dit projekt. Du behøver altså ikke at gå andre steder hen end Silvan, hvis du har gang i det helt store ombygningsprojekt. Husk altid at planlægge dit ombygningsprojekt nøje. Kend dine begrænsninger, og hyr professionelle håndværkere, hvis det er nødvendigt.

Lej værktøj til andre gør-det-selv-projekter

Har du gang i det helt store ombygningsprojekt derhjemme? Så kan du leje værktøjet til projekterne hos Silvan. På vores side til værktøjsudlejning kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvilket værktøj du skal bruge til de forskellige rum og områder af huset. Bl.a. kan du leje værktøj til at lave en ny terrasse, hvis du planlægger at lave dette. Det er både til en ny træterrasse og fliselægning. Værktøj og udstyr som et pælebor, pladevibrator og kap- og geringssav er smart at leje, da du er fri for at bruge plads på at opbevare det og en formue på at købe det.

Ombygningsprojekter indebærer ofte, at der også skal brydes vægge og gulv ned. Det kræver sit værktøj og udstyr, men heldigvis kan du leje værktøj til nedbrydning hos os. Det inkluderer bl.a. en mejselhammer, der er et avanceret stykke værktøj, som du nok ikke lige ejer. Det er der heller ingen grund til, når du kan leje det hos Silvan. Så kan du gøre klar til at bryde vægge ned og gøre et rum større. Herefter kan du bruge rillefræseren til at gøre klar til at installere nye rør og kabler i væggen i det nyrenoverede hjem.