Afløbsrør

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Afløbsrør til alle typer af afløb

Afløbsrør bruges overalt i dit hjem, hvor du har vandinstallationer. Det er f.eks. i håndvaske og køkkenvaske, hvor afløbsrørene skal føre vandet fra vasken og ned til kloakken via kloakrør. Afløbsrør kommer i mange materialer, typer og farver, så det er vigtigt, at du finder det afløbsrør, der passer til din installation. Du kan også finde forskellige former for tilslutningsrør til vaske- og opvaskemaskine, så du kan få vand til og fra vaske- og opvaskemaskinen. Se derfor rundt i vores sortiment af rør til afløbet på denne side, så du kan finde det afløbsrør, du har behov for.

Hos Silvan har vi meget andet tilbehør end afløbsrør til VVS-arbejdet. Hvis du eksempelvis skal tilslutte en helt ny håndvask, har vi tilslutningsslanger. På denne måde kan du få koldt og varmt vand i hanen. Desuden kan du også finde et stort udvalg af vandlåse hos os, som du skal bruge i forlængelse af afløbsrøret. Derudover kan du også finde afløbsslanger, der er en fleksibel måde at tilslutte rør til afløbet. Afløbsslanger kan du nemmere tilslutte til stålvasken, hvis der er lidt snævert under den, ligesom du kan bruge dem til slutning af en vaske- og opvaskemaskine.

Hvilket afløbsrør skal du vælge?

Hvis du skal vælge et afløbsrør, skal du holde øje med materialet, størrelsen og dens form. Størrelsen er vigtig, da den har en betydning for, hvor meget vand der kan komme igennem røret. Du bør derfor ikke købe for små afløbsrør, da vandet så kan have svært ved at komme igennem røret. Under flere af afløbsrørene kan du selv ændre størrelsen på det enkelte rør, så du kan få et afløbsrør, der passer til dit afløb. De fleste afløbsrør er lavet i plastik, mens nogle få er lavet i krom. Ofte er plastikrørene lavet i den såkaldt PP-plast. PP-plast er en forkortelse for ”Polypropylen”, der er en modstandsdygtig type plast, der kan holde til op til 120 graders varme.

Generelt er den store fordel ved rør i plastik, at de er nemme at håndtere. De vejer nemlig væsentligt mindre end tunge støbejernsrør, som ofte blev brugt tidligere som afløbsrør. De er også nemmere at vedligeholde end de gammeldags støbejernsrør. Du bør også holde øje med, om produkterne har en VA-godkendelse. En VA-godkendelse er en godkendelsestype til vand- og afløbsinstallationer. VA-godkendelsen betyder, at installationerne lever op til visse sundhedsmæssige krav i bygningen. I vores sortiment kan du i øvrigt finde rør med bøjninger. Herudover finder du også skydemuffer og grenrør, som du kan tilslutte afløbsinstallationer til.

Vedligeholdelse af afløbene

Afløbene kan risikere at stoppe til og holde i kortere tid, hvis du ikke jævnligt vedligeholder dem. Der kan nemlig ophobe sig meget fedt og snavs i afløb, hvis du ikke får renset dem i tide. På badeværelset kan tandpastarester, sæberester og hår ophobe sig i afløbet, hvilket kan stoppe det til i længden. Køkkenvasken stopper i stedet til, hvis der kommer mange madrester og fedtstof i afløbet. Du kan bruge en svupper til at løsrive snavs og fedt i afløbet, men du kan også forebygge, at afløbet i det hele taget bliver stoppet ved løbende vedligeholdelse. Herunder får du gode råd til, hvordan du kan vedligeholde dine afløb.

Vedligeholdelse af afløb

  • Hæld kogende vand i afløb (dog ikke på mere end 90 grader) en gang om ugen. Det kan opløse fedt og skidt i afløbet.
  • Tøm vandlåsen for skidt, hvis vasken er tilstoppet. Du kan herunder se en video om, hvordan du gør det.
  • Brug evt. en rensespiral, hvis du skal rense mere i dybden i afløbet.
  • Hvis du vil bruge en afløbsrens, så vælg en, der er miljøvenlig.
  • Rens gulvafløbet dybdegående en gang om ugen.
  • Husk at holde afløb, der ikke bruges så ofte, fugtige. Ellers kan der komme kloaklugt. Hæld derfor et par spande vand i afløbet et par gange om ugen, hvis det ikke bruges så ofte.
  • Hæld ikke fedt i køkkenvasken – det kan stoppe afløbet.
  • Hæld aldrig affald i toilettet.

Må du selv montere et afløbsrør?

Det meste arbejde i forbindelse med afløb og kloak kræver professionel ekspertise. Derfor kan du ikke lige installere et nyt afløb og kloak – dette skal du i stedet overlade til et kloakfirma. Det skyldes, at der skal være styr på det sikkerheds- og miljømæssige, hvorfor du som lægmand ikke bare lige kan udføre arbejdet. Dog er der faktisk nogle simple former for VVS-arbejde, som du godt selv kan lave. Det omfatter bl.a. skift af afløbsinstallation og vandlås ned til den faste kloakinstallation. Derfor kan du godt skifte afløbsrøret, så længe du ikke begynder selv at rode med kloakinstallationen.

Har du evnerne og tålmodigheden til det, kan du altså godt udføre noget af det mere simple arbejde i forbindelse med afløbene. Du bør dog ikke kaste dig ud i projektet, hvis du ikke føler, at du har helt styr på det. Da der er tale om vandinstallationer, kan der i værste fald risikere at komme vandskader, hvis installationen ikke er udført korrekt. Er du i tvivl om noget VVS-arbejde, bør du derfor at rådføre dig hos en ekspert, så de kan fortælle, hvordan det bedst muligt kan udføres. Så er du sikker på at få en perfekt installation fra starten.