Aftapnings- & kuglehaner

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Stort udvalg i SILVAN

I SILVAN finder du både forskellige aftapningshaner og kuglehaner. Disse haner styrer tilførslen af vand til dine vvs-installationer. Der er forskel på de to typer haner. En kuglehane er en ventiltype, der oftest er kendetegnet ved, at have et 90 graders drejehåndtag som åbner og lukker for ventilen. Vores kuglehaner fås i et stærkt materiale, som både egner sig til indendørs eller udendørs brug. Med en aftapningshane, får du en robust hane, som du kan tappe vand direkte fra. 


De fleste af vores aftapningshaner og kuglehaner er udstyret med en kontraventil. Denne ventil sørger for, at beskidt vand fra f.eks. en opvaskemaskine eller vaskemaskine ikke løber ind i drikkevandet. Har din hane ikke en kontraventil, skal du købe dette sammen med din aftapningshane. 

Tips til din aftapningshane og kuglehane

I SILVAN kan vi godt lide at gøre et selv, og derfor får du her nogle enkle steps til, hvordan du nemt selv kan montere din aftapningshane. Du må som hovedregel godt selv udskifte dine haner, men skal der ændres på installationerne, skal der en autoriseret vvs-installatør til. 

Du skal bruge: din aftapningshane, paktape og en skiftenøgle eller tang. 

1. For det første skal du tjekke, om der er ført vand frem til stedet, hvor du vil installere din aftapningshane 


2. Inden den monteres skal du pakke aftapningshanen med paktape eller salve. 

3. Nu kan du spænde din aftapningshane fast til gevindet. Spænd efter med en skiftenøgle. Husk at afgangstudsen skal vende nedad, og at du ikke må dreje hanen retur, da der kan opstå lækage af pakmaterialet. 


4. Til sidst skal du tilslutte tilslutningsslangen til din vvs-installation. Dette gøres ved, at tilslutte slangen til afgangsstudsen på aftapningshanen. Sørg for at se efter om der er en pakning i omløberen, da tilslutningen ellers ikke vil blive tæt. 


Det største problem med aftapningshaner og kuglehaner, er risikoen for frost om vinteren. Vi anbefaler at du lukker for vandtilførslen til dine udendørs haner i vinterhalvåret, for at undgå frostskader.  

Har du flere spørgsmål til aftapningshaner eller kuglehaner, så er du altid velkommen til at komme forbi en af SILVANs mange butikker.