Aduro


Aduro fremstiller og udvikler miljøvenlige kvalitetsbrændeovne i moderne, dansk design. Hos Aduro går det tekniske hånd i hånd med det æstetiske, og når du køber en Aduro brændeovn, får du en flot brugervenlig brændeovn med de mest moderne og avancerede forbrændingsprincipper. Aduro udvikler og tilpasser hele tiden deres nyeste modeller, for at imødekomme brugernes krav til funktion og udformning. Du kan finde din næste Aduro brændeovn i din lokale Silvan med undtagelse af Silvan Nørrebro, Silvan Fisketorvet og Silvan Frederikshavn. I vores butikker kan du få masser af inspiration og god rådgivning til køb af din Aduro brændeovn. Du kan endvidere beregne den optimale skorsten til dit hus med Aduros skorstensberegner. Se vores udvalg af brændeovne nedenfor. 

KATEGORIER
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Aduro - moderne brændeovne i dansk design

Aduro fremstiller miljøvenlige brændeovne, der er designet i et stilrent, dansk design. Aduro har specialiseret sig i højteknologiske brændeovne med moderne forbrændingsprincipper, og fælles for ovnene er, at de er designet med fokus på bæredygtighed og brugervenlighed. Aduro fører mere end 30 modeller og har derved gjort det nemt for dig at vælge den rette brændeovn. I Silvan kan du blandt Aduros sortiment finde de almindelige brændeovne, de væghængte brændeovne, pilleovne og den nye i klassen, hybridovnen, som både kan anvende brænde og piller. Der er altså mange ovne at vælge imellem, og du får 5 års garanti, når du køber en Aduro brændeovn. I Aduros sortiment finder du blandt andet ovne med Aduro-tronic automatik, som minimere brændeforbruget samt ovne med Aduro Smart Response, som sikrer intelligent fyring.

Aduro-tronic

Aduro-tronic går ud på at reguleringen af lufttilførslen til ovnrummet sker automatisk, så brændet bliver udnyttet bedst muligt. Brændeovne uden denne automatik forbrænder op i mod 70% mere træ i timen end brændeovne med tronic-teknikken. Du får altså med andre ord et mindre brændeforbrug med en Aduro brændeovn.

Aduro Smart Response

Aduros Smart Response er en enhed med to sensorer, der kommunikerer trådløst med Aduro appen på din smartphone eller tablet. Sensorerne følger nøje forbrændingen i din brændeovn og sender besked til din app, hvornår du for eksempel skal lægge mere brænde på, hvor varm din brændeovn er og, om brændeovnen brænder ved en for høj eller lav temperatur. Derved sikrer du dig en korrekt fyring og en optimal udnyttelse af dit brænde.

Konvektionsbrændeovne giver en god varmefordeling

Der findes to typer af brændeovne – den ene type er en strålevarmeovn, og den anden er en konvektionsovn. De to typer af brændeovne opvarmer forskelligt, men de har også forskellige funktioner. Den nye generation af brændeovne, er konvektionsovne, hvor varmen bliver fordelt via luftcirkulation. Dette sker gennem ét indbyggede luftrør eller én udvendig kappe, som er lavet rundt om oven, og som er åben både foroven og forneden. Den udvendige kappe trækker koldt luft ind forneden, som bliver opvarmet i brændkammeret, hvorefter det sendes ud foroven, som varmt luft. Du får altså en jævn, behagelig varme i modsætning til stråleovne. De afgiver en kraftig varme omkring ovnen, men det bliver hurtig koldt, jo længer væk du kommer fra ovnen.

Alle Aduro brændeovnsmodeller er konvektionsovne, hvilket modsat til stråleovne, betyder at varmen bliver mere ligeligt fordelt, i det rum, hvor den er installeret. Du vil altså ikke føle, at der bliver ekstremt varmt én meter fra ovnen og ingen varme 5 meter derfra. Den smarte teknologi gør nemlig, at ovnen danner en cirkulær effekt, så hele rummet får gavn af det. Det betyder også, at du kan varme flere rum op ad gangen, da varmen spredes til de tilstødende rum. Den lave overfladetemperatur på brændeovnen gør også, at konvektionsovnen er mere børnesikker, og ovnen kan placeres tættere på brændbart materiale. Du kan læse i brugervejledningen, hvilke afstandskrav der skal overholdes i forhold til monteringen.

Miljøvenlige brændeovne fra Aduro

Alle brændeovne fra Aduro er Svanemærkede og har CE-mærkning, som er din garanti for, at du køber en miljøvenlig og effektiv brændeovn. Der er mange krav og regler omkring lovgivningen på fyringsområdet. Reglerne tager bland andet højde for miljøet, hvor både producenter og forbrugeren har et ansvar. Producenten har et stort ansvar for at brændeovnen lever op til de gældende regler og lovkrav, mens ejeren har ansvar for korrekt fyring, så der er mindst muligt partikeludslip. I dag må en brændeovn højst udlede 5 gram sundhedsskadelige partikler pr. kg. indfyret træ. Det gælder både for helt nye brændeovne, som videresolgte brændeovne.

Aduros hybridovn - miljøpris 2018

Aduros hybridovn H1 modtog i juni 2018 EU's miljøpris European Business Award for the Environment. På baggrund af hybridovnen blev Aduro hyldet som en af de mest miljøbevidste virksomheder i Europa. H1 hybridovne er Aduros nyeste skud på stammen, og ovnen fungerer både med piller og almindeligt brænde, hvor brændet anvendes til det hyggelige, klassiske bål, mens pillerne anvendes til opvarmning.

Hybrid brændeovnen fungerer som andre Svanemærkede ovne på markedet, og uden strøm og er derfor meget lydløs. Der ud over er den udstyret med Aduros smarte teknik Aduro-tronic. H1 hybridovnen opfylder alle EU miljøkrav til både brænde- og pilleovne, og ovnen er godkendt til almindelig skorstenstræk. Du kan desuden, som med andre af Aduros brændeovne, betjene Aduro H1 med mobilen, når du ikke er hjemme. Der kræver dog at din brændeovn har en stabil tilslutning til dit Wi-fi. Aduros app er gratis og kan både anvendes til både Android og iOS.

Brændeovn med fokus på brugervenlighed

Aduro brændeovne er designet med fokus på miljøet, men de har også fokus på et flot design, hvor brugervenligheden er i højsædet. Aduro samarbejder med danske designere omkring formgivningen af ovnene, og de udvikler hele tiden ovnene for at imødekomme forbrugernes krav til brændeovnens udformning og funktion. Har du for eksempel for høj eller for lavt træk i din skorsten, har Aduro udviklet et system, så der kommer mindst muligt røg ud af skorstenen med røgsugeren Aduro DraftOptimizer.

Har du problemer med at holde gang i ilden? Så tilbyder Aduro et friskluftssystem kit, som kan tilføre frisk luft til din brændeovn. Det skaber en bedre luftstrøm til brændeovnen, samt det skaber en bedre brændværdi, hvilket giver en bedre varmeenergi i rummet. Og du skal ikke være nervøs for, at friskluftssystemet optager plads. Du kan nemlig gemme kittet bag ved din brændeovn. Har du brug for andet tilbehør til din brændeovn? Så finder du i Silvan et bredt udvalg af Aduro brændeovnstilbehør. På den måde kan du fyre rigtigt og få det optimale ud af din brændeovn. Er du i tvivl om, hvilken brændeovn du skal vælge? Så kan du altid besøge din lokale Silvan for at høre mere om brændeovne, brændsel og tips og tricks til optænding og fyring.