Trægulve

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Trægulve til ethvert hjem

Med et flot trægulv kan du let forny hjemmet og tilføje nyt liv til alle dine rum. Her finder du vores udvalg af trægulve med mange forskellige træsorter, så du kan finde det trægulv, der passer bedst til dig og dit hjem. Et trægulv er en af de mest tidløse gulvtyper og giver et flot udtryk i ethvert hjem. Du skal blot finde netop det gulv, der passer bedst til din bolig og livsstil. Uanset hvilken træsort du vælger, og om du vælger korte eller lange brædder, vil et trægulv fremstå klassisk. Et trægulv bidrager til hygge og varme, og holder i mange år. Trægulve er rare at gå på, varme for fødderne og nemme at vedligeholde og rengøre. Med den rette pleje kan du have dit trægulv mange år. Er dine trægulve blevet slidte, kan de nemlig slibes ned og blive næsten som nye.

Når du skal vælge trægulv er det en god ide at overveje, hvilken type der passer bedst til dig og dit hjem. Her bør du se på både udseendet og træsorten. Fyr, gran og birk er lyse træsorter, af en blød kvalitet. De er derfor dejlige at gå på, men også mindre slidstærke end eksempelvis bøg, eg og ask. Derfor bør du også tænke på rummets funktion, når du vælger træsort. Vil du have trægulve i eksempelvis køkkenet eller gangarealer, kan det være en god ide at vælge en hårdfør træsort. Til soveværelset kan en blødere træsort være god. Har du børn eller hund, kan det også være en godt at vælge en hårdfør træsort.

Det skal du vide om trægulve

Et massivt trægulv har en utrolig lang holdbarhed. Trægulve af denne type kan blandt andet fås som både planke- og parketgulve. Tykkelsen på trægulvet har også indflydelse på dets holdbarhed – tykkere trægulve kan nemlig afslibes flere gange, og giver gulvet en god stabilitet. Det er også en god ide at tænke på vedligeholdelse. Alt efter hvilken træsort du vælger, kan der være forskellige måder, du skal vedligeholde dine trægulve på. Både lakerede og oliebehandlede gulve kan have brug for pleje, for at de forbliver flotte. Hvor ofte dine trægulve har brug for pleje er meget forskelligt, du bør derfor altid følge vejledningen. Som hovedregel tåler trægulve dog ikke for meget vaskevand.

Det er vigtigt at huske, at træ er et naturmateriale. Derfor vil der altid være en variation i farve og struktur på de forskellige brædder. Fordi at trægulve er lavet af et naturmateriale, vil de med tiden også ændre farve og karakter ved påvirkning af blandt andet sollys. Dette er dog en naturlig del af træets modning, og dine trægulve vil derfor altid ændre nuancer med tiden. Det er dog blot med til at give dit trægulv karakter. Er du i tvivl om hvilken træsort, der passer bedst til dig, eller har du spørgsmål til vedligeholdelse af dine trægulve, kan du altid kontakte os for vejledning og hjælp. Du kan også finde en generel vejledning til, hvordan du lægger et gulv herunder.