Fundamentblokke

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvor kan du bruge fundamentblokke?

Fundamentblokke – der også kaldes fundablokke og H-blokke – kan bruges til at opbygge fundamenter til udhuse, drivhuse, stalde og mange andre former for bygninger. Det smarte ved fundablokke er, at de har et hulrum i midten, hvor der kan fyldes beton i, så der kommer et stærkt fundament. Det er derfor, at fundamentblokke også går under navnet H-blokke, da de har form som et H. Et fundament eller en væg med fundablokke kan styrkes yderligere, hvis du tilføjer tentorstål i dem. På denne måde får de en armering, hvilket giver en høj styrke og stor stabilitet.

Selvom det er mest oplagt at bruge fundablokke til at lave fundamenter, så kan de faktisk også bruges til andre formål. Er du den kreative gør-det-selv-type, kan du bl.a. bruge fundamentblokke som reolsystemer indendørs. De giver en lidt rå stil, som passer godt til et moderne hjem. Du kan også bruge blokkene som skoreol. Husk dog, at fundamentblokke er tunge og har en ru overflade, så pas på, at de ikke ridser gulvet. Du skal også sikre dig, at de står helt stabilt, så de ikke risikerer at vælte. Derudover kan du bruge fundablokkene i haven, hvor du kan lave opbevaringssystemer til haveredskaber, planter og meget andet.

Sådan kan du lave et fundament med fundablokke

Der findes mange forskellige typer af fundamenter, og det er bestemt ikke alle, hvor du har brug for fundablokke. Hvis du skal lave en kantforskalling rundt om fundamentet, er fundamentblokke dog oplagte at bruge. Du kan læse mere om de forskellige typer af fundamenter til udhuse og drivhuse i vores guide, Sådan laver du et fundament til dit udhus. Det skal nævnes, at det kræver et stort arbejde at lave et fundament med betonblokke. Derfor bør I være mindst et par stykker om arbejdet, ligesom du også bør have noget erfaring med beton og store byggematerialer.

For at lave et fundament skal du bruge forskellige former for værktøj – især en betonblander er nødvendig, hvis du skal blande en stor mængde beton. Du kan købe betonblandere og andet værktøj hos Silvan, men du kan også vælge at leje værktøj til beton. I så fald er du fri for at købe værktøjet, hvis du kun skal bruge det til et enkeltstående projekt. I forhold til opbygning af fundamentblokkene, så starter du med at lægge en bund af beton på det forberedte underlag. Herefter monterer du blokkene i den våde beton. Der skal også fyldes beton i hulrummene i fundablokkene, ligesom du eventuelt også skal armere med tentorstål.

Se i vores andre byggematerialer til konstruktion

Hos Silvan kan du også finde et stor udvalg af andre byggematerialer til konstruktion. Et godt alternativ til fundamentblokke er f.eks. lecablokke, som du også kan finde hos os. Fordelen ved lecablokke er, at de har en isolerende effekt, hvilket gør, at de bl.a. ofte bruges i fundamenter til bygninger, hvor der skal være beboelse. Derudover kan du også finde byggematerialer som gasbeton, armeringsnet, cement og meget andet. Dermed kan du hos Silvan finde alle de byggematerialer, som du har behov for, hvis du skal lave et fundament. Se i vores udvalg og find de materialer, som du har behov for til dit byggeprojekt.

Når du køber byggematerialer, skal du være opmærksom på, at de godt kan være meget store og veje en hel del. F.eks. vejer fundamentblokke typisk over 15 kg. Hvis du skal købe mange blokke til et byggeprojekt, kan den samlede vægt godt blive høj, hvilket kan være en udfordring i forhold til transport af dem. Hos Silvan kan du låne en gratis trailer, som du kan bruge til transport af byggematerialer. Hold dog øje med, om den totale vægt overgår belastningsevnen på traileren. Under det enkelte produkt kan du se, hvilke Silvan-butikker der har varen på lager, så du også kan se, om din lokale Silvan-butik har den.