Træplader

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Træplader til mange projekter

Til mange byggeprojekter har du brug for træplader. Måske du skal bruge træplader til vægge eller under tagpappet, eller måske vil i gang med at bygge et nyt bord, en bordplade eller et par bogkasser til dig selv? Der er mange muligheder med byggeplader, og du kan finde plader, der passer til mange forskellige gør-det-selv-projekter. Plader af spåner bruges ofte til underlag, og gipsplader er gode til vægge og lofter. MDF plader bruges ofte til mindre gør-det-selv-projekter. Du kan få skåret dine træplader til i vores savværk.

Hvis du bruger træplader i badeværelset eller andre vådrum, skal de være specielt egnet til dette. Det er også vigtigt, at de beklædes med vådrumsmembran, før du lægger den endelige belægning på. Membran er flydende og påføres dine plader, så de bliver helt vandtætte. Der er strenge krav når det kommer til vådrum, så derfor er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i reglerne på forhånd. Det gælder også hvis du skal i gang med at lave eksempelvis bryggers, hvor der er et afløb.

Træplader til gør-det-selv-projektet

MDF træplader har en mere ensartet overflade end plader af spåner. MDF træplader er fremstillet af træfibre og lim, der er hårdt presset sammen. Spånplader er fremstillet på næsten samme måde, men spånerne giver et mere rustikt udtryk. Du kan få plader der er gennemfarvet, men de er også lette at male selv. Malede plader er mere hårdføre. Hvis du vælger at lakere dine plader, kan det også forlænge levetiden på pladerne. Du kan se i vores udvalg af træmaling og træpleje.

Det er vigtigt at du altid sikrer at du anvender træplader, der er passende til dit byggeprojekt, hvis du skal renovere eller bygge vægge, konstruktioner, gulve eller underlag til tag. Du bør både tage højde for, at pladerne er stabile, og at de kan holde til det tryk de udsættes for. Desuden kan der også være krav til, hvordan pladerne skal være behandlet. Det er også vigtigt at alle træplader, der indgår i et byggeri er CE-mærket. Dette gælder dog ikke plader, der bruges til møbler, køkken og andet inventar i huset.