Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Skab stemning og tryghed med flotte udendørslamper

Udendørslamper er med til at skabe den helt rigtige stemning i haven og omkring boligen. Uanset om du er på udkig efter udendørs væglamper til husmuren, eller måske havelamper der skal oplyse indkørslen, finder du det her. Udendørsbelysning skaber ikke blot stemning omkring dit hjem, det skaber også tryghed. En godt oplyst grund virker nemlig afskrækkende på eventuelle ubudne gæster. Indbrudstyve arbejder helst i mørke og vil mange gange gå udenom et hjem, der er godt lyst op. I vores sortiment finder du både almindelige udendørslamper med og uden sensor samt udendørs spotlights, der er ideelle som sikkerhedslys.

Også rundt i haven kan du få mere ud af dine uderum ved hjælp af udendørs belysning. Både bedlamper, lyskæder og andre havelamper er rigtig gode til at skabe hyggelige rum i haven, der indbyder til ophold og afslapning. Gør f.eks. lidt mere ud af grillaftenen i haven ved at sætte fine udendørs lyskæder op i træer og buske. Eller byd både dig selv og dine gæster varmt velkommen med bedlamper langs indkørslen. Der er masser af muligheder for at bruge belysning aktivt i haven og omkring din bolig – og du finder det hele til det her på siden.

Må du selv montere og installere udendørslamper?

Nej, det må du ikke. Udendørslamper anses som en fast installation, som kun en autoriseret elinstallatør må udføre. Der er dog enkelte undtagelser, såsom lavvolts-lamper i færdige sæt og solcellelamper. Du må gerne selv stå for montering og installation af udendørslamper, hvis de kommer i et færdig-forbundet sæt. Det vil sige, at de skal komme i et sæt, hvor ledning, transformer og stikprop er samlet, og lamperne er klar til blot at blive sat i stikket. Du må dog ikke ændre i installationen, såsom at forkorte eller forlænge en ledning. Så må du nemlig ikke længere selv stå for installationen. Solcellelamper må du også gerne selv installere udendørs, da de ikke skal tilsluttes strømnettet.

Lys dine uderum op med lamper til have og bede

Når vores udearealer er oplyste og indbydende, har vi naturligt en større tendens til at benytte dem. Og med have- og bedlamper fra Silvan kan du få mest muligt ud af dine uderum. Du finder flere forskellige typer af belysning til haven, såsom bedlamper, standerlamper og solcellelamper. De er perfekte til f.eks. at lyse op langs indkørslen, rundt ved gangstier i haven, som effektbelysning op ad et træ og meget mere. De fås i mange forskellige typer og designs, så du kan vælge netop de have- og bedlamper, der passer bedst til din bolig.

Spar på energien og miljøet med udendørs solcellelamper

Solcellelamper er rigtig gode som stemningsbelysning i haven i de lyse måneder. De er ikke ideelle som generel udendørs belysning, da deres lysstyrke naturligt er afhængig af mængden af sol. De gør sig derfor bedst i forår og sommermånederne, hvor de kan suge masser af sol til sig. Det er her, de også afgiver mest lys, når mørket falder på. Brug dem derfor til at skabe stemning f.eks. i bede og krukker rundt om eller på terrassen. Eller placér dem rundt om i haven i små hyggekroge. En af de helt store fordele ved solcellelamper er naturligvis, at de ikke bruger strøm. Men derudover er det også en af de få typer af udendørslamper, du selv må installere.

Udendørs lyskæder til hverdag og fest

Det er ikke kun traditionelle lamper, der er med til at gøre uderummene hyggelige og indbydende. Udendørs lyskæder er også helt perfekte til at skabe den rigtige stemning – både til hverdag og til fest. Dekorér træer og buske, hæng dem op rundt ved terrassen, der er mange muligheder. I Silvan finder du udendørs lyskæder fra mærker såsom Sirius og Det Gamle Apotek. Lyskæderne fås både med farvede pærer og med klare pærer. Du har altså mulighed for at vælge netop den type, du synes bedst om – eller du kan kombinere de forskellige, det giver også et superfint udtryk.

Udendørs væglamper – praktiske og dekorative

Udendørslamper er mange ting. Og udendørs væglamper er en af dem. De kan bruges på rigtig mange måder, flere forskellige steder omkring i hjemmet. De er ideelle som belysning ved hoveddøren, hvor du tager imod dine gæster, og hvor du selv har brug for lys til at finde nøgler, når du kommer hjem. Du kan også bruge dem på husmuren langs en gangsti, ved skuret, ved affaldsspandene m.m. Hvis du har en mur langs din indkørsel, er de også perfekte som belysning der. Her kan du med fordel vælge nogen med indbygget bevægelsessensor, så de tænder, så snart du kommer ind i indkørslen.

Du kan også vælge at tilkoble en ekstern bevægelsessensor til dine udendørs væglamper – uanset hvor de er placeret. Det kan også være med til at skabe noget tryghed, da lyset automatisk tænder, hvis nogen kommer i nærheden af dit hjem. I vores sortiment finder du udendørs væglamper i høj kvalitet fra mærker såsom Nordlux og Philips. De fås i et væld af typer og designs. Du kan derfor altid finde en type, der passer til netop din og din boligs stil.

Gode råd til valg af udendørs belysning

Der findes rigtig mange muligheder, når det kommer til udendørs belysning. I Silvan vil vi gerne hjælpe til, at du får succes med dit belysningsprojekt omkring hjemmet. Du får derfor nogle gode råd til udendørs belysning herunder. De kan forhåbentlig hjælpe dig helt i mål og være med til at sikre, at du finder den helt rigtige løsning til netop dine behov og dit projekt.

  • Brug din udendørs belysning til at fremhæve de dele af dit uderum, du bruger mest, eller som du gerne vil fremhæve af æstetiske årsager.
  • Sørg for at lyse områder såsom hoveddøren, skuret, bryggersdøren og lignende op. Alle de steder, hvor du enten skal finde nøgler frem, eller hvor du byder gæster velkommen.
  • Glem heller ikke lys omkring husnummer, skraldespand og postkasse.
  • Brug gerne LED-pærer i dine udendørslamper. De tænder med fuld styrke med det samme og er derfor særligt velegnede til lamper med bevægelsessensor.
  • Vis hensyn og omtanke for naboerne. Vælg styrke og retning på lyset med omhu, så du ikke risikerer at genere dine naboer med skarpt lys.
  • Tænk også på miljøet, og montér ikke mere lys end nødvendigt.
  • Brug altid strøm fra en udendørs installation til dine udendørslamper. Så behøver du ikke trække ledninger gennem dør- og vinduesåbninger, som øger risikoen for ødelagte ledninger, kortslutninger m.m.
  • Vælg en type lampe, der passer til din boligs stil.