Udendørslamper

Alle Udendørs belysning produkter
Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Flotte udendørslamper i høj kvalitet

Udendørslamper er med til at skabe den helt rigtige stemning i haven og omkring boligen. Om du er på udkig efter udendørs væglamper til husmuren, eller måske havelamper, der skal oplyse indkørslen, finder du det her. I Silvan finder du nemlig et stort udvalg af udendørslamper i høj kvalitet fra mærker som bl.a. Nordlux og Philips. Opgradér havens bede med dekorative bedlamper eller standerlamper, der også er med til at oplyse havens rum. Udendørs lamper er ideelle til både at skabe stemning og tryghed på dine udendørsarealer – såvel om dagen som om aftenen. Lad dig inspirere til din udendørsbelysning i udvalget her på siden.

Hvad skal din udendørsbelysning kunne?

Du kan få et stort udvalg af udendørs belysning, som alle kan noget forskelligt. Udendørs belysning kan være med til at skabe stemning omkring dit hus men skal samtidig også være funktionelt. Det udendørs lys skal hjælpe dig med at orientere dig i mørket samt skabe tryghed.

Inden du går ud og køber nye udendørs lamper, er det derfor værd at overveje, hvilken type belysning du skal bruge. Skal det være orienteringslys ved hoveddøren. Stemningsbelysning i bedene eller måske lys for en øget sikkerhed.

Vælg derfor dine udendørs lamper både efter hvordan de ser ud men vigtigst af alt funktionen af lyset. Placér dine udendørs lamper, som hvis det var indendørs og kig desuden også efter type af lyskilde. En varm pære er at foretrække i stemningsbelysningen ved bedet men orienteringslyset i indkørslen gerne må være lidt mere koldt.

Effekt-lys, spots og up-light

Der findes forskellige lampetyper til den udendørs belysning. Udover lampens primære funktion, at lyse op, kan du få lamper, der alle kan noget forskelligt.

Lamper til muren kan give en generel belysning i indkørslen eller i gården eller ved indgangspartier. Sådanne lamper kan fås med forskellige effekter for eksempel diffust skær, opadrettet eller nedadrettet lys. Eller måske begge dele.

Hvis du har brug for en udendørslampe som skal lyse navneskilt, postkasse eller husnummeret op, skal du gå efter en lampe med en ensrette og koncentreret lys, som for eksempel spots.

Desuden kan du få lamper med en enten opadrettet eller nedadrettet lys. Opadrettet lys er godt som supplerings eller effektlys, hvor i mod nedadrettet lys er godt som orienteringslys ved havegange, trapper og havestier.

Udendørs belysning ved hoveddøren

En udendørslampe ved hoveddørene er vigtig, både så du selv kan orientere dig og finde nøglehullet i mørke men også så dine gæster føler sig velkomne.

Især hvis du har trin eller trapper op til din hoveddør er det vigtig med god belysning. Belysning ved hoveddøren kan også virke præventivt i forhold til indbrud, da de fleste tyve gerne vil arbejde i mørke.

Derudover er det en rigtig god idé at have lys på husnummer, navneskilt og postkasse, så postbuddet kan orientere sig.

Godt udendørslys ved garagen og haveskuret

Det er vigtigt at have godt orienteringslys ved din garage eller carport, så du kan se, når du skal have indkøbsposerne fra bilen og ind i huset. En god udendørslampe ved skuret er også vigtigt, især hvis du skal ud og hente cyklen om morgenen. Med godt lys kan du derved både orientere dig men også finde låsen i døren samt ting i haveskuret.

Udendørsbelysning med sensor

Du kan også få havelamper med sensor, som kan være praktisk ved hoveddøren eller netop garagen eller skuret. Fordelen ved en sensor er blandt andet du kan spare strøm, da den kun tænder når den registrerer bevægelse og derfor ikke er tændt hele tiden.

At lyset tænder ved bevægelse kan også forebygge indbrud. Husk derfor også at lade lyset være tændt et stykke tid efter, så det ikke slukker for hurtigt. På mange lysfølere kan du desuden stille på, på hvilken afstand sensoren skal reagere.

En lysføler er også en mulighed. På den måde kan din udendørsbelysning automatisk tænde, når det begynder at blive mørkt.

Bedlamper, lys ved havegangen og på terrassen

Lys ved havegangen kan både skabe et smukt udtryk i haven men er samtidig utrolig praktisk, når du skal orientere dig i mørket.

Især hvis belægningen på din havegang er meget ujævn eller er med trapper, er det vigtigt med godt lys, så man ikke falder. Sæt belysningen lavt og så den ikke blænder men i stedet lyser ned på jorden. Havelamper der monteres langs kanten af stien eller et bed, giver også en flot markering og opdeling af haven.

Lyssvage lamper kan også være med til at sætte en hyggelig stemning i haven og hvis du ønsker lys på terrassen kan et diffust lys være en god idé.

Spots eller up-lights kan derimod anvendes i bede, hvis du vil oplyse et træ i haven eller lyse husmuren på terrassen op. Det ene slags lys udelukker