Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Alt til pleje og vedligehold af dine køretøjer

Her på siden finder du alt, hvad du skal bruge til at vedligeholde din cykel, trailer og bil. Du finder biltilbehør som cykelholdere, fartalarmer, bakkameraer, måtter, donkrafte, parkeringsskiver, startkabler m.m. i vores sortiment. Og skal bilen vaskes eller plejes? Så finder du også sprinklervæske, smøremiddel, bilshampoo, olier og meget mere. Men det kan også være, at du mangler en trailer eller tilbehør til din trailer? Så finder ud et bredt udvalg af trailere og trailertilbehør som presenninger, næsehjul, tyverisikringslåse m.m. Skal cyklen derimod vedligeholdes, eller mangler du udstyr til din cykel? Så finder du bl.a. også slanger, dæk, kurve, låse og pumper til din cykel her på siden. Se hele vores udvalg af trailere, bilpleje og cykeludstyr her.

Sådan finder du det helt rigtige cykeludstyr

Uanset om du er på jagt efter nye cykellygter, en kædestrammer, cykelpumpe, flaskeholder eller en ny cykellås, kan du finde det i denne kategori. Godt tilbehør til din cykel er en god investering, lige meget om du er aktiv motionist eller blot benytter cyklen som et praktisk transportmiddel. En cykelpumpe er ikke til at undvære, da en cykel med luft i dækkene giver dig en langt højere kørekomfort. Er du i tvivl om, hvor meget luft du skal pumpe i dine dæk, bør du skaffe en cykelpumpe med luftmåler, som du finder i vores udvalg.

På cykeldækket finder du desuden, hvor meget luft der skal i for at få det optimale dæktryk. Husk også at smøre cykelkæden en gang imellem, så den ikke ruster. Det tager ikke lang tid at smøre kæden. Du starter først med at tørre det værste snavs af kæden, herefter dryppes lidt olie på kæden, drej derefter på pedalerne, så olien fordeler sig. Det kan være en god idé at benytte rengøringshandsker, for at undgå sorte fingre. Inden du hopper på cyklen, bør du også tjekke, om der er et par skruer, der skal strammes.

Du kan selvfølgelig også finde pleje til din cykel i vores sortiment. Hvis din cykel skal holde i lang tid, er det vigtigt, den bliver plejet en gang imellem eller efter lange cykelture på de våde og mudrede veje. I vintermånederne er det ekstra vigtigt at pleje cyklen, da der ellers kan forekomme rust på cyklen. Ved at anvende velegnet cykelpleje øger du cykelkædens levetid, og samtidigt forbedrer du gearskiftet på cyklen.

Pas på hovedet - husk cykelhjelmen

En cykelhjelm er lige så uundværlig som selve cyklen. Og det er uanset, om du er barn eller voksen, om du kører korte eller lange ture. Så er det vigtigt at passe godt på os selv og vores nærmeste. Cykelhjelmen har det hovedformål at beskytte dit hoved. Vi anbefaler derfor, at du altid tilkøber en cykelhjelm, når du køber en cykel. Hos Silvan kan du finde cykelhjelme i forskellige designs, former og størrelser, så du kan være sikker på at finde en model til alle medlemmer af familien, uanset alder.

Producenterne af cykelhjelme er blevet rigtig gode til at kombinere design, komfort og sikkerhed i samme hjelm. Du kan således finde forskellige typer af hjelme. Du finder både skaterhjelme, letvægtshjelme og hjelme med indbygget baglygte. Du kan derudover være sikker på, at du får den bedste cykelhjelm, når du handler hos Silvan. Vi har testet vores cykelhjelme, så du kan være sikker på at få en cykelhjelm af god kvalitet til en fast lav pris.

Hvad bør du være opmærksom på, når du køber cykelhjelm?

Der er to vigtige ting, du bør lægge vægt på, når du køber eller overvejer at købe en cykelhjelm:

 • Sikkerhed
 • Komfort

Sikkerhed er grunden til du køber en cykelhjelm. Derfor skal du være sikker på, at cykelhjelmen er testet og designet af eksperter, som kan garantere for din sikkerhed, når du cykler med cykelhjelmen på. Det andet, som er lige så vigtigt at lægge mærke til, er komfort. Det er altafgørende, at cykelhjelmen sidder rigtigt, og at du føler dig godt tilpas, når du cykler. Cykelhjelmen må hverken sidde for stramt eller for løst på dit hoved, da du ellers risikerer ikke at få det fulde udbytte af cykelhjelmen.

Bliv godt kørende med den rigtige bilpleje og tilbehør

Bilen er for rigtig mange en uundværlig del af hverdagen – og det er derfor vigtigt, at den fungerer som den skal. Praktisk ekstraudstyr til din bil kan være med til at gøre komforten bedre og give en bedre køreglæde. Vi har blandt andet elektroniske p-skiver, der indstiller sig selv, så du ikke behøver at huske på det. Det er også en god idé – især om vinteren – at have en isskraber liggende i bilen, samt en svamp eller dugfjerner.

Om sommeren bør du have solskærme med sugekopper til børnene på bagsædet, som kan sætte sig fast på ruden. Du kan også finde forskellige produkter til bilpleje her i kategorien, så din bil altid fremstår ren og skinnende. Vi forhandler blandt andet den originale Turtle wax, og desuden har vi et bredt udvalg af autoshampoo, fælgrens, aircon- og kabinerens samt sprinklervæske og meget mere.

Sådan pakker du bilen helt rigtigt

Hvis du bruger bilens tag eller en trailer, så sørg for at bagagen er spændt ordentlig fast med bagagestropper, surringsbånd og elastikker da løse genstande, kan være til fare for dig selv, og for andre bilister. En tagboks er særdeles praktisk, når du skal på bilferie eller ud at køre langt. Med en tagboks får du plads til ekstra bagage, uden at pladsen i bilens kabine bliver for trang.

Tunge ting bør placeres på gulvet eller bagerst i bagagerummet, hvor der er mindst risiko for, at de flyver rundt ved en hård opbremsning. Placer gerne de lettere ting i en tagboks. På den måde bliver bilen også mest mulig stabil at køre med. Cykelstativ eller barnevognsstel skal også spændes godt fast med bagagestropper eller surringsbånd. Husk ligeledes at montere en ekstra nummerplade, som sættes på cykelholderen, hvis cyklen dækker bilens nummerplade, så du undgår at få en bøde.

Trailerkørsel: hvad skal du være opmærksom på?

Med en trailer kan du nemt og enkelt fragte dine ting. I Silvan forhandler vi flere modeller af fritidstrailere. Trailerne er danskproducerede, i god kvalitet og med stålsider og hængslet bagsmæk. Desuden er de udstyret med en tipfunktion, så du let kan køre trillebøren eller plæneklipperen op på traileren. Indregistrering af traileren foretages i din lokale Silvan, hvor nummerpladen også bliver monteret – nemmere bliver det ikke. Du kan selvfølgelig også altid låne en trailer gratis i en af vores butikker. Vi får ofte mange spørgsmål om kørsel med trailer. Derfor vil vi i det følgende prøve at svare på de mest stillede spørgsmål:

1. Hvor hurtigt må man køre med trailer?

 • Du må køre 80 kilometer i timen på en motorvej med en trailer bag på din bil
 • Du må du køre 70 kilometer i timen på en motortrafikvej og på en landevej
 • I tæt bebyggede områder må du køre den tilladte skiltede hastighed med en trailer

2. Hvad tjekkes ved syn af trailer?

 • Bremser
 • Lys og lygter
 • Undervogn
 • Dæk
 • Rust
 • Afhænger træk (det bliver kontrolleret for rust)

3. Hvad koster omregistrering af trailer?

 • Hvis din trailer har en totalvægt på 500 kg eller derunder, skal du ikke betale registreringsafgift
 • Hvis din trailer har en totalvægt på 500 kg eller derover, skal du betale registreringsafgift. Du kan se afgiften ved at gå ind på Motorregistret via SKATs hjemmeside, og indtaste nummerpladen på traileren

4. Må man køre med trailer med et almindeligt kørekort?

 • Hvis du har et kategori B kørekort, giver det altid ret til at køre med en anhænger med en totalvægt på op til 750 kg

5. Skal en trailer forsikres?

 • Nej, skader i forbindelse med kørsel er dækket af bilens trækkrog. Tjek op på, om det fremgår i din forsikringspolice, at bilen har trækkrog, så kan du være sikker på, at du er dækket
 • Ja, hvis bilen ikke er dækket af trækkrog. Tjek op på din forsikringspolice, og se om du er dækket. Hvis ikke det fremgår i din forsikringspolice, skal traileren forsikres