Blomsterløg & frø

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Skab drømmehaven med blomsterløg og frø

En have fuld af smukke blomster og hjemmedyrkede frugter og grøntsager er noget af det bedste. Her finder du alt i blomsterfrø, blomsterløg, plantefrø og læggekartofler til haven – sammen med alt udstyret til at spire dem. Pryd haven med sommerblomster fra frø, morgenfruer, tagetes, lupin og mange flere blomstersorter. Eller dyrk dine egne grøntsager og krydderurter med grøntsagsfrø, krydderurtefrø, læggekartofler og sætteløg. I Silvan finder du også alt udstyr til spiring af frø, som f.eks. minidrivhuse, bio-potter, plastpotter og kartoffelpotter. Se det store udvalg herunder, og find alt til en blomstrende have.

Sådan planter du frø og løg

Det kræver en lille smule planlægning at anlægge en god køkkenhave eller et flot blomsterbed. Alle kan selv dyrke deres grøntsager, og du behøver ikke en stor have eller køkkenhaven, for at plante frø, løg eller spirer. Du kan også sagtens plante grøntsager og krydderurter i krukker eller altankasser. Der er nemlig ikke noget mere lækkert, end at kunne gå ud og hente hjemmedyrket grønt eller blomster fra bedene.

Alt afhængigt af hvilke frø eller løg du planter, skal de plantes på bestemte tidspunkter for at få de bedste levebetingelser. Blomsterløg trives bedst, hvis de plantes i det tidlige efterår. Så snart de er i jorden begynder de at danne rødder. Planter du om efteråret, er dine løg klar til at blomstre til foråret. Nogle løg tåler dog ikke frost, og skal derfor plantes når det er forår. Planter du med frø, skal du vente med at plante til jorden er varm af forårssolen. Nogle frø tåler kun varmere temperaturer og trives derfor bedst om sommeren eller i drivhuset.

Skab de bedste betingelser for dine bede i haven

Løg til blomster trives bedst i almindelig jord, der er let og næringsrig. Jorden må heller ikke være for våd. Et godt tip er også at plante løg til blomster et sted med både skygge og sol. Er de konstant udsat for sollys, forkortes blomstringsperioden. Det er en god ide at plante, så du kan se på dine blomster fra huset – så kan du også nyde dem, selvom det regner eller er dårligt vejr.

Frø kan plantes indendørs i krukker, for derefter at flyttes ud i haven når de spirer og vokser. Det er vigtigt at der ikke længere er risiko for nattefrost, når du skal i gang med såning af frø eller flytte spirer udendørs. Frø kan også sås udendørs, hvis der er tale om mere hårdføre planter. Du kan også sagtens plante mere sarte frø udendørs, det skal bare være varmt nok. Eller vil de i mange tilfælde først udvikler sig sidst på sommeren. Vil du gerne have mest muligt ud af dine planter, kræver det derfor lidt planlægning.

Du kan selv tjekke om jorden er varm nok til at du kan så frø, løg og spirer. Klistrer jorden til spaden når du graver, er den typisk for kold. Du kan også måle med et jordtermometer. Den skal være over 5 grader før du kan plante frø og spirer. Nogle frø og løg kræver endnu varmere jordtemperaturer for at kunne spire og vokse.