Trådhegn

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Trådhegn til mange formål i haven

Skal du have anlagt en ny indhegning? Har du måske problemer med at holde hunden inde i haven? Så er et trådhegn løsningen. I Silvan finder du et stort udvalg af forskellige trådhegn, til mange forskellige formål. Vi har både de klassiske galvaniserede trådnet, hønsenet, volierenet, plastbelagte trådnet, trådhegn med store og små masker og naturligvis bindetråd til at montere dem med. Trådhegn er en enkel og billig løsning, hvis du f.eks. har brug for lidt ekstra indhegning til hunden, en løbegård til kaninen, afskærmning af køkkenhave eller frugttræer, eller noget helt andet. Der er utroligt mange anvendelsesmuligheder, og så er det både let at arbejde med og hurtigt at sætte op.

Trådhegn fås i flere forskellige typer og til rigtig mange forskellige formål i haven. Du kan både lave mindre, midlertidige indhegninger, eller bruge det til mere permanente løsninger. Ofte bruges trådnet til indhegning af dyr. Det kan både være på marker, til større dyr, eller derhjemme i haven. Hjemme i haven er det f.eks. helt ideelt til at sikre, at hunden bliver hvor den skal og ikke løber ud igennem et hul i hækken. Det er også en let måde at lave en løbegård til kaniner eller andre kæledyr, der ellers kan finde på at stikke af.

Du kan også bruge trådnet til at afskærme træer og planter. Har du f.eks. køer eller heste gående på en mark, hvor du har plantet frugttræer, kan det være en god idé at beskytte træerne. Dyrene har det nemlig med enten at gnave i barken eller skubbe til træet – og det kan de fleste nye træer ikke holde til i længden. Det er en billig og enkel måde at sikre din fremtidige høst. Det er naturligvis også ideelt til at indhegne og beskytte køkkenhaven. Hvis du har høns i haven, der måske går frit rundt, har de nemlig en naturlig smag for det meste i en køkkenhave.

Byg din egen hønsegård med hønsenet

Hønsenet har også mange funktioner i haven, og det har typisk også flere forskellige navne. Det bliver nemlig også kaldt kyllingenet og trådflet. Uanset navnet, er det vigtigste ved hønsenet, at du bruger den rette maskestørrelse til dit projekt. Skal du f.eks. bygge din egen hønsegård, bør du holde dig til et hønse- eller kyllingenet med masker på maksimalt 15 mm i diameter. På den måde sikrer du, at gnavere som rotter og lignende ikke kan komme igennem nettet. De mere ihærdige rotter kan dog finde på at gnave igennem et hønsenet. For at sikre mod det, kan du også vælge at bygge din hønsegård med volierenet. Det er et svejset net af varmforzinket tråd belagt med zink – det kan rotterne typisk ikke gnave igennem.

Det er dog ikke kun rotterne, du skal værne din hønsegård imod, det er også ræve. Her anbefales det, at du graver hønsenettet ca. 50 cm ned under jordoverfladen rundt langs med kanten af hønsegården. Du kan også med fordel lave en vinkel af nettet, der går 50 cm ned i jorden og 50 cm ud fra hønsegården. Selv hvis ræven graver efter en indgang, vil den typisk ikke regne ud, at den skal længere væk fra gården og giver derfor op. I Silvan har vi også lavet en guide til, hvordan du bygger din egen hønsegård. Det er en trin-for-trin guide til, hvordan du får succes med dit eget hønsegårds-gør-det-selv projekt.

Hvordan sætter du trådhegn op?

Der er flere måder du kan sætte dit trådhegn op på. De mest klassiske metoder er enten med træstolper eller med tentorpæle, også kaldet hegnspæle. Begge dele er noget du kan gøre selv – det kræver dog lidt mere tid og udstyr, at montere det med træstolper i forhold til tentorpæle. Herunder kan du læse, hvordan du selv kan montere dit trådnet, uanset, om du vælger stolper eller hegnspæle i stål.

Opsætning af trådhegn med træstolper

Til denne vejledning, er der taget udgangspunkt i et eksempel med et trådhegn på 90 cm i højden og trykimprægnerede stolper, der graves ca. 60 cm ned i jorden.
Hvis du vil opsætte dit trådhegn med træstolper, får du brug for tre forskellige størrelse stolper – én størrelse til ende- og hjørnestolper, én størrelse til skråstivere og én størrelse til midterstolper. Ende- og hjørnestolper bør være Ø7 cm x 150 cm, skråstiverne bør være Ø5 cm x 200 cm og midterstolperne bør være Ø5 x 150 cm. Derudover får du brug for et pælebor, tommestok, bidetang, kramper i ca. 2,0 x 25 mm., en god hammer og evt. en træklods at slå på.

Først monterer du den første endestolpe ved at grave eller bore et hul ned i jorden på ca. 60 cm i dybden. Du kan også vælge at grave dem 90 cm ned, for at opnå frostfri dybde, her får du brug for nogle længere stolper. Sæt stolpen ned i hullet og fyld jord i, imens du løbende stamper jorden godt fast omkring den. Skær herefter skråstiveren til i enden og skru den fast på endestolpen, ca. 20-30 cm fra toppen, så den sidder skråt på stolpen og ned til jorden. Slå herefter dit trådhegn fast på stolpen med kramperne. Efter 2 meter sætter du en midterstolpe på samme måde, som du monterede endestolpen. Da vinden kan gå frit igennem et trådhegn, er det typisk ikke nødvendigt at støbe stolperne fast.

Fortsæt på samme måde med midterstolperne, indtil du når ca. 10 eller 12,5 meter hen – på den måde kan du samle 2 ruller på enten en ende- eller hjørnestolpe, da trådhegn ofte kommer i ruller af enten 10 eller 25 meter. Du kan både vælge at montere trådhegnet løbende, eller vælge at vente til alle pælene er sat. Det kan være praktisk at vente, da du så stadig kan komme frit rundt om stolperne imens du arbejder. Når du kommer til enden af hegnet, laver du en afslutning med en Ø7 pæl, og monterer en skråstiver på igen, så dit hegn står stabilt.

Opsætning af trådhegn med tentorpæle

Til denne montagevejledning, er der taget udgangspunkt i et trådhegn på 90 cm i højden og tentorpæle i 145-150 cm i længden.
Til at sætte dit trådhegn op med tentorpæle får du brug for en god hammer, tommestok, bidetang og evt. bindetråd. At montere dit trådhegn med tentorpæle er en lidt enklere løsning, der ikke kræver helt lige så meget arbejde. Her banker du blot pælene ned i jorden, der hvor du ønsker dem, dog med maksimalt 1,5 meter imellem. Du kan med fordel flette pælene ind i maskerne i hegnet, for at holde det på plads. Du kan dog også vælge at binde trådnettet på tentorpælene med bindetråd.

Skærm af for insekter og skadedyr

I Silvan finder du også trådnet med helt små masker. Det kan f.eks. være soldevæv, der er vævet i galvaniseret tråd med kvadratiske masker. Det kan med fordel bruges til at lukke små åbninger af, så der ikke kommer større insekter og skadedyr ind i dit hjem. Du kan også finde insektnet, der er lavet af plastmateriale med helt små, afrundede masker. Da det er lavet af plast, vil de fleste gnavere naturligvis kunne gnave sig igennem. Men det er dog ideelt, hvis du har en åbning længere oppe ad muren eller lignende, hvor du gerne vil lukke af for insekter.