Trådhegn

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Trådhegn til mange formål i haven

Trådhegn kan bruges til utroligt mange formål i haven. Hvis du skal lave en ny indhegning, er det helt oplagt med et trådhegn. Hos Silvan finder du flere forskellige trådhegn til mange formål i haven. Du kan både finde de klassiske galvaniserede trådnet, hønsenet, volierenet, plastbelagte trådnet og trådhegn med store og små masker. Du kan naturligvis også finde bindetråd til at montere trådhegnet. Trådhegn er en nem og prisvenlig løsning, hvis du gerne vil lave lidt ekstra indhegning til hunden, en løbegård til kaninen eller afskærmning af køkkenhaven eller træer. Det er en utroligt fleksibel type hegn med mange anvendelsesmuligheder.

Trådhegn er nemt at arbejde med og kan derfor hurtigt sættes op. Når du først har fået træstolper eller tentorpæle i jorden, kan du hurtigt montere trådhegnet. Derfor kan du hurtigt få opsat en løbegård eller bur til kaninen. Træer kan du også med fordel beskytte med trådhegn. Bl.a. kan det være, at du har nogle træer, hvor der er indhegning med dyr. De vil ofte gnave i træet eller skubbe til det. Her kan et trådhegn sørge for, at træerne kan holde i længere tid. Du kan også sagtens genbruge trådhegn i andre steder af haven, hvis du vil flytte hegnet fra et sted til et andet område.

Sådan bygger du din egen hønsegård med hønsenet

Hønsenet kan bruges til mange funktioner i haven. Det mest oplagte er dog at bruge hønsenet til at bygge en hønsegård. Hvis du har planer om at lave din egen hønsegård, er det vigtigt, at du finder det rette hønsenet. Først og fremmest skal du vælge den rette maskestørrelse. Hønsenettet bør ikke have masker, der er større en 15 mm i diameter. Sådan undgår du, at gnavere og rotter kan komme igennem nettet. Nogle af de mere ihærdige rotter kan dog godt finde på at gnave sig igennem hønsenettet. Her kan du i stedet bruge volierenet, der er et svejset net af varmeforzinket tråd. Det kan rotterne typisk ikke gnave sig igennem.

Det er dog ikke kun rotterne, som du skal værne din hønsegård imod. Ræve kan nemlig også finde på at snige sig ind i hønsegården, hvis de får den mindste mulighed for det. For at undgå at rævene snupper hele hønsefamilien, anbefaler vi, at du graver hønsenettet 50 cm under jordoverfladen langs kanten af hønsegården. Vil du gerne have en mere udførlig guide til, hvordan du skal bygge en hønsegård, kan du læse med i vores vejledning, Sådan bygger du en hønsegård. Så får du en trin-for-trin-guide til, hvordan du får bygget din helt egen hønsegård.

Hvordan sætter du trådhegn op?

Du kan sætte trådhegn op på flere forskellige måder. De mest klassiske metoder er at bruge træstolper eller tentorpæle, også kaldet hengspæle, til at sætte dem op. Hvis du sætter hegnet op med træstolper, skal du være opmærksom på, at det er mere kompliceret end hegnspæle. Vil du gerne have et relativt højt og stabilt hegn, er det dog ofte nødvendigt med stolper. Til det mindre hegn, som du gerne hurtigt vil sætte op, kan du fint klare dig med tentorpæle. Du kan også hurtigt fjerne hegnet, hvis du kun skal bruge det midlertidigt et sted i haven.

Opsætning af trådhegn med træstolper

Hvis du vil opsætte trådhegn med træstolper, er det vigtigt, at du vælger nogle stolper, der kan holde til at være udendørs. Det vil typisk være stolper i trykimprægneret træ. Derudover skal du også sørge for at grave stolperne ned i frostfri dybde på ca. 90 cm. Her kan du bruge pælebor. Hvis du kun skal bruge værktøj til et enkeltstående projekt, kan du leje værktøj til hegnsopsætning hos Silvan. Vil du selv give dig i kast med at opsætte et hegn, så kan du læse med i vores guide, Hvordan opsætter du et havehegn?.

Opsætning af trådhegn med hegnspæle

Vil du gerne opsætte et hegn på en hurtig og nem måde, så kan du vælge at gøre det med tentorpæle. Tentorpæle er nemme at slå ned i jorden. For at opsætte et trådhegn med hegnspæle har du brug for en god hammer, tommestok, bidetang og evt. bindetråd. Herefter skal du blot banke pælene i jorden, hvor du ønsker at opsætte hegnet. Der skal maksimalt være 1,5 m mellem pælene. Du kan enten flette trådhegnet ind i pælene eller binde trådnettet fast med bindetråd i pælene. På denne måde holder tentorpælene det bedre fast.

Skærm af for insekter og skadedyr med insektnet og soldevæv

Er du træt af insekter i dit hjem? Så kan du finde insektnet hos Silvan. Insektnet er trådnet med helt små masker, som de fleste insekter har svært ved at komme igennem. Du kan også få ventilation i hjemmet med et insektnet, uden at rummet bliver helt fyldt med insekter. Ud over insektnet kan du også købe soldevæv. Soldevæv er dog bedre som en sikring imod skadedyr. Du kan finde insekthegn og soldevæv i forskelligt materiale – både plastik og metal. Insektnet af plastik skal du undgå at bruge til at beskytte imod skadedyr, da de kan gnave sig igennem det.

Soldevæv kan du også bruge til andre projekter i haven. Du kan bl.a. bruge det til sigtning af kornede produkter som f.eks. sand og grus. Du kan altså bruge det til at lave din helt egen si, som du selv designer. Har du sprækker og åbninger, kan du tilføje soldevæv, som til dels kan afholde mus og rotter fra at komme ind. Derudover kan du bruge det til at lave et flueskab. Der er masser af kreative muligheder med soldevæv, som åbner en hel verden af DIY-projekter, hvor hele familien kan blive inddraget i arbejdet.