Højtryksrensere

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Gør rengøringen til en leg med en højtryksrenser

Det kan være hårdt arbejde at få træterrassen, fliserne, husmuren m.m. gjort rent. Men med en højtryksrenser bliver arbejdet til en leg. Den er også et uundværligt redskab, hvis du bøvler med mos og alger på taget. Du kan indstille trykket på lansen, så trykket passer til den overflade, du skal rengøre. Du kan herunder finde et væld af tilbehør til din højtryksrenser. Du finder bl.a. trærens og fliserens til rengøring af terrassen eller indkørslen. Men du finder også bilshampoo til rengøring af bilen. Disse kan enkelt og let monteres på de fleste højtryksrensere. Så du let og enkelt kan få dine udearealer rengjort. I Silvan finder du højtryksrensere fra de kendte mærker; Nilfisk og Kärcher.

Hvilken højtryksrenser skal du vælge?

Der findes mange varianter på markedet med hver deres fordele og ulemper. Derfor bør du sætte dig ind i, hvad du skal bruge den til. Og hvilke tilbehørs muligheder du kunne få brug for, inden du investerer i en. Der er stor forskel på, hvor meget tryk de forskellige højtryksrensere leverer. Det gør dem hver især gode til forskellige formål. Nogle overflader har brug for et lavere tryk. Det kan derfor være en god idé at vælge en model, hvor du kan regulere kraften på vandstrålen. Effekten på maskinen har også indflydelse på, hvor højt et vandtryk, den kan levere. I Silvan finder du maskiner, der kan levere et tryk fra 120-180 bar. Dernæst kan det være en god idé at tænke over designet af højtryksrenseren. Foretrækker du en lille, mobil højtryksrenser? Eller betyder størrelse og vægt ikke noget? De findes i mange forskellige størrelser og vægtklasser. Det er derfor også en god idé at gøre op med dig selv, hvor meget plads og hvor mange kræfter du har.

Har du brug for en lang slange, eller kan du nøjes med at tilkøbe en ekstra slange? Og skal den være udstyret med hjul, så den er nemmere at transportere? Endelig er der ved mange modeller mulighed for at koble en sæbebeholder på, så den er ekstra god til f.eks. bilvask. Som du kan se, er der mange ting at tage stilling til. Hvis du er i tvivl – så kom ind i Silvan. Vi står altid klar til at råde og vejlede dig. Så du er sikker på at få den helt rigtige maskine med hjem. En sidste vigtig overvejelse, er tilbehør. Langt de fleste mærker har et væld af muligt tilbehør. Men nogle har naturligvis mere end andre. Det er derfor en god idé at undersøge, om den du har kig på, har mulighed for det rette udstyr til dine opgaver.

Hvordan fungerer en højtryksrenser?

En højtryksrenser er intet mindre end et vidunderredskab, der kan bruges til alverdens formål. Den er enormt effektiv til rengøring af overflader. Du skal dog være opmærksom på, om den overflade du vil rengøre, kan holde til trykket. Så du ikke risikerer at lave skade på den. Derfor bør du altid sætte dig ind i, om din højtryksrenser egner sig til netop dit projekt. Det er en eldrevet maskine, der ved hjælpe af en pumpe presser vand ud under meget højt tryk.

Den har et meget højt vandforbrug. Og det er derfor en god idé at være opmærksom på ikke at bruge den mere end nødvendigt. Det er også vigtigt, at du overvejer, hvad du skal bruge den til. For jo kraftigere en højtryksrenser du vælger, jo mere vand vil den kunne bruge. Der er derfor ingen grund til at have en maskine med 180 bar, hvis du sagtens kan nøjes med 130 bar til dine opgaver. Du kan ændre vandstrålens tryk og bredde via en dyse. Og med de mange muligheder for ekstraudstyr, får du en meget alsidig maskine.

Synes du det virker lidt uoverskueligt at skulle have gang i en højtryksrenser? Eller har du måske ikke nem adgang til et strømudtag? Så kan en håndholdt, akku trykrenser fra Kärcher være en løsning for dig. Den kræver bare, at du sætter batteriet i. Tilslutter en vandslange, og så er du i gang. Du kan bruge den til næsten alle rengøringsopgaver omkring hjemmet. Du kan f.eks. bruge den til havemøbler, cykler, haveredskaber og meget mere. Under arbejdet kan du endda følge med i, hvor lang driftstid du har tilbage. En lille LCD-skærm viser dig minutterne. Den fortæller dig også den resterende opladningstid. Det er en lille og handy maskine. Den fylder ikke meget. Og kan derfor let gemmes af vejen, selvom du ikke har et stort redskabsskur. Vil du vide mere om den smarte, lille trykrenser? Så kan du se denne video omkring, hvordan Kärcher trykrenser rengøre havestole:

Hvor kan du bruge den?

Med en højtryksrenser kan du rengøre et væld af overflader. Men det er som sagt vigtigt, at den overflade du vil rengøre, kan holde til at blive rengjort med en højtryksrenser. Der er også vigtigt, at du altid læser vejledningen til netop din maskine. På den måde er du godt klædt på, når du først skal i gang. En højtryksrenser kan bruges til rigtig mange ting. Der er dog steder, hvor du skal være ekstra opmærksom. Har du f.eks. en træterrasse? Så skal du være ekstra opmærksom. Du kan sagtens bruge højtryksrenseren, men det kræver det rette tilbehør. Vil du vide mere om tilbehør? Så læs med længere nede.

Du kan også bruge den til at rense havemøbler, fliser, biler og lign. Igen er det bare vigtigt, at du bruger den rigtigt. Og med det rette tryk til den overflade du vil rengøre. Der findes dog også overflader, hvor det frarådes at bruge en højtryksrenser. Du bør ikke højtryks rense betonfliser, en muret eller pudset facade, en gasbetonfacade og kloakrør. Flere af disse kan dog omgås ved at anvende det rette tilbehør. Vil du vide mere om højtryksrenseren og betjening af den? Så læs artiklen, Rundt om: Højtryksrenseren.

Sådan vælger du de rette tilbehør

Med det rette tilbehør får du en maskine, der kan klare stort set alle udendørs rengøringsopgaver. Nogle overflader er dog mere sarte end andre. Og de tåler ikke rigtigt trykket. Men det er der heldigvis ofte råd for. Du kan nemlig få forskellige dyser og mundstykker, så du kan klare enhver opgave. På den måde kan du regulere vandtrykket, så du ikke skader overfladerne. Har du en træterrasse, der trænger til en omgang? Eller en havesti med betonfliser? Så kan du med fordel bruge en terrassevasker. De har en roterende dyse samt børster, der skånsomt og effektivt fjerner skidt, snavs og alger. De findes både til Nilfisk, Kärcher og Bosch. Du skal dog være opmærksom på, at både fliser og træ efterlades rå og med åbne porer. Det er derfor vigtigt, at du olierer træterrassen bagefter. I Silvan finder du også et bredt udvalg af terrasseolie fra både Gori og Trip Trap. Betonfliserne efterlades også åbne og meget modtagelige for skidt og snavs. Det kan du dog afhjælpe med f.eks. en fliseforsegler. Så får dine fliser en afvisende overflade, så du lettere kan holde dem rene i fremtiden.

Trænger bilen og fælgene til en omgang? Eller er havemøblerne blevet grønne af alger? Så finder du i Silvan naturligvis også diverse børster til din højtryksrenser. Så kan du få en skinnende ren bil fra top til bund. Og dine havemøbler kan se ud som nye. Du finder også diverse sæber og andre rengøringsmidler. Derudover finder du også meget andet tilbehør. Du kan f.eks. få en tagrenser, et tagrende- og rørrenser sæt, en kloakrenser og meget mere. Mange højtryksrensere kommer med forskelligt ekstraudstyr. Her er du kørende fra starten. Ved andre skal du købe det ved siden af. Det er derfor en god idé at undersøge, hvad der følger med de forskellige modeller. Så kan du finde den løsning, der giver bedst mening for dig. Husk, at du i udvalgte Silven-butikker også kan leje en højtryksrenser. Se kan læse mere omkring vores værktøjsudlejning herunder.