Højtryksrenser

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan vælger du en højtryksrenser

En højtryksrenser er en maskine der kører på el. Den fungerer på en sådan måde, at den presser vand ud med et højt tryk. De fleste højtryksrensere sender vandet ud med et tryk på 100 til 150 bar. Fordi der er så meget kraft på vandet, bruger den også en del vand. Du vil derfor sikkert kunne se det på din vandmåler, når du har været i gang med højtryksrenseren. Ved almindeligt brug kan den nemlig hurtigt bruge 300 liter vand i timen. Derfor er det en god ide at tænke over, hvad du præcist skal spule, før du går i gang med højtryksrenseren. Så kan du arbejde mere effektivt og bruge mindre vand.

En højtryksrenser er med sin kraftfulde styrke et yderst effektivt værktøj, når der skal rengøres og renses. Den kan eksempelvis fjerne alger og andre belægninger på fliser, tag og mure. Alt afhængigt af hvad du skal bruge din højtryksrenser til, kan du finde forskelligt tilbehør til den. Det gør den anvendelig til mange forskellige opgaver i og omkring hus og have.

Det kan en højtryksrenser bruges til

En højtryksrenser kan bruges til effektivt at rengøre mange forskellige overflader. Det er dog ikke alle overflader, der tåler trykket. Derfor kan du få forskelligt tilbehør og mundstykker, der gør den anvendelig til alt fra fliser til havemøbler og regulerer vandtrykket. Du skal derfor ofte bruge specifikt tilbehør, alt efter hvad du skal have renset. Desuden er det vigtigt, at de ting du vil rengøre ikke trænger til reparation eller på anden måde er skrøbelige. En højtryksrenser har nemlig et højt og effektivt tryk.

Fliserne på terrassen og i indkørslen bliver let flotte at se på, efter en tur med en højtryksrenser. Det er dog afgørende at du bruger den rette teknik og tilbehør, så du ikke skader fliserne og sandet mellem dem. Nogle fliser kan nemlig ikke tåle trykket, og overfladen kan derfor få skader. Derfor bør du som regel bruge et mundstykke, der er beregnet til rengøring af fliser. Det sikrer en nænsom og effektiv rengøring med et minimum af vand. Du kan som udgangspunkt godt bruge en højtryksrenser til din bil. Du bør dog være opmærksom på, at nogle dele i bilen bedre tåler vandmængden og trykket end andre. Desuden findes der også tilbehør, der passer til rengøring af biler med en højtryksrenser.

Ofte kan en højtryksrenser også bruges til at rengøre tage for alger, mos og skidt. Du bør dog på forhånd undersøge, om dine tagsten kan tåle at bliver rengjort med en højtryksrenser. Indeholder dine tagsten asbest, må de aldrig rengøres med en højtryksrenser.

Trænger havemøblerne til en ordentlig rengøring efter vinteren, kan de rengøres med højtryksrenser. Der findes tilbehør, der er specielt udviklet til havemøbler. Det har en børste med bløde hår, der er god til både store flader og små hjørner. Den kan bruges på både plast, metal og træ. I vores sortiment har vi både en Nilfisk højtryksrenser samt højtryksrensere fra Kärcher, Worx og Bosch, så du kan finde lige den model, der passer dig.