Højtryksrensere

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad er en højtryksrenser?

En højtryksrenser er en fleksibel havemaskine, som du kan bruge til et hav af opgaver i haven. Den er enormt effektiv til at rengøre overflader, så du kan gøre rengøringen til en leg ved at bruge en højtryksrenser. En højtryksrenser er en eldrevet maskine, som fungerer ved, at den ved hjælp af en pumpe presser vand ud under højt tryk. Dette høje vandtryk skaber en kraftig vandstråle, som du altså kan bruge til at rense alt lige fra terrassen til haveredskaber til bilen for skidt og snavs. Det er vigtigt, at du prioriterer at rense haveområderne og haveredskaberne, da det er med til at forlænge levetiden på dem.

Fordelen ved en højtryksrenser er, at det høje vandtryk kan være nok til at fjerne skidt og snavs. Dermed kan du slippe for at bruge en masse rengøringsmidler og kemikalier, hver gang du skal gøre rent i haven. Du kan også hurtigt finde den frem, når du har brug for at fjerne jord fra spaden eller skovlen efter endt havearbejde. Det samme kan du bruge den til, hvis du skal rengøre din cykel efter en god cykeltur i naturen, hvor den har masser af jord på sig. Vær dog opmærksom på, at det høje vandtryk i højtryksrenseren gør, at den ikke er egnet til at blive brugt til rengøring af alle typer materialer.

Hvilken højtryksrenser skal du vælge?

Hvilken højtryksrenser du skal vælge, handler om, hvilke behov du har. Først og fremmest handler det om trykket på højtryksrenseren. Trykket er markeret i bar. Højtryksrensere har typisk mellem 100-180 bar. Mens langt de fleste opgaver i haven kan klares med en maskine med 130 bar, så kan der være nogle opgaver, der kræver op til 180 bar. Dog er der ingen grund til at købe en meget stor maskine, hvis du ikke har behov for det. Du kan læse mere om kravet til antallet af bar til forskellige projekter i vores guide til højtryksrensere. Skal du kun bruge en højtryksrenser til en enkeltstående opgave, kan du i øvrigt også leje en højtryksrenser hos Silvan.

Noget andet du skal være opmærksom på, er, at jo højere et vandtryk, jo mere vand bliver der brugt. Derfor kan du sagtens vælge et lavere antal bar for at begrænse vandforbruget. Mange højtryksrensere har også mulighed for at regulere vandtrykket, så du kan tilpasse maskinen til den enkelte opgave. I øvrigt skal du også være opmærksom på størrelsen på højtryksrenseren. Langt de fleste højtryksrensere har hjul, hvilket gør dem nemmere at transportere rundt. Dog kan du også vælge nogle mindre og mere mobile trykrensere, som du kan bruge til at rense en masse maskiner og redskaber. Nogle af dem har batteri, hvilket gør dem endnu mere fleksible.

Hvorfor skal du vælge en mobilvasker?

Hvis du er på farten, og du f.eks. skal rense en cykel, hund eller en lille vogn, så er en mobilvasker en god investering. En mobilvasker har en lille beholder med vand, som du kan bruge til mindre rengøringsopgaver. Da selve maskinen kun vejer et par kilo, kan du nemt tage den med rundt. Mobilvaskeren er batteridrevet, hvilket giver den endnu mere fleksibilitet. Har du eksempelvis været ude på en cykeltur med en mountainbike, er det nemt lige at tage mobilvaskeren med udendørs for at rense cyklen. På samme måde kan du vaske en beskidt hund, før hunden skal ind i bilen.

Sådan bruger du en højtryksrenser

Hvordan du bruger en højtryksrenser, afhænger fuldstændigt af, hvad du skal bruge den til. Først og fremmest skal du undgå at komme til at bruge et for højt vandtryk på materiale, som ikke kan tåle det. Selvom en højtryksrenser er effektiv, kan den nemlig også komme til at slide materialet, hvis den ikke bliver brugt med omtanke. F.eks. kan samlingerne i havemøbler blive slidt af højtryksrenseren, hvis trykket er for højt. På samme måde har træfibre heller ikke godt af at blive renset med et for højt vandtryk. Du bør heller ikke bruge en højtryksrenser til at rense kloakrør, murede og pudsede facader samt gasbeton.

Før du går i gang med at bruge højtryksrenserne, så test et lille område for at se, om materialet kan holde til at blive spulet. Det ville være ærgerligt, hvis du rensede et stort område, uden at det kan holde til det. Derudover kan du også tilføje nogle rengøringsmidler til højtryksrenseren, hvis du skal rense noget i dybden. Du kan finde mange forskellige rengøringsmidler, bl.a. til bil, tag og fliser. Ellers er det i udgangspunktet nemt at bruge en højtryksrenser. Du skal sådan set bare tilslutte den til vand og el, og så er du klar til at bruge den. Husk dog altid at læse brugervejledning til det enkelte produkt, før du går i gang.

Rens terrassen med en terrassevasker

Hvis du vil rense enten en træ- eller fliseterrasse med en højtryksrenser, bør du gøre det med en terrassevasker. Overfladen på terrasser har nemlig ikke godt af at blive spulet direkte af højtryksrenseren, og derfor bør du bruge en terrassevasker til dem. Det giver også en mere ensartet rens, samtidigt med at det bliver renset skånsomt og effektivt. Du skal altid huske at give en træterrasse træterrasseolie, når du har renset den med højtryksrenseren. Det skyldes, at træet efterlades porøst og med åbne årer, når det har fået en omgang spuling.

Hvilket tilbehør skal du vælge?

Med det rette tilbehør kan en højtryksrenser blive en endnu mere fleksibel og brugbar havemaskine. Du kan finde en masse tilbehør til højtryksrensere, så du effektivt kan rengøre hele huset og haven. Ud over en terrassevasker kan du bl.a. finde en tagrenser, en rør-/kloakrenser og forskellige former for børster. Før du investerer i tilbehør, er det vigtigt, at du tjekker, at det passer til din specifikke højtryksrenser. Til nogle produkter medfølger der på forhånd en del tilbehør, så her skal du naturligvis ikke købe unødvendigt ekstra tilbehør. Dog er det også vigtigt, at du køber det tilbehør, som du har behov for, så du nemmere kan gøre rent i huset og haven.

Skal du gøre din bil rent? Så kan du hos Silvan finde en særlig autobørste, som gør rengøringen af bilen meget nemmere. Du kan også finde mange andre typer af børster, der både gør rengøring mere effektiv og skånsom. Eksempelvis er det en god idé at bruge en børste, når du skal rense havemøbler. Børsten gør, at du kan komme mere ned i detaljerne i rengøringen. Havemøbler – især dem af træ – har heller ikke godt af at blive spulet med et for højt vandtryk, så det kan du undgå ved at tilkoble en børste. Prioriter derfor at købe det tilbehør, som du har behov for, så du kan gøre din rengøring nemmere.