Udendørs rengøring

Udlejningsmaskiner

Hvad kan du bruge en dykpumpe til?

Er du husejer, så er en dykpumpe en god idé at have. Især hvis du har en kælder eller bor i et hus, der er lavtliggende. Så måske har du allerede en. Dykpumper bliver nemlig ofte brugt i forbindelse med oversvømmelser, hvor dykpumpen kan anvendes til at pumpe vandet væk fra stedet. Så bor du i et hus med de nævnte omgivelser, så giver det selvfølgelig mening at have sådan en i husstanden. Er det ikke tilfældet for dig, kan du stadig få brug for en. Dykpumpen er ikke kun egnet det ene formål, og du behøver nødvendigvis ikke at skulle bruge den mere end et par gange.

Du kan også bruge dykpumpen, hvis du skal tømme sommerens badebassin. Ligeledes kan den anvendes i forbindelse med tømning af en brønd eller lignende. Det vil sige, at den også er smart til de enkeltstående projekter. Skal du kun bruge maskinen én gang, kan du nøjes med at leje en dykpumpe hos Silvan i stedet for at købe en helt ny. På denne måde slipper du for at købe maskinen og have den til at stå. Dykpumpen, du kan leje hos os, kaldes også en tætsugningspumpe og kan suge ned til 3 mm vand. Undgå dog at bruge pumpen i saltholdige medier og fiskedamme. Pumpen skal blot tilsluttes el, og du får du en slange med, når du henter den ved Silvan-butikken.

Sådan rengør du træterrassen med en højtryksrenser

Har du planer om at rengøre træterrassen? Så kan du bruge en højtryksrenser til formålet. Maskinen hjælper dig med at fjerne selv det mest indgroede snavs samt algebelægning. Det er derudover en effektiv og skånsom måde at rengøre på. Du skal dog også huske at være skånsom mod træterrassen. Vi anbefaler altid, at du anvender en terrassevasker/patio cleaner, som er et ekstra tilbehør. Det er nemlig for hårdt for træet, hvis den bliver udsat højtryksrenserens kraftige stråle. I stedet sørger terrassevaskerens lavere vandtryk for, at den rengør og skåner træet så meget som muligt. Du kan også bruge en skurebørste. Læs hvordan i vores artikel Sådan vedligeholder og plejer du din træterrasse..

Sådan bruger du højtryksrenseren:

  1. Træterrassen skal være tør, før du går i gang.
  2. Brug en almindelig kost til at fjerne alt løst snavs (blade, sand, sten osv.) fra terrassen.
  3. Tilføj derefter en terrasse-rens ovenpå på terrassen. Brug en blød børste eller svamp, når du påfører det, og lad det efterfølgende virke i 10 min.
  4. Brug nu højtryksrenseren + terrassevaskeren på terrassen.
  5. Lad terrassen tørre efter rengøringen.
  6. Når træet er tørt, skal du huske at give træet en efterbehandling med træolie.
  7. Slib evt. efter med sandpapir, hvis træet alligevel har rejst sig nogle steder.

Note: Du kan begynde at give træterrassen olie, når følgende krav kan opfyldes:

  • At temperaturen udenfor er på ca. 15-20 grader.
  • At træets fugtighed er under 15% (Brug en fugtmåler).
  • At det ikke har regnet inden for den sidste uge, samt at det ikke regner, lige efter træolien er kommet på.

Sådan plejer du med træolie:

  1. Brug en stor og bred pensel.
  2. Kom olie på penslen og påfør det på træet
  3. Kom først olie på den lodrette del af planken og derefter den vandrette del.
  4. Start i den ene ende og bevæg dig ind mod midten.
  5. Påfør ikke olie på mere end 3-4 brædder ad gangen
  6. Påfør olie, indtil træet er mættet, og fjern det overskydende.

Hvor højt skal trykket på højtryksrenseren være?

Igennem Silvans værktøjsudlejning kan du leje en højtryksrenser på 150 bar. Den kan klare stort set de fleste opgaver, da de fleste projekter blot kræver omkring 110 bar. Når vi taler om trykket på en højtryksrenser, så siger det noget om, hvor kraftigt vandet kommer ud. I daglige tale kalder vi også trykket for bar, og ofte er det oplyst, hvor mange bar højtryksrenseren spuler med. Men vidste du, at der forskel på, hvor hårdt trykket fra højtryksrenser bør være, når du rengør de specifikke genstande/overflader? Det er en misforståelse, at jo højere trykket er, des bedre. Du skal derimod undersøge, hvor meget den specifikke genstand kan tåle. Du vil nok opleve, at mange ting slet ikke kræver et særligt højt tryk. For at hjælpe dig på vej har vi lavet en oversigt over de populære rengøringsprojekter.

En højtryksrenser er en kraftig maskine, som kan rengøre hurtigt og effektivt. Du kan bruge den til at rengøre overflader, hvor der er meget snavs, og hvis det er indtørret. Det kunne eksempelvis være på taget, i tagrenderne, udenpå bilen, på terrassen eller på hegnet. Bliv klogere på højtryksrensere i vores artikel: Hvilken højtryksrenser skal du vælge?. Husk dog også at være opmærksom, at nogle overflader skal spules med ekstra tilbehør på mundstykket. Det eksempelvis tilfældet, hvis du skal rengøre træterrassen. Her er det nødvendigt at bruge en patio cleaner/terrassevasker, da den kraftige stråle ellers kan skade træet. Det kan du læse med om i vores artikel: Sådan vedligeholder og plejer du din træterrasse.

Projekter Højtryksrenser med bar/tryk
Båd 180 bar
Bil 130 bar
Drivhus 110 bar
Brønd 130 bar
Kloak (tilstopning) 130 bar
Stald 180 bar
Cykel 110 bar
Havemøbler (træ) 110 bar
Havemøbler 110 bar
Træterrasse (med terrassevasker) 110 bar
Fliseterrasse (med terrassevasker) 110 bar

Bemærk: Ovenstående er minimum tryk til den valgte opgave. Du kan bruge kraftigere maskiner til samme opgave. Men undersøg altid, om opgaven indeholder porøse dele, der kan tage skade af et for højt tryk.

Værktøjsudlejning til rengøringsprojekter

Dykpumper og højtryksrensere er to simple maskiner, som du kan drage stor nytte af. De er bl.a. rigtigt gode til at effektivisere din rengøring, og så er de med til at skåne din krop. Du kan nemlig slippe for meget af det hårde manuelle arbejde ved at bruge dem. Har du ikke lyst til at investere i maskinerne, kan du som sagt leje dem igennem Silvans værktøjsudlejning. Her har du mulighed for at låne maskinerne til dit projekt. Du kan desuden leje flere værktøjer og maskiner ad gangen (såfremt de er ledige). Du skal blot lave en booking for hver enkelt. Se hele vores udvalg på vores service-side. Der finder du bl.a. flere maskiner til rengøring og rens samt andre gør-det-selv-projekter.

Det smarte ved værktøjsudlejningen er også, at du har mulighed for at booke helt op til en uge ad gangen. Så hvis du er i tvivl om, hvor lang tid opgaven tager, kan du på forhånd booke højtryksrenseren eller dykpumpen i 3 dage. Det kan være smart, hvis du eksempelvis vil gøre det til et weekendprojekt. Du kan også blot leje det i 4 timer, hvis du står og skal bruge maskinen lige nu og her. Husk dog altid at booke via hjemmesiden, hvor du i øvrigt kan se, hvor dit ønskede værktøj er tilgængeligt. Vi anbefaler altid at booke i god tid, så du er sikker på, at du kan få værktøjet, når du har brug for det.