Kompostkværne

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad kan du bruge en kompostkværn til?

Har du været ude i haven for at lave havearbejde? Og har du samlet en stor bunke af ukrudt, kviste, grene og blade, som du ikke lige ved, hvad du skal gøre med? Hvis du ikke lige har mulighed for at køre komposten til den nærmest genbrugsplads, så findes der heldigvis en havemaskine, som kan gøre dit haveafffald brugbart. Det er en kompostkværn, der smart og effektivt omdanner haveaffaldet til kompost. Komposten kan du genbruge i haven som jord, gødning eller jordforbedring. Med en kompostkværn kan du derfor udnytte dit haveaffald, i stedet for at du skal køre det til genbrugspladsen. Det er miljøvenligt og økonomisk.

Hvis du ikke komposterer dit haveaffald, så kan det ikke nedbrydes til jord og gødning. Derfor kan du ikke udnytte i din have, ligesom du kan, når du har komposteret det. Du slipper også for den lidt irriterende køretur til genbrugspladsen. Det kan måske også være svært at finde en trailer til at transportere haveaffaldet. Selvom du kan låne en trailer hos Silvan, kræver det tid og brændstof at skulle køre affaldet væk. Gør derfor miljøet, din pengepung og have en tjeneste ved at anskaffe dig en kompostkværn til dit haveaffald. Det vil du blive glad for i længden.

Hvordan virker en kompostkværn?

Der findes flere forskellige kompostkværne, som kan løse mange behov. Overordnet kan kompostkværne deles op i knivsystem og valsesystem. Du skal derfor finde den kompostkværn, som passer til dine behov. Dit valg af den rette model handler bl.a. om typen af haveaffald og mængden af det. Før du træffer et valg, kan du læse med her, hvor du får viden om, hvordan de forskellige kompostkværne virker. Så ved du, hvilken kompostkværn der passer bedst til din have. Der er nemlig ingen grund til at købe en meget dyr og stor kompostkværn, hvis du ikke har brug for det. Modsat skal du heller ikke købe en for lille og billig kompostkværn, hvis du har en meget stor have.

Et knivsystem passer bedst til at kompostere grene, blade, ukrudt og kviste. Den har et enkelt system og er nem at betjene. Fordelen ved det er også, at grene og kviste ikke sætter sig fast i knivbladene. Du skal dog huske, at knivbladene skal slibes en gang imellem. Et valsesystem er smart, hvis du gerne vil omdanne grene og kviste til grovere flis, som du kan bruge i højbede eller som bunddække. Det har også den fordel, at det selv trækker kviste og grene ind i maskinen. Derudover larmer et valsesystem også mindre end et knivsystem og kræver kun lidt vedligeholdelse.

Hvilken kompostkværn skal du vælge?

Du skal tage udgangspunkt i din have, når du vælger en kompostkværn. Hvis du har en lille og simpel have, som ikke efterlader en masse haveaffald, kan du sagtens klare dig med en kompostkværn med knivsystem. Har du til gengæld en stor have med mange træer og buske, er det rart med et valsesystem. Da valsesystemet er et hurtigere og mere effektivt system, er du fri for at bruge lang tid på at lave haveaffaldet om til kompost. Du bør derfor overveje dine behov og mængde af haveaffald, før du træffer en beslutning om den rette kompostkværn.

Når du har lavet dit haveaffald om til kompost, kan du opbevare det i en kompostbeholder. På denne måde kan det med tiden blive omdannet til muldjord, som du kan bruge rundt om i haven. Hvis du kun skal bruge kompostkværnen til en enkeltstående opgave, kan du i stedet overveje at leje en kompostkværn hos Silvan. Skal du kun bruge en kompostkværn en dag eller weekend, er der ingen grund til at købe den. Det kan altså både spare dig for penge og plads til opbevaring. Hos Silvan kan du også leje mange andre havemaskiner, som du kan bruge i din have.