Kompostkværne

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad er en kompostkværn?

Har du været i haven? Og har du fået indsamlet en stor bunke af ukrudt, kviste, grene og blade? Som du måske ikke helt ved, hvad du skal gøre af? Du har måske en ide om, at der findes en maskine, som kan omdanne dit haveaffald til kompost. Det gør der heldigvis også – en kompostkværner. Det er både en smartere og pænere måde at omdanne dit grønne affald. Du slipper for at smide din bunke af kviste, grene, ukrudt og blade bagerst i haven. En stor bunke af grønt affald, som alligevel ikke kan nedbrydes, da det ligger i en stor klump.

Fordelene ved at bruge en kompostkværn er genbrug og nedbrydning. Du kan altså omdanne dit haveaffald til andre brugbare produkter. Der er typisk to opgaver, som maskinen kan hjælpe dig med. Den kan hjælpe dig med at omdanne dine grene og kviste til træflis, som du med fordel kan bruge i dine højbede eller som bunddække. Den kan også hjælpe dig med at omdanne dit grønne affald til en rigtig god muldjord. En muldjord, der kan bruges til; at anlægge en ny græsplæne, jordforbedring, højbede eller anden form for udplantning af blomster.

Sådan undgås turen til genbrugspladsen

Kan du også godt lide at komme i haven, når vejret er godt? De fleste kan lide at komme i haven, men det kræver oftest en del oprydning, når den skal ordnes. Det kan ikke undgås, at du får indsamlet en masse grene, kviste, ukrudt og blade. Og det skal i en trailer og køres på genbrugspladsen. Men kunne det ikke være dejligt at slippe for denne køretur? Slippe for at skulle finde en plads, det rigtige aflæsningssted, for ikke at snakke om at skulle bakke ind imellem mange andre ligesindede haveejere? Du kan slippe for at bruge både tid og penge på at køre til genbrugspladesen. Det kan du, ved at købe en kompostkværn.

Ved at bruge en kompostkværn, kan du på en økologisk måde omdanne dit grønne affald. Du kan ved at omdanne dit grønne affald opnå en rigtig god muldjord, som du kan bruge til både gødning af dine bede, anlægning af en ny græsplæne, jordforbedring og meget mere. Hos Silvan finder du altid et bredt udvalg af havemaskiner, der kan afhjælpe dit behov. Vores udvalg dækker over forskellige modeller til en god pris. Du finder derfor hos Silvan både kompostkværne med knive i bunden, men også den mere lydsvag model, som kommer med et valsesystem.

Hvordan virker en kompostkværn?

Der findes en hel del forskellige modeller, som kan løse forskellige behov. Kværnene adskiller sig mest på deres forskellige skæringssystemer. Der findes to systemer, det ene er et knivsystem, og det andet er et valsesystem. De to typer af systemer har selvfølgelig også en række forskelligheder. Det vigtigste er dog, at du finder den kværn, som passer til dit behov. Vi giver dig derfor lidt oplysninger omkring de forskellige systemer.

Knivsystemet

Knivsystemet er praktisk, hvis du ønsker at kompostere grene, blade, ukrudt og kviste. Det er et enkelt system, som er ganske nemt at betjene. Knivsystemet har også den fordel, at der ikke sætter sig grene og kviste fast mellem knivbladene. Men du skal være opmærksom på, at knivbladene skal slibes med tiden.

Valsesystem

Valsesystemet er praktisk, hvis du ønsker at omdanne dine grene og kviste til en grovere flis, som du kan bruge i højbede eller som bunddække. Valsesystemet har den fordel, at den som regel selv trækker kviste og grene ind i maskinen. Og derudover kræver valsesystemet ikke nogen vedligeholdelse, samt er mindre støjende.

Vi anbefaler dog, at du bruger høreværn, når du anvender en kværn. Og det er uanset, hvilken type af skæringssystem, du vælger. Du finder hos Silvan et stort udvalg af høreværn til både dig og din familie. Hos Silvan står vi altid klar til at vejlede dig, så du kommer hjem med det helt rigtige.

Hvilket skæringssystem skal du vælge?

Er du stadigvæk i tvivl om, hvilket skæringssystem du skal vælge? Tiden kan måske være en afgørende faktor for, hvilket system du skal vælge. Det tager ikke lang tid at smide enkelte blade, kviste, grene og ukrudt i en maskine. Men det kan tage lang tid, hvis du har 400 grene, som skal køres igennem maskinen. Det gælder om at finde den model, som passer til dit behov. Tiden og mængden af grønt affald kan derfor være afgørende for, hvorvidt du skal købe den dyrere og hurtigere model med et valsesystem eller den billigere og lidt langsommere model med et knivsystem.

Har du spørgsmål til, hvorvidt du skal vælge et valsesystem eller et knivsystem? Du er altid meget velkommen til at kontakte os eller besøge en af vores mange butikker. Du finder altid en Silvan lige i nærheden af dig. Hvor vores dygtige medarbejdere altid står klar til at kunne hjælpe dig bedst muligt, hvis du skulle have spørgsmål eller brug for hjælp.