Havemøbelsæt

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvorfor skal du købe et havemøbelsæt?

Et havemøbelsæt er perfekt til terrassen og i din have. Her kan du bruge mange hyggelige timer sammen med familien og vennerne. Havemøbelsættet har den fordel, at du kan begynde at stille den ud allerede om foråret og helt frem til sen efterår/vinter. Du kan altså begynde at bruge bordet og stolene tidligt på året. Det er ikke en hemmelighed, at foråret i Danmark kan være lidt køligt, men vender terrassen rigtig i forhold til solen, kan du have nogle gode lune timer enten før eller efter arbejdet. Du kan også sagtens udnytte møbelsættet om efteråret, hvor du kan få glæde af de varme eftermiddagstimer.

Havemøbelsættet kan selvfølgelig bruges til at spise ved. Her kan der lægges op til den store grillfest eller blot en hyggelig middag på en hverdag. Har du teenagere i huset, er et havemøbelsæt også lækkert at have, så de kan sidde derude og feste med deres snacks og drinks. Derudover kan dig og familien tage andre aktiviteter med ud. Tag nogle brætspil ud, og lav en spilaften. Børnene kan lave deres lektier. Det kan også være lækkert at lave noget hjemmearbejde i et par timer. Du skal bare sørge for at have nogle hynder og måske et læsejl eller solsejl for at skabe en bedre arbejdsplads.

Hvilket havemøbelsæt skal du vælge?

Først og fremmest er det vigtigt at tage hensyn til hvor mange mennesker, du regner med at skulle benytte havemøbelsættet. Du kan selvfølgelig altid supplere med andre typer havemøbler som eksempelvis bænke, loungesæt, cafésæt , solseng osv. Men regner du med at bruge havemøbelsættet til at spise ved, så er det sjovest, hvis der er plads til alle fra starten – og at de ser ens ud. Derefter kan I altid købe ekstra havestole, som kan sættes ved bordenderne, når der kommer gæster. Det kan også være en fordel at købe et bord, hvor der er plads til ekstra, hvis I er vant til at have mange gæster på besøg.

Det er selvfølgelig også vigtigt at tænke over, om der overhovedet er plads til den størrelse havemøbelsæt, du har i tankerne. Mange begår den fejl at købe et møbelsæt, der ender med at “overtage” terrassen eller haven og dermed ikke giver luft og plads til så meget andet. Det er derfor en god idé at måle op og se, hvor meget et nyt møbelsæt kommer til at fylde. Fylder et helt havemøbelsæt lidt for meget, kan I evt. overveje at købe et plankesæt, som fylder lidt mindre, og er nem at rykke rundt med. Hvis I vil have et alternativ, som altid står klar til at blive brugt, så kan et bord-/bænkesæt måske være en løsning.

  • Størrelse: 2-6 pladser
  • Materialer: bl.a. non-wood, polyrattan, træ, glasfiber og plast
  • Farver: bl.a. sort, grå og umalet træ
  • Former: rund eller firkantet

Havemøbelsæt i non-wood og polyrattan

I Silvan har vi både havemøbelsæt bestående af borde og tilhørende stole. Vi har også et alternativ i form af et plankesæt, som fylder mindre, men kan benyttes til spisning, hygge og andre hyggelige aktiviteter. Vores almindelig havemøbelsæt får du i non-wood. Det er et robust plastikmateriale, men med et flot træstruktur-udseende. Haveborde er ofte at finde i dette materiale, netop af den grund at det kan holde til at stå ude, samtidigt med at det ser nydeligt ud. Havestole til havemøbelsæt er ofte lavet i polyrattan, som ligeledes er et flot og robust materiale i plast. Polyrattan imiterer det naturlige materiale rattan.

Det er selvfølgelig også muligt at få havemøbelsæt og andre havemøbler i andet materiale. Du kan oftest finde andre havemøbler som eksempelvis træ eller stål. Men du vil opleve, at havemøbler ofte er produceret i mere end ét materiale. Non-wood og polyratten er dog nogle af de materialer, der er relativt lette at vedligeholde, hvilket er derfor, at havemøbler i disse materialer er nogle af favoritterne blandt mange. Der kan dog være meget forskel på kvaliteten på non-wood. Sørg derfor for at vælge et non-wood-produkt, som er UV-bestandigt. På denne måde sikrer du dig, at farven ikke falmer eller smitter af.

Hvordan vedligeholder du havemøbelsæt?

Havemøbelsæt skal bruges så meget som muligt, men det sætter også sine spor. Derfor er det vigtigt, at du tager dig godt af dem. Det gælder, uanset om du har valgt et materiale i plastik eller træ. For jo bedre du passer på havemøblerne, jo længere levetid får de. Og vedligeholder du dem løbende, vil det være nemmere at bevare møblernes udseende og holdbarhed. Der kan der være forskel på, hvor meget du skal gøre. Havemøbelsæt i non-wood og polyrattan kræver kun en let rengøring med en våd klud. Du kan med fordel også give dem polyrattan-imprægnering, som giver ekstra beskyttelse. Du kan læse mere om, hvordan du skal vedligeholde havemøbler i guiden: Sådan vedligeholder du dine havemøbler

Selvom du går efter robuste materialer, vil de fleste havemøbelsæt have godt af at blive taget ind, når det er meget dårligt vejr og under vinterperioden. Har du ikke mulighed for at opbevare dem indendørs, bør du i stedet købe overdækning til havemøblerne. Her er det vigtigt, at du vælger en overdækning, der ikke er for småt. Vælger du at bruge en presenning, skal du huske at sætte det godt fast til havestolene og havebordet, så det ikke bare flyver væk - men stadig så møblerne kan ånde under, uden at der dannes kondens. Har du hynder til havemøbelsættene, kan du med fordel købe hyndebokse til at opbevare dem i.