Havestole

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan finder du de rigtige havestole

Når du skal gøre terrassen klar til sommeren, bør du få fat i et par gode havestole. Havestole er helt centrale for uderummet. Bl.a. bruger du havestole, når du skal spise lækker grillmad rundt om havebordet. Men hvilke havestole skal du så vælge? Først og fremmest skal du vælge havestole, som er behagelige at sidde i. Derudover skal du også vælge nogle holdbare havestole, der kan holde til at være udendørs. Desuden skal havestolene passe til havebordet. Og så skal du selvfølgelig også vælge nogle havestole, som du synes er pæne, og som passer ind i haven.

Havestole kommer i mange former. Du kan både vælge stole, som passer rundt om bordet til måltider. Her skal du helst sidde ret, så du kan spise maden i en komfortabel position. Andre havestole er bedre til afslapning i haven – det er f.eks. positionsstole lænestole eller hvilestole. Noget andet, som du skal holde øje med, er, om stolene er stabelbare. Hvis du gerne vil have mange stole, som du også kan lægge væk i løb af sæsonen i et skur, så bør du vælge stabelbare stole. Det gør det meget nemmere at få plads til dem, når du kan stable dem oven på hinanden.

Hvilket materiale skal du vælge?

Materialet på havemøbler er også meget vigtigt. Især fordi havemøbler befinder sig udendørs, kan de hurtigt blive slidte. Havestole kommer typisk i materialer som polyrattan, non-wood og træ. Polyrattan og non-wood er kunstmateriale, der holder godt til at være udenfor. Det kræver ikke det så meget vedligeholdelse. Et andet materiale til havestole er træ. Mange foretrækker træ som materiale til havemøbler pga. dets flotte udseende. Det kræver dog en del mere vedligeholdelse end materialer som polyrattan og non-wood. Du kan læse mere om materialer og meget andet om havemøbler i vores guide til valg af havemøbler.

Hvad skal du vælge til henholdsvis en lille og stor altan?

Størrelsen på altanen har betydning for, hvilke havemøbler du bør vælge. Det er klart, at en stor altan giver større indretningsmuligheder, så du kan skabe forskellige rum på altanen med havemøblerne. Det kan f.eks. være et rum til afslapning og et rum til spisning. På en lille altan skal du tænke mere over, hvilke havemøbler du har plads til. Her kan det være en god idé at købe en sammenklappelig stol, som ikke fylder så meget. Du kan også vælge smalle havestole, som ikke fylder så meget på altanen. Du kan læse meget mere i vores guide, Inspiration til indretning af din terrasse.

Skab et hyggeligt uderum med strandstole, positionsstole og lænestole til haven

Vil du gerne have et uderum i din have, som skaber de bedst mulige rammer for hygge, samvær og afslapning? Så bør du indrette det med møbler som strandstole, positionsstole og lænestole til haven. På denne måde kan du rigtigt ligge og slappe af i sommerens varme på terrassen. En strandstol kan du også tage med dig på tur, hvis du skal på strandtur eller picnic i godt vejr. Du kan nemlig nemt folde den sammen og transportere den rundt. Du kan få strandstole i mange forskellige farver, så du kan finde en til lige akkurat din smag.

Positionsstole og lænestole gør det behageligt at sidde i haven. Du kan læne dig tilbage og virkelig slappe af, mens du nyder ferie eller fyraften. Du kan også finde lænestole med fodskamler, så du kan slappe endnu mere af i den friske luft udendørs. For at indrette en rigtig hyggekrog kan du med fordel kombinere positionsstole og lænestole med et loungesæt. Kombinationen af positionsstole, lænestole og loungesæt giver de optimale rammer for at hygge sig i fællesskab med andre. Du får mulighed for at invitere mange venner og familiemedlemmer på besøg til kaffe eller grillaften, mens de sidder i havesofaen eller havestolene.

Hvilke hynder til havestole skal du vælge?

Hynder hører helt naturligt med til havestole. De gør, at du kan sidde behageligt på stolen, så du kan sidde i haven i lang tid. Men hvilke havehynder bør du så vælge? Nogle havestole kommer med hynder i forvejen, så her behøver du umiddelbart ikke at købe hynder med. Hvis der ikke medfølger hynder til havestolene, så kan du heldigvis købe nogle hos Silvan. Selvom der medfølger hynder, kan du sagtens købe nogle ekstra, så du kan få yderligere komfort i stolen. Generelt bør du købe havehynder, der passer til dine stole. Hvis du har købt en positionsstol, kan du f.eks. finde en særlig hynde til sådan en.

Når du er færdig med at bruge hynderne, kan du lægge dem i læ i en hyndeboks. En hyndeboks er smart, da du sparer plads ved at kunne gemme dine hynder der. Hynder kan her ligge beskyttet fra regn og fugt. Så kan du altid finde tørre hynder frem fra hyndeboksen. Du kan også bruge en hyndeboks til at opbevare mange andre ting end hynder. Bl.a. kan du have tilbehør til havemøbler gemt dernede, som du også hurtigt kan finde frem til dine gæster. På denne måde kan du blive en god vært for dine gæster, hvis du anskaffer dig en hyndeboks.

Hvordan vedligeholder du dine havestole?

Du vil nok gerne have glæde af dine havestole i mange år. Den bedste måde at få havestole, som kan holde i mange år, er ved at købe dem i god kvalitet fra starten. Samtidig skal du altid sørge for at vedligeholde dem løbende. Især hvis du har købt havestole i træ, skal du sørge for at behandle dem. Træ bliver nemlig hurtigt slidt i det fugtige danske klima med vekslende vejr. Uanset materiale bør du dog huske at dække havestolene til eller at tage dem indendørs, når der er regn. Her kan du med fordel bruge et overtræk til havemøbler.

Polyrattan og non-wood kræver ikke lige så meget behandling som træ, da det er et mere vejrbestandigt materiale. Det er dog altid godt at vaske det af med sæbevand eller en polyrattanrens. Du kan også give det en god imprægnering efterfølgende, så det er mere modstandsdygtigt over for vand og snavs. Havestole i træ bør du – afhængigt af typen af træ – rense, slibe og give en omgang træolie. Du kan gøre det et par gange om året. Følg dog altid vejledningen til det enkelte produkt, hvis der medfølger en vejledning til vedligeholdelse. Så kan du finde den rette behandling til det enkelte produkt.