Parasoller & parasolfødder

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Skab skygge i haven med en parasol

Når sommeren er over os, er det dejligt med en parasol i haven. Selvom det er dejligt med direkte solstråler, er det ikke altid behageligt eller sikkert i længere tid ad gangen. Hvis du gerne vil spise udenfor, kan de f.eks. være irriterende at blive blændet af solen. Et andet problem er, at solens uv-stråler er meget kraftige fra kl. 12 til 15. Her kan det være rart at søge ly under en parasol, så du ikke bliver solbrændt. Heldigvis kan du få parasoller til at skygge for solen ved dit havebord. For du kan stadig nyde godt af solens effekt, selvom du er i skyggen udenfor. Du kan også få udendørsborde, som har et hul i midten, der er beregnet til at placere en parasol.

I Silvan finder du vores store udvalg af forskellige parasoller og parasolfødder – så du kan nemt finde noget, der passer til din smag. Vi kan tilbyde alt fra strandparasoller, hængeparasoller, bordparasoller, altanparasoller og helt normale standard parasoller. Vi har også andre slags produkter, som f.eks. solsejl , der kan være en anden god løsning til at skabe noget skygge på terrassen eller i din have. Alt efter tætheden på din parasol, kan du også nyde godt af den i dårligt vejr. Nogle parasoller kan du nemlig bruge til at søge ly under i regnbyger. En anden mulighed med parasoller er at skabe noget hygge, du kan f.eks. hænge udendørs- lyskæder op i din parasol – det giver en hyggelig atmosfære.

Hvor meget sol trænger igennem parasoller?

Det er forskelligt fra parasol til parasol, hvor meget sol der trænger igennem den. Nogle parasoller kan der trænge mange solstråler igennem, mens andre har en bedre beskyttelse. Hvis du gerne vil have en parasol, hvor der trænger mindst muligt sol igennem den, skal du holde øje med dens UV-beskyttelse (det kan også kaldes UPF, der er en forkortelse for Ultraviolet Protection Factor). Har parasollen har en høj UV-beskyttelse, trænger der mindre sol igennem parasollen. Derudover bør du naturligvis også beskytte din med solcreme, når du ligger under parasollen i solskin, for at få den optimale beskyttelse.

Sådan stabiliserer du din parasol med en parasolfod

Du kan måske slippe af sted med at tage en parasol med på stranden eller på picnic en dag uden parasolfod. Hvis du til gengæld vil have en parasol stående i længere tid, er det bedst med en parasolfod. Du kan få parasolfødder i mange modeller og former. Du kan få simple parasolfødder, som bruger en tung vægt til at holde din parasol på plads. Du kan også få parasolfødder, som skal spændes fast eller skrues i et underlag, en stolpe eller væggen. Det har hver især sine fordele og ulemper. Har du for eksempel planer om at flytte din parasol fra sted til sted, er det bedre med en parasolfod der bruger vægt, så den nemmere kan flyttes uden, at du skal til at skrue fra og til.

Sandsække til parasolfødder

Når der kommer en frisk vind om sommeren, kan en parasol hurtigt flyve væk eller vælte ned på havebordet. Derfor skal der være der være vægt på parasolfoden, for at den kan holde sig stabil på de blæsende dage. Her er det oplagt at placere sandsække på foden, da der er en stor vægtbelastning i disse. Hos Silvan kan du købe sandsække, som du skal fylde op med sand, som du efterfølgende kan placere på parasolfoden. Disse sandsække kan du også bruge til at stabilisere andre genstande i haven – f.eks. trampolinen, der også hurtigt kan flyve væk i stormende vejr.

Parasolfod med hjul

En anden god metode til at flytte parasollen og parasolfødderne er at bruge hjul. Du kan skåne din ryg, hvis du bruger hjul til at flytte din tunge parasolfod. Det gør også processen meget nemmere for dig. Du kan få parasolfødder, som allerede har hjul, men du kan også få hjul, der er beregnede til at flytte parasolfødder. Det kan f.eks. være i form af en lille vogn, som har plads til en parasolfod. Her er det vigtigt, at du sikrer, at hjulene kan låses eller på anden måde fastgøres, så vognen ikke kan rulle væk. Når parasollen skal stå stille, er det nemlig vigtigt at hjulene ikke er aktive, så parasollen er bedre fastgjort.

Hvilken parasol skal du vælge til din altan?

Alt efter størrelsen på din altan er der mange løsninger til at skabe noget skygge på din altan. Fordelen ved en parasol er, at du nemt kan slå parasollen ned, så du lynhurtigt åbner op for solen eller skygger for den. Det er meget praktisk, hvis du vil skygge af for den brændende middagssol, men gerne vil have direkte sol om formiddagen og senere på eftermiddagen. Hvis du har en stor altan, kan det være, at du kan bruge en ganske almindelige parasol eller hængeparasol. Hvis du har lidt mere begrænset plads, eller bare gerne vil optimere rummet lidt bedre, kan du få ene altanparasol.

En altanparasol er designet med den tilgængelige plads på en altan i mente. Det kan f.eks. betyde, at altanparasollen ikke er rund hele vejen rundt, men har en vandret side, som kan stå parallelt med væggen. Det er smart, hvis du vil optimere pladsen på din altan. Det betyder også, at du får et mere dedikeret look, hvor parasollen ikke skal placeres akavet på et hjørne, for at der er plads til den. En parasol på din altan kan desuden være med til at skabe noget mere privatliv og hygge, så ikke alle kan kigge med. Det kan også være med til at skabe et trygt rum, som skærmer lidt af for omverden, så du har dit eget lille tilflugtssted.

Tag en parasol med på stranden

En anden situation, hvor en parasol er praktisk og dejlig at have med, er på stranden. Med en strandparasol kan du søge ly fra solens stærke uv-stråler, som ellers kan være svære at undgå på stranden. Det er stadig i tidsperioden fra 12 til 15, hvor det er mest vigtigt ikke at tage for meget direkte sol. Vidste du at du stadig kan blive brun, selvom du ligger i skyggen af en strandparasol? Det går selvfølgelig langsommere, men du risikerer heller ikke at blive rød i samme grad, som hvis du er direkte i solen i mange timer. Der er nemlig stadig masser af lys, selvom du er i skyggen under en strandparasol.

En strandparasol kan du nemt stikke- eller grave ned i sandet, så den står stabilt. Husk at skyggen fra parasollen flytter sig i løbet af dagen, så det kan være, at du skal rykke dit tæppe eller strandstol med i skyggen. En strandparasol er som regel en lettere version af en parasol, som du nemt kan tage med på farten. I Silvan finder du mange forskellige strandparasoller, og du kan helt sikkert finde en farve, som du kan lide. Foruden at søge skygge, når solen er allerstærkest, skal du også huske at bruge solcreme, så du ikke bliver solskoldet. Du kan med fordel bruge solcreme op til flere gange, især hvis du har været i vandet.