Find den perfekte grill til dit behov

Vi har allerede fået en forsmag på sommeren, og måske har du haft gang i grillen. Du har måske også konstateret, at den trænger til en udskiftning? Her guider vi dig til at vælge den helt rigtige grill, uanset om du er førstegangskøber eller bare trænger til at skifte den gamle ud.

Al slags vejr er grillvejr. Læs med, og find den bedste grill til dit behov.

Tænk dig om, når du vælger

Når du køber en grill, skal du helst have glæde af den i mange år. Derfor er det vigtigt, at du vælger en grill af ordentlig kvalitet og med de funktioner, som lige netop du skal bruge, råder produktchef Klaus Dolmer.

Silvan har fem store mærker: Bonfire, Broil King, Blue Mountain, COBB og Weber. De er alle i god kvalitet, men de har hver deres forcer.

1. Grillen til folk på farten

Bonfire er specielt udviklet til folk på farten og er også god, når det gælder bålfade, hygge i haven og pandekager med ungerne. Bålfadet kan bruges som grill med en rist monteret på kroge, og med en gryde ophængt i kæder over bålet har du de perfekte cowboy-rammer til en god chili con carne.

2. Store, canadiske gasgrill

Broil King er et canadisk mærke, som laver nogle virkelig flotte og store gasgrill. Som en ekstra bonus giver Broil King 10 års garanti på deres produkter, og det betyder, at du altid kan få fat i en reservedel, hvis noget trænger til udskiftning.

3. Den mindste og hurtigste grill

COBB grillen er ikke særlig stor, og den er derfor ideel at tage med på campingturen eller på udflugt. Den flytbare gasgrill er, udover at være lille og fint designet, også lynende hurtig – på bare 2-3 minutter er den grillklar, så du undgår utålmodige blikke fra ungerne. Den fås både med kul og gas, og så er den stort set røgfri.

4. Fuld skrald på SILVANs egen grill

Blue Mountain er SILVANs eget mærke. Det startede som et ”god til prisen”-produkt, men i dag er det en ret tjekket og lækker grill, og stadig til en pris, der er til at komme i nærheden af. De store modeller af gasgrillen har fx fire brændere, så man kan give fuld skrald fra starten eller lave flere retter på én gang og senere bare have en enkelt brænder eller to kørende.

5. Den klassiske kuglegrill

Endelig er der Weber, der er markedsleder i Danmark, men som ikke er nær så stor i resten af Europa. Den klassiske kuglegrill kender de fleste af os. Næste skud på stammen er Weber Q, der trods sin kompakte størrelse er en superfin grill og et godt bud, hvis du ikke har så meget plads på terrassen eller altan. Den fås både til el og gas og med masser af spændende tilbehør som fx rotisserie. Weber er også særdeles godt med, når det gælder de helt store luksusmodeller, og Summit-modellerne er så godt lavet, at Weber-folkene selv kommer forbi og reparerer, hvis grillen ikke fungerer, som den skal.

En grill kan holde i mange år

Uanset hvor fin en grill du køber, bliver den aldrig ved med at være god, hvis ikke du behandler den bare nogenlunde anstændigt.

Og garantien dækker ikke, hvis man har ladet sin støbejernsrist stå våd og snavset udenfor og ruste hele vinteren. Så pas på din grillrist, og sørg for at rense den efter brug hver gang.

En god grillrist som løst tilbehør koster omkring 900 kr., og så kan du lige så godt passe på den, du har, fra starten. Det er så nemt, at det er dumt at lade være.

Sådan renser du din grillrist:

• Når du er færdig med at grille, renser du risten med en stålbørste, mens den stadig er varm
• Skru så op på fuldt blus, så det sidste fedt brænder af
• Lad risten køle ned, og slut af med at give den en omgang oliespray

Vupti, på et øjeblik er risten ren og fin, og du er klar til at begynde på en ren bund, næste gang du skal grille.