Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilke typer maling kan du få?

Almindelig vægmaling og loftsmaling er godt til de store projekter, hvor huset, lejligheden eller bare et enkelt værelse skal have en tur. Vi har maling i forskellige glansgrader, og der findes specielle typer af maling til eksempelvis køkkenet eller badeværelset. Vi har helt sikkert den type maling, du har brug for til dit næste gør-det-selv-projekt. Er du i tvivl om farve, glansgrad eller type, er du velkommen til at kigge forbi i din lokale Silvan, hvor vi altid står klar med råd og vejledning. Skal gulvene have en overhaling, kan du også finde maling til dette, som er specielt beregnet til gulve ved at være ekstra slidstærkt. Desuden kan du få metalmaling, skoletavlelak og mange andre typer maling til helt specifikke formål.

Det er ikke kun indenfor, du kan have glæde af maling. Også udenfor kan du friske facaden op. Du finder maling specielt beregnet til at klare vind og vejr, og som kan holde i mange år. Du kan i samme ombæring give facaden en omgang træbeskyttelse, så du giver din facade den bedst mulige beskyttelse. Til de små projekter, hvor du eksempelvis skal male et skilt eller en stol, kan du med fordel bruge spraymaling. Vi har spraymaling i alskens farver, og vi har også spraymaling, som er specielt designet til radiatorer. Derudover har vi mange forskellige typer maling til træ. Vi har både træbeskyttelse, som er specielt godt til havemøbler, plankeværket, træskuret eller garagen, så de kan holde sig flotte i mange år. Skal træreolen eller spisebordet have en ny farve, har vi også træmaling specielt beregnet til dette.

Mal med god samvittighed: Brug Skabt med omtanke-maling

I Silvan vil vi gerne gøre det nemmere at gøre det selv og gøre det selv med hensyn til dig, din familie og miljøet. Derfor har vi fokuseret på at gøre nogle af vores produkter mere miljøvenlige, så vi kan bidrage til en mere bæredygtig dagligdag – heriblandt i vores sortiment med maling. Skabt med omtanke-maling er produceret uden konserveringsmidler, hvilket også gør det egnet til et allergivenligt hjem. Malingen er desuden lugtsvag. Du behøver derfor ikke at gå i en meget koncentreret maling lugt. Derudover er selve emballagen produceret i 85% genanvendeligt plast. Du kan derfor med god samvittighed anvende malingen.

Men hvad så med kvaliteten? Selvom vores produkt indeholder mindre af de dårlige ting, så får du stadig en god maling til en fair pris. Det er nemlig vigtigt for os, at vi kan tilbyde en maling, der nu engang skal kunne det, du forventer – nemlig at dække. Skabt med omtanke-malingen har nemlig en god dækningsevne. Derudover har den en lang holdbarhed, så får du ikke brugt alt maling i første omgang, kan du bruge det resterende senere. Skabt med omtanke-maling fås vægmaling, loftmaling, samt træ- og metalmaling. Du har derfor rig mulighed for arbejde med forskellige projekter med vores maling. Husk at du kan se hvores gør-det-selv-video: Maling af væg - Sådan maler du en væg

Hvilken farve maling skal du bruge?

Måske har du allerede en idé om, hvilken farve du gerne vil have. Det kan også være, du synes, det er svært at vælge, hvilken nuance du skal gå med. Uanset hvordan dit dilemma med farver ser ud, så er der nogle gode overvejelser at tage med. Eksempelvis vil en farve syne lysere eller mørkere på væggen alt efter hvor meget naturligt lys rummet får. Derudover kan farven på skærmen og farvekortet afvige en smule. Vi anbefaler derfor, at du tager et par farveprøver med hjem, og maler et lille område på væggen, for at få se hvordan farven tager sig ud.

Hos Silvan kan du få mange typer maling, og typerne kan komme i flere forskellige farver. Men vidste du, at du også kan få den farve du ønsker? Du skal bare gå ned i din nærmeste Silvan-butik og bede om hjælp til farvetoning. Her kan vores dygtige medarbejdere finde frem til præcis den farve, du ønsker. Derudover er det muligt at finde frem til den farve, du tidligere har brugt, hvis du medbringer malingresterne. Du kan både få farvetonet vægmaling og loftmaling. Er du i tvivl om, hvilken nuancer farvetoningen bl.a. kan trylle frem, så kan du kigge på vores farvekort.

Hvor meget maling skal du bruge?

Det kan være svært at sige, hvor meget maling du skal bruge, da det afhænger af flere faktorer. Først og fremmest kommer det an på, hvor godt malingen dækker, og hvor dækkende malingen skal være på dit projekt. Dernæst afhænger det af, hvilket projekt malingen skal anvendes til. Skal du male en væg, bør du give 2-3 lag maling for at opnå et pænt resultat. Skal du male et møbel eller en anden genstand, behøver det nødvendigvis ikke at være fuldstændig dækkende. Derudover kan underlaget på væggene eller møbler være i varierende tilstand, som betyder, at der er behov for det tredje lag maling.

Der er dog nogle tommelfingerregler, du kan gå efter, når du skal købe maling. Husk også, at du kan se, hvor meget indholdet i den specifikke malerbøtte rækker til pr.m². På denne måde kan du cirka regne ud, om du har nok maling, eller om du skal købe en ekstra spand. I vores liste kan du se hvor meget 1 liter maling kan dække med 1 lag.

  • 1 liter vægmaling dækker ca. 8-10 m².
  • 1 liter loftmaling dækker ca. 6-8 m²
  • 1 liter gulvmaling dækker 5-6 m²

Herefter kan du hurtigt regne ud, hvor mange liter maling du skal have til dit projekt. Er du i tvivl om, hvor meget maling du skal købe, kan du altid gå ned til din lokale Silvan, hvor du kan spørge vores ansatte til råds.