TIMBERMAN

Timberman har igennem flere år specialiseret sig i at udvikle hårde gulvbelægninger, og de har derigennem opbygget stor erfaring inden for gulvbranchen. I deres sortiment finder du både vinylgulve, korkgulve og lamelopbyggede trægulve, hvor kvalitet og lang holdbarhed er en selvfølge. Timberman har et stort fokus på at opnå det højeste produktkendskab inden for gulvbranchen – og derigennem tilbyde dig flotte gulve, der holder i mange, mange år. De tilbyder f.eks. trægulve i mange varianter og træsorter, med en overflade, der vidner om træets naturlige vækst. Du kan både få klassiske planker og smukke sildebensgulve. Hvad enten du ønsker, trægulve, vinylgulve eller korkgulv, får du en totalløsning med Timberman. Se vores udvalg herunder og lad dig inspirere til valget af dit næste gulv.

Alle TIMBERMAN Produkter
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvem står bag Timbermans kvalitetsgulve?

Timberman blev etableret i 2001 som et ”management buy out” af den kendte virksomhed, Trip Trap. Siden 2001 har Timberman udviklet gulve i høj kvalitet af både træ, kork og vinyl. Deres mission er at kunne tilbyde deres kunder kvalitetsgulve til fair priser. I dag er gulvvirksomheden 100% ejet af den portugisiske Amorim Group, der er et multinationalt selskab og verdens største udbyder af korkprodukter. Timberman lægger stor vægt på ”value for money”. De slår sig med andre ord ikke på at være de billigste på markedet, men derimod at være en af de bedste.

Hos Timberman går kvalitet, funktionalitet og æstetik op i en højere enhed. De leverer stilsikre gulve til det danske marked, der kan holde til hverdagens slid. Derudover er ansvarlighed og bæredygtighed nogle af nøgleværdierne for virksomheden. Det kommer f.eks. til udtryk i produktionen af deres gulve, hvor alt træ kommer fra lovligt skovbrug. Deres tætte samarbejde med nogle af verdens største producenter sikrer høj kvalitet, produktudvikling og pålidelig levering. Med Timberman får du altså ikke blot gulve i høj kvalitet, du får også et produkt, der er produceret med omtanke for miljøet.

Bæredygtige gulve fremstillet med grøn samvittighed

Ansvarlighed er en meget stor del af Timberman. Alle deres trægulve er produceret af træ fra lovligt skovbrug. Det har den betydning, at de ikke kan levere enkelte træsorter af den simple grund, at sorten ikke kan produceres og anvendes på en bæredygtig måde. Derudover er gulvene produceret i henhold til alle nationale og internationale miljøkrav. Timberman bestræber sig også på at levere gulve, der bidrager til et sundt og godt indeklima. Disse faktorer er alle med til at sikre, at du får et gulv, der belaster miljøet mindst muligt, i hele dets levetid. Igennem deres store arbejde og fokus på bæredygtighed, har Timbermans produkter opnået flere miljøcertificeringer og miljømærker.

CE-mærkning:Timbermans brede udvalg af trægulve er alle CE-mærket. Det er din garanti for, at gulvene er helt fri for formaldehyd og andre allergifremkaldende stoffer.

PEFC- og FSC-certificering:Størstedelen af det anvendte træ er PEFC- og FSC-certificeret. Begge certificeringer stiller høje krav til genplantning af træer og bæredygtigt skovbrug. De sikrer også, at der tages hensyn til både dyr og planter under skovningen.

Fri for phthalater:Siden januar 2016 har Timberman produceret gulve, der er helt fri for phthalater. Phthalater anvendes til at blødgøre plast og kan være skadelige for miljø og mennesker. Derfor anvender de nu blødgørere, der er godkendt til fødevareemballage og til børnelegetøj.

Når du vælger et Timberman gulv, er du altså med til at støtte en mere bæredygtig gulvproduktion. Og du er med til at bevare miljøet, og spare det for unødig belastning.

Sådan forlænger du levetiden på dit gulv

Der findes mange måder, hvorpå du kan forlænge levetiden på dit gulv. De fleste er små hverdagsting, der hverken er dyre eller tidskrævende. En fælles ting for de fleste slags gulve er at undgå at lave for mange ridser i overfladen. Ridser får nemlig hurtigt gulvet til at se slidt og kedeligt ud. Det anbefales derfor, at du placerer en dørrist eller lignende foran indgangspartiet. Det er med til at sikre, at gulvet ikke bliver udsat for grus og småsten, som kan sidde under skosålen. Derudover er det over en god idé at lægge en dørmåtte på indersiden af indgangen. På den måde forhindrer du også, at vand eller snesjap lægger sig på overfladen af gulvet.

Timbermans gulve er lavet til at modstå hverdagens slid fra familie, børn, husdyr og aktiviteter. Du kan dog med fordel stadig beskytte dit gulv mod unødig slid og ridser. Kontorstole kan f.eks. være hårde ved et trægulv. Derfor bør du altid bruge en køreplade, eller udskifte hjulene med nogle i blød gummi, der er egnet til træ- og korkgulve. Derudover bør du sikre dig at stole og andre møbler, der flyttes rundt på, har filtdupper under benene. Hårde plastdupper kan nemlig resultere i overfladeridser i gulvet. Daglig eller løbende rengøring er også vigtig for, at gulvet kan holde sig flot længst muligt. Hvis, du støvsuger ofte, fjerner du nemlig sand og andet skidt, der kan forsage ridser.

Gulve lavet af naturmaterialer som træ og kork er naturligt følsomme overfor vandpåvirkning. Fra Timberman anbefaler de derfor, at du altid bruger en hårdt opvredet klud eller moppe, når du vasker gulv. Du må aldrig bruge så meget vand, at det ligger blankt på gulvets overflade. Hvid du spilder vand eller andet væske, skal det tørres op med det samme. Ellers kan det skade gulvet og lave pletter. Når du rengør dit gulv, bør du altid bruge egnede rengøringsmidler, der ikke har et for højt indhold af sæbe eller kemikalier. Timberman anbefaler Trip Traps produkter til rengøring og pleje af deres gulve.

Sådan vedligeholdes lakerede gulve

Lakerede trægulve fra Timberman er blevet overfladebehandlet med hele 8 lag slidstærk, ultramat lak. Og i de sidste 2 lag indeholder lakken deres AntiScratch, Top Coat. Denne coating gør overfladen mere modstandsdygtig over for slid og ridser. Og derudover giver det en skridfast overflade, så den kan bruges overalt i boligen. Den ultramatte lak giver trægulvet en overflade, der nærmest ser olieret ud. Du får dog alle egenskaberne fra den praktiske lak. Timbermans lakerede trægulve er nemlig utrolig slidstærke, og den er samtidig meget rengøringsvenlige.

Til den daglige rengøring kan du både anvende støvsuger, kost og evt. en gulvmoppe. Når gulvet skal vaskes, anbefales det, at du anvender en laksæbe. Igen er det vigtigt ikke at bruge for meget vand på gulvet, og sørge for at kluden eller moppen er hårdt opvredet. For at bevare gulvets smukke overflade i mange år, er det en god idé at give gulvet en omgang lakpleje ca. en gang om året. Lakplejen går ind og styrker lakken og beskytter mod småridser og slitage – og er dermed med til at forlænge gulvets levetid.

Sådan vedligeholdes olierede gulve

Til Timbermans olierede gulve anvender de mathon olie. Den beskytter gulvet og bevarer træets naturlige egenskaber. Da gulvet ikke danner statisk elektricitet, bliver støvet heller ikke bundet til overfladen. Og på grund af træets naturlige indhold af tannin og harpiks, dør mikroorganismer efter kun kort tid på overfladen. Det er med til at skabe et ideelt miljø for allergikere, da støv og snavs ikke sætter sig fast i overfladen. Til rengøring af olierede trægulve anbefaler Timberman også Trip Traps rengørings- og plejeprodukter.

Når du har lagt gulvet, anbefales det, at du efterbehandler gulvet med en oliepleje, inden du tager gulvet i brug. Det gør overfladen ekstra stærk, og så bliver både rengøring og pleje bliver lettere i fremtiden. Ved den daglige rengøring kan du anvende støvsuger, gulvmoppe eller kost. Når gulvet skal vaskes, bør du bruge en natursæbe. Den opløser og fjerner nænsomt skidt og snavs, og så tilfører det samtidigt en beskyttende overflade til gulvet. Alt efter behov, eller ved hver 5-10 gulvvask, kan du med fordel benytte en oliesæbe. Den både rengør og tilfører ekstra olie til gulvet. Den ekstra olie trækker ned i gulvet og gør derved overfladen mere modstandsdygtig.