Bliv klar til flytning

Sådan bliver du klar til flytning

At flytte kræver meget arbejde og planlægning. Du skal både have styr på mange praktiske ting og dokumenter, ligesom det kræver meget fysisk arbejde at pakke hjemmet sammen. Silvan kan heldigvis hjælpe dig med fleste områder af flytningen. I denne guide vil der være fokus på, hvad du skal huske, når du skal nedpakke og transportere alle dine ting. Du får også gode råd til, hvordan du skal transportere dit flyttelæs til dit nye hjem. Sidst vil du få en tjekliste, så du har styr på alt det praktiske i forbindelse med en flytning.

Der er typisk 3 hovedopgaver, når du skal flytte dine ting fra din gamle adresse: nedpakning, transport og rengøring. Du vil få en huskeliste til nedpakning- og transportdelen af flytningen i denne guide.

Nedpakning

Første led i flytningen er, at du skal pakke dine ting ned. Her skal du bruge nogle gode flyttekasser, hvor du har plads til alle dine ting. Du skal her vælge stærke flyttekasser, som har godt med plads. Hos Silvan kan du vælge flyttekasser i forskellige størrelser til både det lille og store flyttelæs. Desuden er det også en god idé at få indsatser og bobleplast til flyttekasserne, hvis du f.eks. skal transportere mere skrøbelige genstande som glas og kopper. Et flyttetæppe er også god til at beskytte dine genstande under flytningen. Her er det mere som beskyttelse af større genstande som skabe og borde.

Huskeliste til nedpakning

 • Flyttekasser
 • Indsats til flyttekasser
 • Flyttetæppe
 • Bobleplast
 • Pakkefyld
 • Bølgepap

Transport

Når du har nedpakket dit flyttelæs i flyttekasser, skal de transporteres til dit nye hjem. Du skal bruge enten en trailer eller flyttebil til det. Hos Silvan kan du låne en trailer til din flytning. Alternativt kan du låne en el-ladcykel, som du kan transportere mindre læs med. For at få flyttelæsset op i traileren eller flyttevognen kan du bruge møbelhunde og sækkevogne. Det sparer din krop og ryg for mange tunge løft og gør flytningen noget hurtigere.

Huskeliste til transport

 • Flyttetrailer
 • El-ladcykel
 • Møbelhund
 • Sækkevogn
 • Evt. flyttevogn

Ud over dette er der naturligvis også meget andet at ordne i forbindelse med flytning. Du skal sandsynligvis gøre grundigt rent i dit gamle hjem, og du skal måske også male og fylde huller i væggene. Derudover er der indretningen af det nye hjem, hvor du skal hænge nye hylder og billeder op. Hos Silvan kan du finde udstyr og tilbehør til alt dette. F.eks. kan du leje værktøj til at istandsætte det gamle hjem og klargøre det nye. Derudover kan du også få kopieret nøgler hos Silvan, så du har ekstranøgler til dit nye hjem.Flyt med omtanke for miljøet og klimaet

En flytning er en stor belastning for klimaet og miljøet. Du bruger højst sandsynligt en del flyttekasser og tilbehør som plastik, skum og indsatser til kasserne. Derudover skal mange male, hvilket også kan have en negativ indflydelse på miljøet. Heldigvis har Silvan lavet miljøvenlige produkter med Skabt med omtanke. Skabt med omtanke er din garanti for, at du køber et miljø- og klimavenligt produkt. F.eks. er vores Skabt med omtanke-flyttekasser lavet af FSC-certificerede materialer. Vores bobleplast fra Skabt med omtanke er lavet af 100 % genbrugsplast. Flyt derfor miljøvenligt ved at vælge Skabt med omtanke-produkter.

Hvad skal du ellers huske i forbindelse med flytning?

Der er mange ting, som du skal have styr på i forbindelse med en flytning. Hvor meget du skal have styr på, afhænger fuldstændigt af, hvad du flytter til. Der er f.eks. stor forskel på, hvad du skal have styr på, når du flytter til enten en leje- eller ejerbolig. Hvis du flytter til udlandet, er der også en masse praktiske forhold at være opmærksom på. Du vil herunder få en liste over de mest fundamentale forhold, som du skal have styr på ved en flytning. Du kan løbende tjekke punkterne af, når du har styr på dem.