Årets farve 2023

Hvad er årets farve i 2023?


I 2023 er årets farve Vining Ivy (PPG1148-6). Det er en tidløs og elegant blågrøn farve, som giver rummet ro og karakter. Den blågrønne farve har optimismen og det forfriskende udtryk fra den grønne farve og roen og dybden fra den blå farve.

Vining Ivy er på en gang moderne og klassisk, og den passer helt perfekt til et minimalistisk skandinavisk hjem, som emmer af hygge. Drømmer du om at skabe en bolig, der skiller sig ud, men som samtidig er behagelig at opholde sig i, er Vining Ivy et godt valg. Farven skaber varme i hjemmet og danner en utroligt smuk kontrast til lyse møbler.

En ny farve kan forny et rum. Hvis du derfor oplever, at der er noget, som mangler i din bolig – det kan være varme, hygge eller elegance – er farven på væggen et godt sted at starte. Farven på væggen er det første, som du og dine gæster bemærker, så naturligvis er det vigtigt, at du vælger den rette fra starten.

Hvor kan du bruge Vining Ivy?

Du kan sådan set bruge Vining Ivy i alle rum i boligen – soveværelset, entreen, stuen, badeværelset, eller hvor du nu skal male en væg. Derudover kan du også bruge den til at male møbler. Vining Ivy er rigtig god til at skabe kontrast til andre farver i et rum, så du kan få et levende og interessant farveudtryk.

Hvilke type maling skal du vælge?

Det afhænger meget af det enkelte rum, hvilken type maling du skal vælge. Typen af malingen adskiller sig især i forhold til glans. Glans handler om farvens refleksion af lys og dens glathed. Glans måles ud fra en skala på 0-100, hvor en glans på 0 er en helt mat farve, mens en glans på 100 har et kraftigt genskær (denne glanstype kender du nok fra et flygel). Hvilken glans du skal vælge, er helt afhængig af, hvor du skal bruge malingen. Leder du efter et behageligt udtryk i farven, bør du vælge en lav glans. Modsat har en høj glans en bedre robusthed og er mere vaskbar og passer derfor godt til rum som badeværelse og køkken. Har du børn, er det også en god idé at vælge en højere glans til vægmalingen.

Kender du 60-30-10-princippet? 

At kombinere farver i rummet kan skabe et meget mere levende og interessant rum. Hvis du bruger den samme farve i hele rummet, kan rummet risikere at blive fladt og ensartet. For at få mere dybde og et bedre farvespil bør du altså bruge flere farver.

Men hvordan skal du kombinere farverne? Det kan du gøre med ’60-30-10’-princippet. ’60-30-10’-princippet betyder, at en farve fylder 60 %, en anden farve fylder 30 %, mens en sidste farve fylder 10 %. Dette er med til at skabe et harmonisk udtryk i et farverigt rum. Du kan kombinere farver ved f.eks. at male væg og loft i en farve, paneler i en anden farve og møbler i en tredje farve – eller hvad du nu foretrækker.


Med forskellige farvekombinationer kan du også få forskellige udtryk i din bolig. Vi har tre eksempler med farvekombinationer ud fra ’60-30-10’-princippet, hvor Vining Ivy er hovedfarven.

Klassisk udtryk med afdæmpede farver

Hvis du gerne vil have et afdæmpet rum, skal du vælge samme typer af farver.
Vi har et forslag til, hvordan du kan skabe et afdæmpet og klassisk rum med udgangspunkt i Vining Ivy:


 60 % : Vining Ivy (PPG1148-6)
 30 % : Swansong (PPG1001-1)
10 % : Blackheart (PPG1147-6) 

 

 

 

Kreative farver

Drømmer du om et kreativt rum med sjove farver, har vi et forslag til farvekombinationer her.
Det er farver, som vil inspirere og give liv og energi.

 

 60 % : Vining Ivy (PPG1148-6)
 30 % : Burled Redwood (PPG1067-7)
10 % : More Maple (PPG1091-5) 

 

 

 

Rum/overflade Glans
Stue Væg : 5

Væg (med børn) : 7-10
Børneværelse Væg : 7-20
Badeværelse Væg og loft: 25-50

I brusekabine: vådrumsmaling

Ved håndvask: vådrumsmaling

Ved badekar: vådrumsmåling
Køkken Væg og loft: 25-50

Ved håndvask: vådrumsmaling
Gulv 50 +
Loft Stukloft: 2-3

Alm. loft: 5
Paneler 35-60
Møbler 35-60

Se farven i vores farvevælger

Kunne du godt tænke dig at se, hvordan Vining Ivy ser ud, når den er malet på en væg? Så kan du se den i forskellige rum i vores farvevælger. Du kan se farven i alle husets rum – f.eks. stuen, køkkenet, entréen og soveværelset. Du kan endda også se den på møbler. Har du et malerprojekt udendørs, kan du også se farver på udendørsfacader.

Det er meget nemt og intuitivt at bruge vores digitale farvevælger. Du klikker bare på den farve, som du ønsker at vise i det valgte rum, og så kommer den frem. Når du har valgt farven, kan du efterfølgende vælge glans på farven. Til sidst vælger du mængden af maling, ud fra hvor mange kvm du skal male, hvorefter du får en pris på malingen. Når du har fundet din ønskede farve, kan du bestille den til enten levering eller Click and collect.