Hvilken lyskæde skal du vælge til årets julebelysning?

Pift julestemningen op med lyskæder

Julen nærmer sig, og du har helt sikkert bemærket, at vi er gået de mørke og kolde måneder i møde. Men for at det ikke skal blive så trist, kan du pynte op med julelyskæder. Det giver en hyggelig stemning, og så er det måske en af de få typer julepynt, der faktisk er helt okay at tyvstarte med. For hvem kan ikke lide hyggelige lyskæder i mørket?

I Silvan kan du vælge imellem et hav af forskellige julelyskæder - både til indendørs og udendørs brug. Derudover findes de i forskellige typer, både som de almindelige lange kæder med små LED-pærer til lyskæder med stjerne og istapper. Fælles for dem alle er, at de alle sammen har LED-pærer, hvilket er med til med til at holde elregningen betragtelig nede sammenlignet med lyskæder med glødepærer.

I denne guide kan du blive klogere på vores udvalg, der både omfatter lyskæder med stik og lyskæder på batteri. Så læs med her og lad dig blive inspireret til årets julebelysning.

Traditionelle lyskæder

De traditionelle lyskæder på en lang ledning er altid en sikker vinder. Du kan få dem i mange forskellige antal LED-pærer og længder på ledningen. De fås som regel med gule eller hvide lys, og de findes i flere længder. Du har også mulighed for at vælge, om det skal være med batteri, eller om kæden skal kunne sættes i stikkontakten. De traditionelle lyskæder fås til udendørs eller indendørsbrug - mange kan endda bruges til begge formål.

Anbefalede serier med traditionelle lyskæder: Sirius Top-Line og Sirius Tech-Line

Andre lyskæder

Udover de traditionelle lyskæder så er det også muligt at få lyskæder med vedhæng. Det kan være af små istapper/drop-down-effekt (kortere ledninger, der hænger lodret fra hovedledningen), klyngelyskæder og lyskædenet. Leder du specifikt efter lyskæder til at sætte på juletræet, kan det være langt nemmere at vælge dem, der er tilpasset til at være i et træ. Fordelen ved disse er, at du er sikker på, at de faktisk ender ud med at dække træet forholdsvist jævnt. Du kan finde lyskæder, der passer til et almindeligt størrelse juletræ samt de høje træer i haven.

Lyskæder med farver

Hvis du er en af dem, der synes, de gule og hvide lys er lidt for kedelige, skal du overveje de multifarvede lyskæder. Det kan enten være i form af en lang lyskæde eller som lysslange. Du kender sikkert de flerfarvede julelysekæder fra amerikanske julefilm, hvor det er ret typisk at bruge dem. Så hvis resten af julebelysning er amerikansk-inspireret, så skal du ikke holde igen med lyskæderne. Det bliver helt sikker også et hit blandt børn med flere farver.

Anbefalede serier med multifarvede lyskæder:Twinkly, Det Gamle Apotek og Sirius Top-Line

Godt at vide:

Watt: Jo flere watt lyskæden er på, des mere energi skal den bruge .

Antal LED: Antal lys/pærer på kæden.

IP44 certificering: Har lyskæden denne certificering, er den egnet til udendørsbrug. Generelt kan du gå ud fra, at lyskæder til udendørsbrug kan anvendes indendørs. Derimod bør du undgå at gøre det modsatte, da lyskæder til indendørsbrug i de fleste tilfælde ikke kan tåle hverken fugt eller frost.

Du kan som tidligere nævnt vælge imellem mange forskellige lyskæder. Men vi ved godt, at det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Derfor kan du læse om de serier, vi fører i Silvan.

Sirius Top-Line – Til dig, der vil gøre haven ekstra oplyst

Sirius står bag Sirius Top-Line serien, som er lillebroreren til Tech-line serien. Ikke desto mindre har du med Top-Line-produkterne mulighed for at skabe en rigtig flot julebelysning i haven. Alle produkterne i serien er egnet til udendørsbrug. Serien er baseret på startsættene, som du derefter kan forlænge med op til 2000 lys og ca. 200 meter lyskæde. Det smarte ved dette er, at du kan nøjes med at have et hovedstik fra startsættet, som skal sidde i en stikkontakt.

Bemærk: Alle lyskæder tilsluttes stikkontakt.

Startsæt: Startsættet indeholder selvfølgelig den valgte type lyskæde + transformer og stikprop. Du kan supplere med hvilken som helst af de andre Top-Line produkter. Du kan altså uden problemer købe et startsæt med en traditonel lyskæde og supplere med en lyskæde med istapper/drop-down.

Suppleringsæt:Suppleringslyskæderne kan tilsluttes med fordelere, forlængerledning og split, som du skal købe separat. Suppleringslyskæderne kan ikke anvendes uden et startsæt. Sørg for at du altid har et startsæt, du kan fobinde til.

OBS:Vær opmærksom på, at du kun kan supplere med andre produkter fra Sirius Top-Line-serien.

I Sirius Top-Line serien finder du:

Sirius Top-Line | Indendørs og udendørs Antal LED Mål
Traditionel lyskæde
Startersæt
50 L:5 m
Traditionel lyskæde
Suppleringslyskæde
50, 100, 200, 300 L: 5 m, 10 m, 3m, 30 m
Multifarvet
Startersæt
50 L: 4,5 m
Multifarvet
Suppleringslyskæde
50 L: 4,5 m
Lyskædenet
Startersæt
100 2 x 1,5 m
Lyskædenet
Suppleringslyskæde
100 2 x 1,5 m
Lyskæde med istapper/Drop-down
Startersæt
100 L: 2,5 m
Lyskæde med istapper/Drop-down
Suppleringslyskæde
100 L:2,5 m
Klyngelyskæde
Startersæt
200 L: 8 m
Klyngelyskæde
Suppleringslyskæde
300 L: 4,5 m
Tree Top Down Lyskæde
Startersæt med 9 lyskæder
180, 216 H:1,8 x L: 5 m, H:2,4 x L:5 m

Sirius Tech-Line – Til dig, der vil have den ultimative julebelysning

Sirius Tech-Line er en serie af belysning, som kan give dig den ultimative juleopsætning. Tech-Line har flere tilslutningsled sammenlignet med Top-Line. Denne serie fungerer nemlig med op til 8000 lys og ca. 800 m lyskæde. Så hvis du virkelig vil gå all-in med lyskæder, så skal du overveje denne. Du kan selvfølgelig bruge lyskæderne udendørs. Ledningerne på Tech-Line er dækket med gummi, hvilket gør dem ekstra robuste, sammenlignet med plastik.

Ligesom med Sirius Top-Line-serien skal du have et startsæt, der er basen for det hele. Derefter kan du tilslutte suppleringslyskæderne. Starter du f.eks. med et traditionelt lyskædesæt, kan du vælge at en helt anden type suppleringslyskæde, som f.eks. et lyskædenet. Derudover er det muligt at supplere med mange flere lyskæder. Det kræver blot, at du køber en eller flere fordelere og forlængerledninger. På denne måde kan få julelys i hele haven.

Bemærk: Alle lyskæder tilsluttes stikkontakt.

Startsæt: Startsættet indeholder den valgte type lyskæde + transformer og stikprop. Du kan supplere med hvilken som helst af de andre Tech-Line produkter.

Suppleringsæt:Suppleringslyskæderne kan tilsluttes med fordelere, forlængerledning og split, som du skal købe separat. Husk at suppleringslyskæderne ikke kan anvendes uden et startsæt. Sørg altid for, at du har et startsæt, du kan fobinde til.

OBS: Vær opmærksom på at du kun kan supplere med lyskæder fra Sirius Tech-line serien.

I Sirius Tech-Line serien finder du:

Sirius Tech-Line | Indendørs og udendørs Antal LED Mål
Traditionel lyskæde
Startersæt
45 L:4,5 m
Traditionel lyskæde
Suppleringslyskæde
45, 90, 200, 300 L: 4,5 m, 9 m, 20 m, 30 m
Flash - Blinker ishvidt lys
Startersæt
45 L: 4,5 m
Flash - Blinker ishvidt lys
Suppleringslyskæde
45 L: 4,5 m
Lysnet
Startersæt
168, 196 H:1,4 x L:1,7 m, H:3 x L:3 m
Lyskæde med istapper/Drop-down
Startersæt
100 L: 2,5 m
Lyslange
Startersæt
144 L: 4 m, Ø: 13 mm

Twinkly – Til dig, der gerne vil have intelligent julebelysning

Hvis du er på udkig efter julebelysning, der er lidt ud over det sædvanlige, skal du overveje lysene fra Twinkly. Her får du intelligent smart-julebelysning, hvilket betyder, at du kan styre alt på lyskæden - hvornår den skal være tændt, lys, fart, farver og endda få lyskæden synkroniseret med musik. Noget af det særlige ved smart-teknologien er, at du kan styre helt ned til hver enkelt diode. Så får du julelys i øjnene ved tanken om at lege med farvedesigns, så er det denne serie, du skal have fat i. Derudover kan du synkronisere Twinkly-produkterne med hinanden, så de følger samme lysdesign osv. Du kan betjene lysene med en app via Wi-Fi og Bluetooth. Du kan desuden tilkoble produkterne til Google Home og Amazon Alexa.

Bemærk:Alle Twinkly lyskæder skal tilsluttes stikkontakt eller forlængerledning.

Husk:Du skal have et startsæt, for at et forlængersæt fungerer. Derudover skal du tilkøbe Twinkly USB-dongle for at kunne synkronisere lys og musik.

I Twinkly serien finder du:

Twinkly | Indendørs og udendørs Antal LED Mål
Line Lightstrip - sort, hvid (Kun indendørs)
Startersæt
Sort 100, Hvid 100 L: 1,5 m
Line Lightstrip - sort, hvid (Kun indendørs)
Forlængersæt
Sort 100, Hvid 100 L: 1,5 m
Flex Lightstrip (Kun indendørs)
Startersæt
200 L: 2 m, 4 m
Icicle/istapper - farve
Startersæt
190 L: 5 m
Icicle/istapper - amber/hvid
Startersæt
190 L: 5 m
Cluster - farve
Startersæt
400 L: 6 m
Cluster - amber/hvid
Startersæt
400 L: 6 m
Strings - farve
Startersæt
100 , 250, 400, 600 Se produktbeskrivelser
Strings - amber/hvid
startersæt
250, 400 L:20 m, L: 32 m
Festoon - Mulitifarvet
startersæt
20, 40 L: 10 m, 20 m
Festoon - amber/hvid
startersæt
20, 40 L: 10 m, 20 m
Flex Lightstrip (Kun indendørs)
Startersæt
200 L: 2 m, 4 m
Light Tree (Bedst udendørs) 300, 450, 750, 1000, 1200, 1500 Se produktbeskrivelser

Det gamle Apotek – Til dig, der gerne vil holde julebelysningen enkel

Hvis du ikke har behov for at give dig i kast med den store installation, så byder Det Gamle Apotek både på traditionelle lyskæder, klyngelyskæder, istap/drop-down lyskæder samt lyskæde til flagstangen. Lyskæderne kan ikke forbindes med hinanden, men der er til gengæld en timer på alle produkterne. Du har altså stadig mulighed for at styre, hvornår du synes, lysene skal være tændte og slukkede. Det gælder både produkterne, der er på batteri og dem, der skal tilsluttes et strømstik.

Bemærk: Der er forskel på om lyskæderne tilsluttes til stikkontakt eller lyser på batteri.

I serien fra Det Gamle Apotek finder du:

Det Gamle Apotek | Indendørs og udendørs Antal LED Mål
LED-Lyskæde (Kun indendørs)
Kobbertråd
Batteri
20, 50, 100 L: 1,9 m, 4,9 m, 9,9 m
Lysgardin (Kun indendørs)
Med stjerner
Batteri
162 L: 5 m
LED-Lyskæde
Traditionel
Batteri
40, 80, 200, 300 Se produktbeskrivelser
LED-Lyskæde
Traditionel
Stik
40, 80, 200, 300, 400, 600 Se produktbeskrivelser
LED-Lyskæde - Multifarve
Traditionel
Stik
40 L: 19,9 m
LED-klyngelyskæde
Stik
180, 380, 600, 1000, 2000 Se produktbeskrivelser
Lyskæde med istapper/drop-down
Stik
200, 400 L: 4,5 m, 9 m
Lyskædenet
Stik
100, 240 L: 1,5 m, 2,5 m
Lyskæde til flagstang (Bedst udendørs)
Med 10 liner
Stik
200, 300, 400 5-7 m, 7-9 m., 9-11 m

Spar på strømmen, køb et Tænd/sluk ur

Selvom lyskæder med LED-pærer ikke er de største strømslugere, så er det altid en god idé at spare på strømmen, hvor det er muligt. Noget af det du bl.a. kan gøre, er at købe et Tænd/sluk ur, som er en mekanisk timer. Du kan ret simpelt indstille en timer på, hvornår dine lyskæder skal tænde og slukke. Du kan f.eks. indstille den til, at lyskæderne kun skal være tændt i de mørke timer i døgnet. Du kan også indstille den til at tænde, når du kommer hjem fra arbejde. Det er især oplagt at anvende det med udendørs julebelysning, men selvfølgelig også med din indendørsbelysning - som f.eks. på juletræet. Du skal bare sætte lyskædens stik til Tænd/sluk ure, som du herefter sætter i stikkontakten. Få flere tips til, hvordan du kan spare i julen i artiklen: Guide: Sådan sparer du på strømmen i juletiden.