Brændeovne

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find en brændeovn til dit hjem

I SILVAN har vi et bredt udvalg af brændeovne. En brændeovn kan både fungere som en varmekilde i dit hjem, men i de fleste tilfælde har en brændeovn også et dekorativt og hyggeligt formål. I SILVAN har vi flere forskellige modeller af brændeovne, så du kan få lige præcis den du ønsker. Alle vores brændeovne kommer med en flot glasrude, så du har frit udsyn til at nyde flammerne. 


Vores brændeovne kommer i mange forskellige udgaver og designs, og de er fremstillet af forskellige materialer af høj kvalitet. En brændeovn holder som regel i mange år, og det er derfor vigtigt at du anskaffer dig den helt rigtige. Vores udvalg af brændeovne byder på alt lige fra klassiske brændeovne til de mere moderne udgaver, der har et stilrent og minimalistisk design. 

Der er flere fordele ved at have en brændeovn. Ud over at en brændeovn tilføjer hygge til din stue, kan du også spare en masse penge på varmeregningen. Med en brændeovn kan du selv regulere varmen i dit hjem, og når først din brændeovn er installeret, er den nem at holde. Flere af vores modeller i SILVAN har et automatisk indbygget system som sørger for at regulere lufttilførslen. På den måde får du den bedste forbrænding, og du slipper for selv at skulle åbne og lukke for forskellige spjæld.

Du kan beregne den optimale skorsten til dit hus med Aduros skorstensberegner.

Tips til din brændeovn

For at få mest muligt ud af din brændeovn, er der flere ting du selv kan sørge for. Som det første skal du overveje det brænde, som du bruger til at tænde op med i din brændeovn. Brændværdien for de forskellige træsorter er forskellig, men når du skal tænde op i din brændeovn, egner træsorterne birk og bøg sig bedst. Herunder har vi listet nogle nemme og enkle steps for, hvordan du tænder op i din brændeovn. 

1. Først åbner du det primære spjæld for at åbne for lufttilførslen. Herefter ligger du to store stykker brænde i bunden af brændeovnen. 

2. Læg nogle småpinde ovenpå det store brænde og øverst ligger du en optændingsblok. 

3. Nu kan du sætte ild til bålet. 

Før i tiden har det været normalt at tænde bålet fra neden, men det er faktisk bedst at tænde det ovenfra. Dette skyldes, at når du antænder bålet nedefra, vil der gå længere tid før det øverste brænde er opvarmet. Resultatet heraf er, at der går langt tid før røggasserne forbrændes, og det betyder, at det vil forurene mere. 

For at få mest ud af din brændeovn gælder det om at holde gang i ilden. Når brændet er blevet til kul, kan du lukke spjældet. Mangler der varme i rummet, skal du lægge mere brænde i din brændeovn. Læg altid flere brænde af gangen for at holde gang i ilden. 

Har du flere spørgsmål til din brændeovn, kan du altid komme forbi en af vores butikker for hjælp, inspiration og vejledning.