Brændeovne

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find den rette brændeovn til dit hjem

Hvem vil ikke gerne sidde ved brændeovnen og hygge sig i varmen, mens temperaturen er under frysepunktet en kold vinterdag? En brændeovn tilføjer nemlig en helt unik stemning og hygge til dit hjem. Selvom en brændeovn har en praktisk funktion som varmkilde, er den meget mere end det - den er et samlingspunkt for familien og hyggeligt samvær. Ildens glød og høje temperatur er en fantastisk tilføjelse til stuen, som emmer af ro og glæde, når brændeovnen er tændt. Giv derfor dit rum en helt ny karakter og følelse med en flot brændeovn i enten klassisk eller moderne design.

Silvan har brændeovne i mange forskellige varianter og design. Du kan både få en brændeovn i klassisk design, som passer ind i stuen med rustik stil. Er du mere til et moderne design, har vi også brændeovne af denne type, som er mere stilrene og minimalistiske. Fælles for brændeovnene er den høje kvalitet og lange holdbarhed. Kvaliteten må du nemlig ikke gå på kompromis med, når du skal have en brændeovn, da din brændeovn skal holde i mange år og kunne levere varme ordentligt i hele rummet. Alle vores brændeovne har også glas, så du kan se flammerne lyse rummet op med sit helt særlige, naturlige lys. Se også vores store udvalg af brændeovnstilbehør

Hvad er en brændeovn med konvektion?

Mange af de brændeovne, som du kan finde hos Silvan, er brændeovne med konvektion. Men hvad er konvektion helt præcist? Kort fortalt betyder konvektion, at varmen fra brændeovnene bliver fordelt i rummet med luft. Brændeovnene optager kold luft fra bunden af brændeovnen og varmer denne luft op i selve ovnen, hvorefter den bliver sendt ud som varm luft fra toppen af brændeovnen. Strålevarmeovne, som er en mere gammeldags form for brændeovne, fordeler i stedet varmen direkte med varmestrålerne fra ovnen. Det gør, at strålevarmeovne ikke kan fordele varmen lige så effektivt som brændeovne med konvektion.

Du får mange fordele med en brændeovn med konvektion. Bl.a. har du en mere behagelig og jævn varme, når luftcirkulationen fordeler varmen i rummet. En konvektionsovn er også mere børnesikker, da den ikke bliver lige så varm som en gammeldags strålevarmeovn. Dog kan den stadig blive ret varm, så børnene skal stadig holde afstand til brændeovnen, når den er tændt. En sidste fordel ved konvektionsovne er, at de er mere energivenlige, da de har en mere effektiv forbrænding og bedre kan indstilles til en mere miljørigtig forbrænding. Med en konvektionsovn er du altså garanteret en effektiv og behagelig opvarmning af hjemmet.

Spar plads med en væghængt brændeovn eller pejseindsats

En væghængt brændeovn giver dig mere plads i rummet, da den ikke optager plads på gulvet. Samtidig kan en væghængt brændeovn også tilføje et elegant udtryk til din stue, da den næsten ser ud til at svæve i rummet, når den hænger på væggen. Derfor fremstår den ikke så tung. Du kan få væghængte brændeovne i forskellige former, og deres ydeevne svarer til en helt almindelige brændeovne, som står på gulvet. En væghængt brændeovn er derfor ideel, hvis du gerne vil have en elegant og let brændeovn, som ikke fylder for meget i rummet.

Hvis du har plads til en pejs i din stue, så er en moderne pejseindsats værd at overveje. En pejseindsats er indbygget i væggen, så den faktisk ikke optager noget af rummets plads. Det er både designmæssigt flot og meget pladsbesparende. Med en moderne pejseindsats med konvektionsovn kan du også få en effektiv og behagelige opvarmning af rummet, som udnytter så meget energi fra brændet som muligt. Det er både økonomisk og energimæssigt den bedste løsning. Få derfor plads og stil i din stue med en moderne pejseindsats, som er indbygget i selve væggen.

Hvorfor skal du vælge en pillebrændeovn?

Vil du gerne opvarme dit rum på en enkel og smart måde? Så er en pillebrændeovn et godt valg. En pillebrændeovn kræver væsentligt mindre arbejde end en klassisk brændeovn, så du er fri for at bruge masser af tid på at bakse med brænde og rengøring. Måske vil du med en pillebrændeovn mangle noget af den romantik og hygge, der er i flammernes knitren fra brænde, men til gengæld får du en mere vedligeholdelsesfri og stabil varmekilde. De fleste pillebrændeovne har også styring gennem WiFi, hvor du kan kontrollere ovnen med din telefon – uanset hvor du er. På denne måde kan du helt nøjagtigt styre temperaturen i rummet og indstille ovnen efter tidsprogrammer for opvarmning.

Forbrændingen fra en pillebrændeovn er mere ren end fra en klassisk brændeovn. Derudover udvikler en pillebrændeovn mindre røg og aske. Da forbrændingen også er mere effektiv, vil du få et energimæssigt bedre alternativ i en pillebrændeovn end en normal brændeovn. Har du derfor brug for en nem varmekilde til dit hjem, som skal være en primær og permanent løsning til opvarmning af rummet, er en pillebrændeovn det rigtige valg. Du er fri for at kløve brænde og at tørre det i lang tid – med træpiller som varmekilde skal du blot købe sække med træpiller og fylde disse op i brændeovnen. Nemmere bliver det ikke.

Kombiner en pillebrændeovn og almindelig brændeovn med en hybridovn

Hvis du gerne vil have komforten og den enkle opvarmning fra en pillebrændeovn, samtidig med at du gerne vil have muligheden for hyggen fra brændeovnen, så er en hybridovn den rette løsning. En hybridovn kombinerer nemlig pillebrændeovnen og almindelig brændeovn i en og samme ovn. Således kan du både varme hjemmet op, mens familie og venner samles rundt om knitren fra flammerne i brændeovnen, og få en nem og smart opvarmning i hverdagen med træpiller. Med en hybridovn behøver du altså hverken at gå på kompromis med det praktiske og hyggelige, da der er mulighed for begge løsninger.

Ligesom en pillebrændeovn kan du styre en hybridovn via WiFi. Du kan altså sidde et helt andet sted og kontrollere rummets temperatur med telefonen. Brændeovnsdelen i en hybridovn bruger også konvektion, så der er en effektiv og behagelig opvarmning af rummet. Priserne for en hybridovn er en anelse højere end både pillebrændeovne og almindelige brændeovne, men du får så også en løsning, som kombinerer det bedste fra begge verdener. Silvan har hybridovne i forskellige design og typer, så der skulle gerne være en ovn, som falder i din smag, og som passer til stilen i dit hjem.