Flytning - maling

I de fleste tilfælde skal du male i forbindelse med en flytning, og det kan sagtens både være ved fraflytning og indflytning. Men hvordan gør du det bedst, og hvad skal du være opmærksom på? Det vil vi komme nærmere ind på i denne artikel. Har du mistet overblikket over flytningen, kan du også læse vores guide om, hvilket flyttetilbehør du skal huske.

Ryd og klargør området, du skal male

Der kan være forskel på, hvad du skal forberede. Det er afhængig af, om du skal flytte ind- eller fraflytte et sted – og om du overhovedet selv må male. Derudover er der selvfølgelig forskel på, hvordan væggene ser ud. Her tager vi udgangspunkt i, at du har ansvaret for at skulle male, inden du flytter ud, eller inden du flytter ind.

Klargøring af væggene

Først og fremmest skal du sørge for at klargøre væggene. Start med at vaske væggene med grundrens. Fjern derefter søm, skruer og rawlplugs. Derudover skal alle huller og revner skal spartles, inden du kan male. Er der mange huller, kan det være nødvendigt, at du fuldspartler væggen.

Er du flyttet ind et sted, hvor der er tapet, er det en god idé at fjerne det først, da det vil give det bedste resultat. Det kan du f.eks. gøre med en tapetafdamper.

Afdækning af området 

Inden du går i gang med at male, er det en god idé at dække lister, stikkontakter og gulvet af. Sørg også for at sætte malertape ved loftets kant, så du får en lige kant. Du med fordel lægge tæpper eller pap ud på gulvet. Brug malertape til at dække og lave lige kanter i hjørner og på listerne. Hvis der er stikkontakter på væggen, kan du bruge malertape til at dække dem helt af. Desuden er det altså lettest at male, når der ikke er møbler i rummet.

Sådan maler du en væg

  1. Start med at male over malertapets kanter, så du får lige og ensartede kanter. Mal 2 gange, før du går videre.
  2. Væggene i lejligheder og huse, der har nogle år på bagen, er højst sandsynligt malet før. I sådan et tilfælde er det ikke nødvendigt at grunde. Er væggene derimod helt nye, bør du grunde dem, inden du går i gang med at male resten.
  3. Begynd med at male i kanterne samt rundt om stikkontakterne. Brug en vinkelpensel, og mal så smalt som muligt, for at opnå et pænt resultat.
  4. Du kan nu gå i gang med resten af væggen med en malerrulle. Forhør dig i din lokale Silvan om, hvilken malerrulle der passer til dit projekt. Sørg for at påføre et rigeligt lag med maling på væggen, og rul det i lige baner.
  5. Lad det første lag tørre i den tid, der er angivet på malerbøtten. Giv derefter væggen et ny lag maling. Alt efter hvor godt farven dækker, kan du give væggene et 3. lag.
  6. Efter det sidste lag er påført, skal du huske at fjerne malertapen, inden malingen tørrer.

Du kan også se vores videoguide her: Sådan maler du en væg

Træf et grønnere valg med Skabt med omtanke-maling

I Silvan kan du få maling, der hører under vores Skabt med omtanke - koncept. Konceptet har til formål at gøre det lettere for dig at identificere og købe produkter, der er skabt med omtanke – heriblandt maling. På denne måde kan du nemt vælge en maling, der er skabt med omtanke, og dermed træffe et grønnere valg. Alle Skabt med omtanke-malinger kan identificeres med Skabt med omtanke-mærket på silvan.dk og i din lokale silvan-butik.

Vores Skabt med omtanke-maling er certificeret med flere mærker, heriblandt Svanemærket, Ecolabel, og Indeklima-mærket. Derudover er selve malerbøtten også skabt med omtanke, ved at være produceret med 85% genbrugsplast. Malingen er produceret uden farlige kemikalier og konserveringsmidler, så den passer til et allergivenligt miljø. Samtidigt er malingen i god kvalitet med god dækningsevne og lang holdbarhed.

Farvetoning: Få den perfekte farve op på dine vægge

Farvetoning betyder egentlig, at du kan få blandet din maling i lige dén nuance, du ønsker. Det er derfor nemt og smart at sætte dit eget præg på dine vægge. Gå ned i din lokale Silvan og få hjælp til farvetoningen. Her vil vores dygtige medarbejdere hjælpe med at finde frem til den farve, du drømmer om. Du kan også få tonet din Skabt med omtanke-maling.

Bor du i hus eller rækkehus, har du frie tøjler til at vælge den farve til indre vægge, som du har lyst til. I lejligheder og andre lejemål kan der dog være særlige regler for, om du må male med en anden farve end i en hvid nuance. Det kan også være, at du gerne må bruge en anden farve i dit lejemål. Vær dog opmærksom på, at væggene højst sandsynligt skal males tilbage til den oprindelige farve for egen regning.