Kør-selv-ferie

Hvorfor skal du tage på kør-selv-ferie?

Kør-selv-ferie er en fantastisk mulighed for at se forskellige landskaber og seværdigheder, før I når jeres feriedestination. I løbet af køreturen kan du og familien få en masse timers samvær. Derudover giver det en del fleksibilitet til at komme rundt til forskellige steder og tage afsted når I har lyst. Det er i øvrigt værd at tage med, at bilen mange gange kan spare jer for en del tid, da afstandene i udlandet er meget større sammenlignet Danmark. Ønsker I endnu mere fleksibilitet, kan I med fordel medbringe cykler.

Fordele ved kør-selv-ferie

  • Mange hyggelige timer sammen
  • Mulighed for at se mere på ferien
  • Mere fleksibilitet med tiden og ruten
  • Tag pauser når I vil

Selvom der er mange fordele, er der også nogle ulemper ved kør-selv-ferie. Har du bilen med, skal du huske at indtænke parkering, vejafgifter og brændstof. En storbyferie kan give problemer, hvis du skal finde parkering tæt på dit hotel. Derudover er det ikke alle storbyer, hvor bilen er det ideelle valg til at komme fra A til B. I udlandet vil du også kunne opleve at skulle betale en afgift for at køre på vejene. 

Ulemper ved kør-selv-ferie

  • Kan være svært at parkere bilen
  • Vejafgifter og udgifter til brændstof
  • Ikke alle storbyer er kørevenlige

Bilferie: Hvad skal du huske?

Det praktiske ved en bilferie er, at der oftest er mulighed for at køre til den nærmeste tankstation eller butik for at købe det, du lige står og mangler. Men det har aldrig skadet at være forberedt. Først og fremmest er det vigtigt, at bilen er i tiptop stand, inden I tager afsted. Tjek derfor om der er nok sprinklervæske, motorolie, bremsevæske osv. Der er dog også andre ting, der er med til at gøre køreturen mere overkommelig. En bilferie kan blive rimelig lang, hvis I ikke har medbragt de rette biltilbehør, nok underholdning, snacks m.m.

Hvilke praktiske forhold skal du have styr på?

Inden du tager afsted, er det selvfølgelig vigtigt, at du har styr på det praktiske, som f.eks. regler, love, rejseforsikring, pas, kørekort, autohjælp osv. Der kan være krav fra de specifikke lande, hvad du skal have med af biludstyr. F.eks. har de fleste lande i Europa krav om at opbevare en advarselstrekant i bilen. Dertil kan der være andre krav, som f.eks. forbindingskasse, refleksvest m.m. Vi anbefaler dog, at du altid har et sikkerhedssæt med i bilen. 

Hav styr på bilen med en trafikalarm og elektronisk p-skive

For chaufføren kan det være rart med en trafikalarm og undgå unødvendige fartbøder. Det betyder dog ikke, at du kan set bort fra de forskellige fartgrænser. Du bør i øvrigt være opmærksom på, at det er ulovligt at bruge en trafikalarm i nogle lande, hvis den udelukkende advarer om fartkontrol. I disse lande, skal alarmen slukkes. På forsædet kan det også være rart med en mobilholder, hvis du bruger mobilen som GPS. Og så er det selvfølgelig altid smart med en elektronisk p-skive, så I kan undgå parkeringsbøder.

Gør kør-selv-ferien sjovere under køreturen

Uanset om der er børn eller voksne på bagsædet, er solskærme helt perfekte, når I kører på vejen. Solskærme gør det først og fremmest lettere at se, og så forhindrer skærmen også, at det bliver knap så varmt inde i bilen. Brug gerne en nakkepude for ekstra komfort. Sæt jeres yndlingsmusik på og køb jeres yndlings slik og drikkevarer til turen for at skrue maks. op for hyggen. Medbring med fordel en powerbank, som kan lade både smartphones og tablets op under køreturen. Find også på sjove lege og quizzer, I kan underholde hinanden med.

Pak din bagage i bagagerummet eller i tagboksen

Er der ikke plads til alt i bagagerummet, er en tagboks uundværlig. Husk at købe tagbøjler med, hvis du ikke allerede har det i forvejen. Her kan I have en del bagage. I bagagerummet er det selvfølgelig også oplagt at opbevare bagagen. Alt efter hvor lang køreturen er, kan I tage en køleboks med. Her kan der være kolde drikkevarer og lidt mad til turen. Det har også den fordel, at I kan købe lækre specialiteter med hjem.

Medbring havespil og underholdning til hele bilferien

Når I har nået jeres destination, kan I samles om sjove aktiviteter. Nogle aktiviteter kan I sagtens medbringe hjemmefra - så har I nemlig også mulighed for at spille og hygge under kørepauserne. Medbring havespil, som f.eks. kongespil, petanque eller strandtennis, som fylder meget lidt i bilen. Skal I overnatte nær en strand eller pool, kan det også være fedt med egne badedyr og paddleboards

Hvilket cykeludstyr er godt at tage med?

En kør-selv-ferie kan sagtens indebære cyklen som et transportmiddel. Tag cyklen med på en cykelholder til bilen og tag ud på eventyr, hvor bilen ikke er belejlig. Det kan være ude i skoven, i bjergene eller endda på stranden. Det er altid en god idé at medbringe cykeludstyr, som f.eks. cykelhjelm (både til børn og voksne), cykelpumpe, cykellås, lappegrej og måske endda et par ekstra slanger.

Overdækning og underlag: Overnatning i det fri

Hvis I har planer om at overnatte i naturen eller på campingpladser, kan I spare mange penge ved at købe et telt fremfor en hytte eller lignende. Det betyder også, at I nok får brug for at medbringe sovepose, liggeunderlag eller luftmadras. Er det en campingtur, du og familien skal på, kan du også læse vores guide: Hvad skal du huske til campingferien?