Guide: 10 aktiviteter du kan lave med dine børn

1. Badebassin: Skab leg og vandplask i haven

Hvis familien består af vandhunde, skal I helt sikkert have fat i en pool eller et badebassin. På denne måde har I vandet tæt på og kan gå ud at blive afkølet når som helst. Har du små børn, kan I købe et lille oppusteligt bassin, hvor der både kan soppes og hvor I kan sidde i. Har du større børn eller bare en stor familie, så kan I også vælge en af de større badebassiner/pools. I kan med fordel også købe et par vandpistoler til sjov og spas i haven.

2. Badedyr og paddleboard: Ta’ børnene med på stranden

Bliver det lidt for trivielt at være derhjemme, kan du tage børnene med på stranden. De danske kan måske ikke helt måle sig med strandene sydpå, men I kan helt sikkert gøre det lige så hyggeligt. Medbring en farverig parasol eller et strandtelt, så I altid kan hoppe ind i skyggen. De mindste vil også synes godt om at have små aktiviteter at tage sig til. F.eks. er det sjovt at fange fisk med et fiskenet. Det er også en god idé at medbringe børnenes yndlingsbadedyr. Til de lidt ældre kan du tage dem med ud på paddleboards og padle rundt i vandet. 

3. Havetrampolin: Sjove lege på havetrampolinen med børn

At hoppe på trampolin er en aktivitet, som både børn og voksne kan få flere timer til at gå med. Vi anbefaler ikke at være for mange ad gangen på trampolinen, men derfor kan I sagtens lave sjove lege på den. For udover at hoppe op og ned, er der andre aktiviteter. F.eks. kan I lege stop-dans, hvor det, som i den traditionelle leg, handler om at stå helt stille, når musikken stopper. Den/de, der bevæger sig, taber og må forlade legen. Har I på udkig efter en trampolin, men i tvivl om hvilken trampolin det skal være, så kan I læse vores guide Hvilken trampolin skal du vælge?

4. Havespil: Spil og aktiviteter i haven

Havespil er en god og sjov måde at få dine børn ud i haven og holde dem beskæftiget. Hvis I har fliser i haven, kan børnene dekorere dem med gadekridt og lege forskellige lege. Er børnene til lidt mere bevægelse, kan de spille stigegolf, stangtennis, tennissæt, badminton eller spikeball. Her kan I sætte en konkurrence i gang med et eller flere spil. Derudover er kongespil altid en vinder, både blandt børn og voksne.

5. Metaldetektor: Tag på skattejagt i nærområdet

Skattejagt er ikke kun forbeholdt børnefødselsdage. Gem slik eller andre små ting rundt omkring i haven og andre steder på jeres grund. Tegn et kort, og lav forskellige ledetråde, som børnene kan gå efter. Skal det være lidt mere spændende, kan I også tage en metaldetektor med ud og se, om der skjuler sig noget under jorden. I kan også tage ud til særlige steder, hvor det er tilladt at gå rundt med en metaldetektor.

6. Bålfad: Skab noget hygge med snobrød og pandekager

Det dejlige ved ferier er, at dagen kan udnyttes meget mere. Forlæng de hyggelige timer ved at tænde op for et bål i haven om aftenen. Her kan I sidde og lave snacks over bålet eller varme jer efter den sidste vandleg. Du kan med fordel anskaffe snobrødspinde, pandekagepande eller popcornnet, som dine børn kan anvende. På denne måde kan de selv være med til at lave deres mad. Har du ikke den store bålplads, kan I i stedet anvende et bålfad.

7. Telt: Tag på camping i haven eller i naturen

Tag dine børn med i haven eller ude i naturen og slå et telt op. Camping i haven er en alternativ måde at komme ud af huset – uden rigtig at komme væk. Det kan være en god optakt til den større tur på en anden ferie, som f.eks. sommerferien. Det kan også bare være en sjov aktivitet at skulle sove udenfor oftere. Supplér med luftmadrasser, soveposer og puder, så I er klar til at overnatte i teltet.

8. Fodboldmål: Forvandl haven til et fodboldstadion

Er der noget, vi danskere kan samles om, så er det fodbold. Og der er også en grund til, at det er en af de mest populære sportsgrene. Mange starter i en tidlig alder, hvor de træner og spiller i haven sammen med vennerne. Gør det sjovt for dine børn og opsæt fodboldmål, stole ud i siderne og dæk op med snacks og drikkevarer.

9. Legehus: Byg et gemmested til de mindste

Er I omgivet af træer eller hække, kan det være en god anledning til at bygge huler i haven. Det er en aktivitet, som børnene selv kan få tiden til at gå med. Men efterspørger de noget mere permanent, kan et legehus være en god løsning. Det kan enten bygges i et træ som en træhytte eller som det klassiske legehus på jorden. Har du ti tommelfingre, kan du også købe et legehus, hvor du blot skal samle det. Du kan læse vores guide om legehuse.

10. Udfordr kroppen: Lav en forhindringsbane

Har din børn krudt bag i, så skal der måske lidt mere til end et spil kongespil. Byg en forhindringsbane i haven med forskellige rekvisitter, hvor de både kommer til at hoppe, kravle, tage tilløb osv. Her kan I sagtnes bruge de ting, I har i forvejen. Brug havemøblerne, badmintonnet, reb, bænke, madrasser, store krukker, og hvad I nu ellers har. Gør det til en konkurrence ved at tage tid på deltagerne.