Få behagelig gulvvarme

Gulvvarme gør gulvet varmt og komfortabelt at færdes på - selv med bare fødder.

Et moderne gulv med flise-, træ- eller vinyloverflade, er elegant, praktisk, rengøringsvenligt og slidstærkt, men er også koldt. Gulvvarme gør gulvet varmt og komfortabelt at færdes på - selv med bare fødder. Du kan få gulvvarmesystemet i pakkestørrelser der dækker næsten alt, lige fra gæstetoiletet til den store stue. DEVI varmekabelmåtten fylder bare 2,3 mm i højden og kan derfor monteres direkte ovenpå dit gamle flise-, terazzo- eller betongulv, når du beslutter dig for at renovere din bolig.

I velisolerede boliger kan rummet kan med stor fordel varmes op radiatorfrit fra gulvet - uden synlige rør og installationer og med flere fordele: Systemet er energibesparende, det er billigt at installere, det er vedligeholdelsesfrit. Systemet er så enkelt at installere, at du kan gøre det meste af arbejdet selv. Men husk el-tilslutningen må KUN foretages af autoriseret el-installatør.

Valg af løsning
Først og fremmest gælder det om at vælge den rigtige type gulvvarmemåtte. Skal der bruges 100 W eller 150 W måtter?

Anbefalet effekt pr. m2:

  • Under fliser på nyetablerede betongulve: 100W-150W 
  • Under nye fliser direkte ovenpå eksisterende, ældre fliser eller terrazzogulve: 150W. 
  • Under fliser ovenpå trækonstruktion: 100W 
  • Under træparket uanset gulvkonstruktion: 100W 
Vælg den rigtige størrelse
Herefter opmåles arealet af rummet. Samtlige elementer i rummet indtegnes (i et badeværelse f.eks. gulvafløb, toilet, skabe etc.) Det frie gulvareal kan nu beregnes. Vælg ALTID nærmeste mindre gulvvarmemåtte.

Valg af termostat
Du kan vælge mellem to typer termostater:
  • Basisvalget, Devireg 230, dækker langt de fleste behov for styring.
  • Avancerede behov dækkes af den intelligente timer/termostat Devireg 550. Ved trækonstruktioner/belægninger skal der altid bruges devireg 550.
Trin 1
Start med at opmåle det rum, hvor du ønsker gulvvarme. Lav derefter en skitse af rummet, så du kan beregne, hvilken pakke du skal bruge. Indtegn så placeringen af gulvvarmemåtten. Her arbejdes der i vådrum på ca. 10kvm.
Trin 2
Marker toilettets placering inden du afmonterer kummen. Det hjælper dig til at undgå at placere toilettet oven på måtten og afhjælper risikoen for at skrue ned i måtten.
Trin 3
Lav herefter en ca. 10 mm. dyb og bred rille i gulv og væg til føler kabel.
Trin 4
Luk det medfølgende flex-rør i enden med tape.
Trin 5
Hæft det fast i den udhuggede rille, f.eks. med limpistol.
Trin 6
Så rengør du gulvet omhyggeligt for snavs og sæberester. Du skal også vandtætne gulvet inden montagen af måtten kan påbegyndes.
Trin 7
Nu kan du lægge måtten . Den er selvklæbende i hele bredden og klistrer ikke hårdere end at du kan fortryde placeringen og klæbe måtten fast igen.
Trin 8
Skift retning ved at klippe det grå net igennem. Der må under ingen omstændigheder klippes i det røde kabel!
Trin 9
Nu kan du helt problemfrit lægge måtten uden om forhindringer.
Trin 10
Mens måttens klæb holder alting på plads.
Trin 11
Når varmemåtten er lagt ud.
Trin 12
Kan du dække den enten af et tyndt lag fliseklæb (vær forsigtig, så du ikke beskadiger varmekablet) eller med selvnivilerende gulvmasse (specielt hvis gulvet efterfølgende skal dækkes med linoleum eller træ).
Trin 13
Læg gulvfliserne direkte – vådt i vådt – oven på fliseklæberen.