Skrivebord med opbevaring

Personlige løsninger og skæve mål kan løses med dette system, fordi det kan varieres efter behov. Ønsker man længere hylder og bordplade, kan man placere flere vægvanger og hyldeknægte.

Beregn en afstand på ca. 50-80 cm afhængig af tyngden på hylden. Bredden kan også varieres på hylden. Der er mange størrelser af hyldeknægte. Lav f.eks. løsningen med en MDF-plade, og mal det hele i en farve der passer til din indretning. Du kan få skåret dine MDF-plader til i vores savværk.

Trin 1
Bland spritbejdsen i en ren ny spand. Følg instruktion på produktet. Afdæk arbejdsområdet med kraftig plastik. Kom bejdse på alle flader og sider på hylder, mellemstykker og bordplader. Lad det tørre, og gentag til det har den ønskede farve. Vi gav det to gange.
Trin 2
Når det er helt tørt, slibes alle flader med fint sandpapir. Rul derefter alle flader med klar lak. Gentag når første lag er tørt. Slib igen. Giv evt. flere gange lak.
Trin 3
Bordpladen består af en top og en underplade, der samles med 4 mellemstykker. Mål og marker på underpladen, hvor afstandsstykkerne skal placeres. Fastgør første mellemstykke på underpladen med skruetvinger. Sørg for, at det flugter fuldstændig med underpladens ydere kant, så du får en pæn afslutning. Brug det lille undersænkningsbor og bor for, så træet ikke flækker. Der skal bores 3 huller — med lige afstand — pr. mellemstykke. Gentag processen med det næste ydre mellemstykke og afslut med de to mellemste mellemstykker. Afstanden på mellemstykkerne er 30,5 cm.
Trin 4
Skru topbordpladen sammen på afstandsstykkerne. Sørg hele tiden for, at det er vinkelret.
Trin 5
Monter vægvangerne på væggen i en højde, der giver en total skrivebordshøjde på 75 cm. Afstanden på vangerne er her 77 cm. Skru derefter hyldeknægtene fast på skrivebordet og hylderne. Placer skrivebordet og hylderne i vægvangerne med det ønskede mellemrum.
Trin 6
Det skal du bruge:
En hel plade krydsfiner (21 mm) savet hos savværket i SILVAN på disse mål: Bordplader (2 stk. 100 x 50 cm). Mellemrumsstykker (4 stk. 8 x 50 cm). Hylder (3 eller 4 stk. 100 x 26 cm). 1 liter sprit. 2 breve spritbejdse 161 SP á 10 gram. Lys grå. 2 stk. 122 cm vægvanger, rack-system Millarco. Sølvgrå. 6 stk. 22 cm hyldeknægte, rack-system Millarco. Sølvgrå. 2 stk. 47 cm hyldeknægte, rack-system Millarco. Sølvgrå. Skruer til montering på væg (efter behov). Små montageskruer til hylder og bordplade med undersænket skruehoved. 1 liter mat klar gulvlak på vandbasis. Plastikspand. Pensler. Rørepinde. Lille lak-rullesæt. Gummihandsker. Kraftig afdækningsplastik. Sandpapir korn 120. Blyant og tommestok. Skrue/boremaskine. Bor med undersænker og bits.