Jord & dækbark

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Jord og dækbark til ethvert haveprojekt

En smuk have starter med den rigtige jord. Der er forskellige typer af jord, som besidder bestemte egenskaber til forskellige formål. Pottemuld, plantejord og sphagnum bruges til omplantning og dyrkning af stiklinger, grønsager og småblomster med en neutral PH-værdi omkring 6 til 7. Hvis du har surbundsplanter, skal du bruge rododendron jord, som har en PH-værdi på 4 til 5. Har du derimod citrustræer eller oliventræer skal du bruge middelhavsjord, som er en special sammensat jordtype. I vores sortiment finder du også dækbark, pinjebark og flis, som du kan pynte både dine krukker og bede med.

Få grønnere græs med det rigtige jord og gødning

I Silvan finder du et bredt udvalg af jord og gødning. Ved at supplere græsplænen med ekstra næring i form af jord og gødning får du en smuk have der ser frodig og sund ud. Vores sortiment indeholder alt lige fra kaktusjord til orkidé bladspray, som du kan anvende i din have. Det er nemt at gøde sin have og tit kræver det ikke mere end, at man lige stryger sin græsplæne med noget gødning. På den måde undgår man også mos og ens græsplæne fremstår derfor grøn og frodig. Vores plænegødning kommer i flere forskellige varianter, så du får præcis det som din græsplæne har brug for. Hvis du skal gøde din græsplæne, anbefaler vi, at anvende plænegødning der er beregnet til græs. For at få den bedste effekt ud af din gødning anbefaler vi, at din gødning udbringes i marts/maj samt i igen i juni eller juli.

Tips til en smuk have

En smuk have danner rammen om dit hus, og det kan derfor godt betale sig at passe og pleje planterne i sin have, så de kan blomstre og pynte huset. Som udgangspunkt skal du være opmærksom på, hvordan blomsterne i din have skal gødes. Det er nemlig ikke altid at alle blomster skal have den samme jord og gødning. Hvis du ikke er den store haveentusiast, men blot har et ønske om at tilføre din have ekstra næring i form af gødning, kan universalgødning være en god idé. Universalgødning kan nemt anvendes til alle havens planter og blomster og har en hurtig virkende effekt. Det høje kvælstofniveau sørger for at fremme væksten såvel som blomstring i dine planter.

Som udgangspunkt skal alle blomster og buske i din have ikke have lige meget gødning. De planter der har ekstra brug for gødning, er typisk planter der vokser hurtigt, har mange skud og har blomster eller bær. F.eks. er køkkenhaver et eksempel på dette. For at afgrøderne skal vokse sig modne og saftige, er det vigtigt, at du tilfører jorden gødning. Har du roser i din have kræver de ekstra meget gødning og gerne flere gange i løbet af en sæson. Vores udvalg af gødning til roser indeholder ler som holder på vandet og gødning til gavn for rosenplanten.

Har du spørgsmål til hvordan du gøder din have, kan du altid komme forbi Silvan, hvor vi står klar til at hjælpe dig.