Fibergips


Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad er fibergips?

Fibergips er en type gipsplade, som består af en blanding af gips og fibre. Typisk er fibergips forstærket med glasfiberarmering. Sammenlignet med almindelige gipsplader er fibergipsplader en hel del stærkere. Det gør dem mere modstandsdygtige, ligesom de også har en stor bæreevne. Ofte vil fibergips have en bedre lydisolering end almindelig gips, og den kan også klare en højere grad af luftfugtighed i rummet. Fibergips mange fordele gør, at den er blevet en mere og mere populær gipsplade i mange rum i hjemmet. Selvom den er dyrere end almindelig gips, kræver den ofte kun et lag til væggen, hvorimod andre gipsvægge kræver to lag for optimal bæreevne og lydisolering. Overordnet er der disse fordele ved fibergips:

  • En stærk gipsplade: Fibergips høje styrke gør, at det er en stærk gipsplade, hvor du ikke behøver at bekymre dig om buler og huller i gipsen.
  • Stor bæreevne: Der er en stor bæreevne på en fibergipsplade. Faktisk er der plader i vores sortiment, som kan bære op til 40 kg pr. skrue uden brug af plugs.
  • Brandhæmning: Ofte har en fibergipsplade en høj grad af brandhæmning.
  • Lydisolering: Normalt har fibergips en god lydisolering, hvilket gør den velegnet som skillevæg
  • Kan holde til meget fugt: Mange fibergipsplader kan holde til meget fugt. Nogle af pladerne kan faktisk også bruges til vådrum.

Hvor kan du bruge fibergips?

Du kan sådan set bruge fibergips alle de steder, hvor du kan bruge almindelige gipsplader. Dog kan du ikke bruge fibergips, hvor der direkte sprøjtes vand eller er høj varme – bl.a. bag en brændeovn. F.eks. kan du bruge fibergipsplader som skillevægge, hvor deres force er, at de har en god lydisolering. Faktisk kan du også bruge noget fibergips i vådrum som badeværelser og køkkener, hvis de er godkendte til vådrum. Naturligvis kan du også bruge pladerne som helt almindelig væg i stuen eller soveværelset. Til loftkonstruktioner er fibergips også særdeles brugbar, så du også i loftet kan få fordelene ved gipsens styrke og fleksibilitet.

Hos Silvan har vi også andre typer af gipsplader. Vi har helt almindelige gipsplader, som kan bruges til mange formål, hvor du måske ikke har behov for fibergips. Er det ikke nødvendigt med stærke og hårdføre gipsplader, er almindelige gipsplader et fint valg. Til vådrum har vi også særlige vådrumsplader i vores sortiment. Det gør, at du kan bruge gips i vådrum som eksempelvis bryggers, køkkener og badeværelser. Find derfor den gipsplade, som passer til dit projekt. Sørg også for at måle grundigt op, så du køber den mængde plader, som du har behov for.

Sådan monterer du fibergipsplader

Montering af fibergipsplader er i udgangspunktet relativt simpelt, selvom det veksler, hvordan forskellige typer af pladerne skal monteres. Nogle plader skal skæres til med en rundsav med udsugning, men heldigvis kan andre skæres til med kun en hobbykniv. Ved nogle plader kræver det heller ikke lim til montering – her er det nok med skruer. Endnu en fordel er, at det ofte heller ikke er nødvendigt med fuldspartling af denne form for gipsplade. Faktisk kan du nøjes med at spartle sammenføjningerne og huller, hvor der er skruer. Det kan spare dig for mange timers arbejde og penge til spartelmasse.

Pladerne kan enten monteres på trælægter eller på stållægter. Du kan vælge den løsning, der passer dig bedst. Du skal dog være opmærksom på, at det kan kræve forskellige former for søm og andet tilbehør, alt efter hvilke lægter du vælger. Du kan også se i vores tilbehør til gipsplader og fibergips. Herunder kan du bl.a. finde en gipspladehejs og fiberglastape, som du kan bruge i samlingerne. I forhold til køb af gipsplader eller andre varer fra Silvan kan du enten købe det online eller afhente det i en af vores mange butikker. Du kan se de konkrete leveringsmuligheder under det enkelte produkt.