Indendørs trapper

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Se vores udvalg af indendørs trapper

Hvis du har niveauforskel i dit hjem, er det nødvendigt med en indendørs trappe. En trappe indendørs gør, at du kan komme fra stuen til en førstesal eller ned i en kælder. Hos Silvan forhandler vi adskillige typer af indendørs trapper, der passer til flere størrelser og typer af rum. Du finder bl.a. spindeltrapper, ligeløbstrapper og kvartsvingstrapper. Dermed bør det være muligt for dig at finde en trappe, som passer til lige netop dine behov. Du kan læse mere om de forskellige typer af trapper på denne side, så du kan finde ud af, hvilken trappe der er bedst til dit rum.

At vælge den rette indendørs trappe kan være svært. Der er mange faktorer, som du skal tage højde for. Det vigtigste er naturligvis, at trappen passer til der, hvor du skal bruge den. Derfor skal du huske at måle præcist op, så du finder en trappe, der passer i målene. Desuden skal du også vælge en trappe, som afspejler den indretning og stil, du har i hjemmet. Det kan være, at du vælger en trappe med de rigtige farver eller materialer. På denne måde kan du få en trappe, der understreger den stil, som du har i hjemmet.

Hvad er en spindeltrappe?

En spindeltrappe er en udbredt trappetype, der både kan bruges indendørs og udendørs, og som du nok på et eller andet tidspunkt har brugt. Det, der kendetegner en spindeltrappe, er, at den er opbygget rundt om en central spindel, hvor selve trappetrinene er monteret. Derudover er der et ydergelænder, mens der på indersiden ikke er et gelænder, da trappetrinene er monteret på pælen i midten. En spindeltrappe kan også kaldes en spiraltrappe, da den har form som en spiral. En spindeltrappe kan forveksles med en vindeltrappe, men forskellen er, at en vindeltrappe typisk har et gelænder på indersiden, mens spindeltrappen har gelænderet på ydersiden.

Fordelen ved en spindeltrappe er, at den optager væsentlig mindre plads end andre typer af trapper. Hvis du derfor ikke har så meget plads til en trappe, er en spindeltrappe en ideel løsning. Derudover er det en trappe, der er relativt nem at montere, selvom det stadig kræver en del arbejde og forberedelse at montere den. Spindeltrapperne i vores sortiment er lavet til indendørsbrug. Hvis du gerne vil have en trappe til udendørsbrug, kan du se i vores udvalg af udendørs trapper. Leder du efter en trappe til et loft, kan du se i vores sortiment af loftstrapper og loftlemme.

Hvilken spindeltrappe skal du vælge?

Først og fremmest skal du vælge en trappe, der størrelsesmæssigt passer til rummet. Her handler det både om højden og bredden på trappen. Det vil være oplyst, hvilken maksimal etagehøjde trappen har. Derudover vil trappens diameter også være beskrevet. Du skal især holde øje med minimumsstørrelsen på trappehullet, så du ved, hvor stort trappehullet skal være, hvis et sådant skal laves i loftet. I produktbeskrivelsen kan du også læse, hvor mange trappetrin der er. Det er også vigtigt at vide, om trappen er venstre- eller højresvingende. Mange spindeltrapper er dog vendbare, så du selv bestemmer, om den skal være venstre- eller højresvingende.

Det er naturligvis også vigtigt, at du vælger en trappe, der passer til din bolig. Da en trappe ofte bliver bemærket i rummet, skal den naturligvis passe ind i rummets stil. Derfor er det heldigt, at du kan finde flere forskellige design til spindeltrapperne hos Silvan. Du kan f.eks. finde trapper i sort eller i rustfrit stål. Spindeltrapper passer især godt ind i moderne boliger. Hvis du har børn og derfor gerne vil gøre trapperne mere børnesikre, kan du tilføje sikkerhedsgitre. Et sikkerhedsgitter gør, at børnene ikke så nemt kommer til at forvilde sig ud på en trappe.

Vi har også kvartsvingstrapper og ligeløbstrapper i vores sortiment

Kvartsvingstrapper og ligeløbstrapper er andre typer af indendørs trapper, som du kan finde hos Silvan. En kvartsvingstrappe adskiller sig på flere områder fra en spindeltrappe. I modsætning til en spindeltrappe er en kvartsvingstrappe ikke opbygget rundt om en midterpæl. Den har i stedet en 90 graders vinkel i bunden af trappen – derfra stammer navnet ’kvartsving’, da den nederste del af trappen danner et sving. Det er indretningsmæssigt en stor fordel, da det gør det nemmere at træde op på trappen, end hvis det var en ligeløbstrappe uden et sving. Det gør også, at den kan passe godt ind i et hjørne i et rum. Ligeløbstrapper er uden et sving, da de er helt lige.

Sammenlignet med en spindeltrappe har en kvartsvingstrappe den fordel, at den normalt ikke har en så stejl hældning. En ulempe kan dog være, at en kvartsvingstrappe kan fylde en smule mere end en spindeltrappe. Det afhænger dog meget af den enkelte model af kvartsvingstrappe, og generelt fylder indendørstrapperne i vores sortiment ikke meget. Før du vælger en trappe, kan du eventuelt notere størrelsen ud fra målene i produktbeskrivelsen og efterfølgende markere trappens mål på gulvet med malertape eller pap. På denne måde kan du få en fornemmelse af, hvor meget trappen fylder i rummet, før den bliver monteret.

Sådan opsætter du en indendørs trappe

Langt de fleste af både spindeltrapperne, ligeløbstrapperne og kvartsvingstrapperne i vores sortiment kommer som et saml-selv-sæt. Der vil medfølge en udførlig guide, som vil illustrere, hvordan trappen skal samles trin for trin. Derfor bør det være relativt ligetil, hvordan den skal samles. Dog skal der ikke være nogen tvivl om, at det kan være et stort arbejde at opsætte både spindel- og kvartsvingstrapper. Især de store spindeltrapper kan være tunge og vanskelige at få sat op. Det er en meget god idé at være mindst to om at opsætte trapperne. Vær opmærksom på, om trapperne er monteret stærkt nok i både væg og gulv, da de udsættes for en stor vægtbelastning. Husk også at have det nødvendige værktøj som bore-/skruemaskiner og værktøjsnøgler.

Når du har fundet den trappe, som du vil have, har du forskellige muligheder for levering og bestilling. En mulighed er, at du kan bestille den til levering i en Silvan-butik via ”Click-and-collect”. Det kræver dog, at den enkelte butik har varen på lager. En anden mulighed er, at du bestiller den til levering til enten din hjemmeadresse eller et afhentningssted. Under det enkelte produkt kan du se, hvilke konkrete leverings- og bestillingsmuligheder du har. Du er naturligvis også altid velkommen til at besøge en af vores mange Silvan-butikker i hele landet, hvor du kan se vores udvalg af værktøj og andre produkter til gør-det-selv-arbejdet.