Sikkerhedshjelme

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

En sikkerhedshjelm beskytter dit hoved

Hvis du skal beskytte dit hoved, når du arbejder, er en sikkerhedshjelm det rette sikkerhedsudstyr. En sikkerhedshjelm giver nemlig en optimal beskyttelse af hovedet, hvis du er i arbejdsmiljøer, hvor der er risiko for nedstyrtende genstande eller hovedskader generelt. I nogle tilfælde er det et krav, at du skal bære en sikkerhedshjelm – f.eks. hvis du er på en byggeplads. Dog kan der også være mange andre situationer, hvor det er en god idé at bruge en hjelm. Det kan være, hvis du skal fælde træer, eller at du er et sted med trange forhold, hvor du kan risikere at støde hovedet.

Silvan har et stort udvalg af sikkerhedshjelme i mange størrelser og typer. Dermed skulle du gerne kunne finde en sikkerhedshjelm, der passer til det formål, som du skal bruge den til. Vi forhandler også mange andre former for sikkerhedsudstyr og værnemidler, som du kan bruge til at beskytte dig selv. Du finder bl.a. sikkerhedsbriller i vores sortiment, så du kan beskytte øjnene. Derudover har vi støvmasker og åndedrætsværn, hvis du vil beskytte dig selv imod støv, bakterier, virus eller andet. Det er også vigtigt at beskytte hørelsen i larmende omgivelserne, og her kan du med fordel bruge høreværn og ørepropper.

Hvilken sikkerhedshjelm skal du vælge?

Det er vigtigt, at du finder den rette sikkerhedshjelm til dit hoved. Det betyder, at du først og fremmest skal vælge den rigtige størrelse, så sikkerhedshjelmen sidder godt på hovedet. Typisk vil du dog kunne indstille størrelsen på hjelmen, så den passer på dit hoved. Desuden bør du også vælge en arbejdshjelm med den rette beskyttelse til der, hvor du skal bruge den. Skal du f.eks. bruge den i industrien eller på byggepladser, skal den have særlige sikkerhedsstandarder – mere specifikt er det EN-standarden ”EN397”, hvis den skal bruges i industrien. I øvrigt findes sikkerhedshjelme i mange farver – leder du efter en hjelm med stor synlighed, kan du overveje en hjelm med en fluorescerende skal.

Sikkerhedshjelm med visir

Vil du gerne have en hjelm, hvor du på en gang kan beskytte dit hoved og dine øjne, er en sikkerhedshjelm med visir et godt valg. På denne type hjelm er der indbygget sikkerhedsbriller, så du altså er fri for at skulle købe ekstra sikkerhedsbriller ved siden af. Du behøver heller ikke at bøvle med at skulle tage briller på og af. Det er også smart, hvis du kan have andet tilbehør og sikkerhedsudstyr på, når du bruger hjelmen. Det kan være clips til pandelamper og fatninger til ørekopper, så du kan få den helt optimale beskyttelse under arbejdet.

Klatrehjelm

Hvis du skal klatre, bør du også bære en hjelm – især hvis du skal klatre på en klippevæg, hvor der kan falde sten ned fra klippen. Her kan du vælge en sikkerhedshjelm, som også kan bruges til klatring. Det er en hjelm, der har en 4-punktshagerem. I tilfælde af at du klatrer, vil du nok gerne have så lav vægt som muligt, så der er mindre belastning. Det betyder, at det er en god idé at vælge en hjelm, der ikke vejer så meget – i øvrigt er det generelt altid en fordel at vælge en sikkerhedshjelm med en lav vægt. Skal du bruge en hjelm til andre former for sport – f.eks. cykling – forhandler vi også cykelhjelme.

Ventilation og skygge

På de varme og solrige dage kan det godt blive hedt at bruge en hjelm. Varmen kan have svært ved at forlade hjelmen, og det kan gøre hjelmen til lidt af en sauna. Derfor bør du vælge en sikkerhedshjelm, der har god ventilation. I så fald kan varmen nemlig bedre forlade hjelmen. Solens stråler kan også være irriterende for ansigtet, hvorfor det er godt at vælge en sikkerhedshjelm med skygge. Hvis problemet modsat er, at det er køligt vejr, kan du overveje en hjelmhue til at have under sikkerhedshjelmen. Du kan se vores udvalg af hjelmhuer i vores arbejdstøj.

Hvornår skal en sikkerhedshjem udskiftes?

Da sikkerheden har stor betydning, når du bruger en hjelm, skal du jævnligt undersøge, om sikkerhedshjelmens beskyttelse stadig er optimal. En sikkerhedshjelm kan nemlig blive slidt med årene. Det kan være, at den har fået slag og klem. Det kan også være, at den har været udsat for meget sollys, hvor UV-stråler har gjort den svagere. Selvom den ikke er synligt skadet, kan det alligevel være, at den bør skiftes ud. Hvor længe hjelmen kan holde, afhænger af, hvor ofte du bruger den, og om den har været udsat for skader. Som tommelfingerregel bør en hjelm udskiftes efter tre til fem år, men du skal læse i brugsvejledning til den konkrete hjelm for mere præcis information.

Med en sikkerhedshjelm kan du altså optimere din sikkerhed markant. Arbejder du i miljøer med risiko for hovedskader, er en arbejdshjelm nødvendig. Du kan orientere dig i vores store udvalg af sikkerhedshjelme. Når du har fundet den hjelm, som du ønsker, har du forskellige muligheder for bestilling og levering. En mulighed er, at du bestiller den til afhentning til en Silvan-butik via ”Click-&-collect”. En anden mulighed er, at du kan bestille den til levering til enten dit hjem eller et afhentningssted. Du kan læse mere om de konkrete leveringsmuligheder under det enkelte produkt, da det er forskelligt, hvordan de enkelte produkt kan leveres.