Knager og knagerækker

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Skab orden i dit hjem med knager og knagerækker

Knager og knagerækker er ofte det første, som dine gæster møder, når de træder ind i din entre. Derfor er det vigtigt at vælge de rigtige knager, så du kan skabe et godt førstehåndsindtryk. Derudover er knager og knagerækker meget vigtige for at skabe orden i hjemmet. Uden knager vil tasker, jakker og andet overtøj hurtigt komme til at ligge og flyde på gulvet. Så opbevaring af overtøj er en god idé at prioritere i hjemmet, hvis du gerne vil have mere orden og plads. Silvan har et stort udvalg af knager og knagerækker i mange størrelser, farver og design.

Knager kan bruges mange andre steder end i entreen. F.eks. kan du bruge dem i børneværelset, hvor du kan få mere plads og orden ved at hænge ting op på dem. Knager er også et godt supplement til garderobeskabet i soveværelset. Det er også oplagt at montere knager i badeværelset, hvor du kan bruge dem til håndklæder. I køkkenet er de også oplagte til at hænge viskestykker og grydelapper – er du lidt kreativ, kan en knagerække også bruges til få orden i panderne og gryderne. Du kan endda også bruge en knagerække til at opbevare nøgler, smykker og meget andet.

Hvilke knager og knagerækker skal du vælge?

Knagernes betydning for husets indretning skal ikke undervurderes. Da knagerne ofte er det første gæster ser, har de en stor betydning for indtrykket af boligen. Det betyder, at du bør vælge knager eller en knagerække, som passer til boligens udtryk. Her er det vigtigt at vælge det rette materiale. Hos Silvan har vi knager og knagerækker i træ, rustfrit stål og en kombination af træ og stål. Desuden har vi dem i forskellige farver som sort, hvid, natur og grå. Designet på knagerne er også meget forskelligt. Vi har knager i både klassisk og moderne design. Bl.a. kan træknopper tilføje kant til entreen, mens knagerækker med flexknager er elegante og minimalistiske.

Størrelsen på knagerne er naturligvis også vigtig. Er I en hel familie, der skal hænge jakker, huer og overtøj på knagerne, bør du vælge en stor knagerække, hvor der er godt med plads. Du kan med fordel kombinere den med en hylde, hvor du f.eks. kan placere huer, hatte og handsker. Har du ikke brug for at hænge så meget overtøj op, kan du i stedet købe knager enkeltvis. De findes enten med en enkeltkrog eller med dobbeltkrog. Skulle du få behov for flere, kan du hurtigt montere en ekstra. Du kan eventuelt kombinere flere størrelser, som kan bære forskellige typer tøj.

Knagerækker til dør

En meget smart og fleksibel form for opbevaring af overtøj er en knagerække til dør. En knagerække til dør kan du placere på selve døren, uden at du behøver at bore i den. Den er derfor ekstremt nem at montere – du skal sådan set bare placere den på toppen af døren, og så er den klar til brug. Du kan bruge den i alle rum. Mens den ikke er så oplagt til tungt overtøj, er den helt fin til en let jakke, halstørklæder og huer. Den kan også bruges i køkkenet og badeværelset, hvor du kan bruge den til håndklæder, viskestykker, grydelapper og klude.

Sådan monterer du en knagerække eller knager

Det er ret simpelt at montere knager og en knagerække, så du kan godt selv klare opgaven. Du har dog brug for værktøj som eksempelvis en bore-/skruemaskine og de rette skruer og rawlplugs. Ofte medfølger der skruer og rawlplugs til knagerne, men du skal være opmærksom på, om de er stærke nok til at holde vægtbelastningen fra det tunge overtøj. I det hele taget skal du holde øje med, om især knagerækker er skruet godt nok fast. Tjek derfor, om den sidder godt fast, når du har monteret den, så den er klar til at bære alt det tunge overtøj fra hele familien.

Hvis du skal montere en knagerække, kan du starte med at skrue en enkelt skrue i, som ikke er skruet helt fast. Herefter kan du markere i de andre huller, hvor der skal bores. Husk at være omhyggelig med at bruge et vaterpas, så den bliver opsat helt lige. Når du skal bore, er et smart trick, at du klæber en pose fast med malertape lige under der, hvor du skal bore hullet. På denne måde samler støvet sig her frem for at ryge ud over hele gulvet og væggen. Brug et bor, som passer til den pågældende type af væg – altså beton, mursten eller gips.

Husk også bøjler

For at hænge tøj og overtøj korrekt op er det en god idé at bruge bøjler. Hos Silvan har vi et stort udvalg af bøjler, der passer til mange forskellige former for tøj. Bl.a. kan du købe tøjbøjler fra vores eget brand, ”Skabt med omtanke”. Bøjlerne i vores sortiment findes i enten træ eller metal og i farver som hvid og sort. Ud over dette har de en buksestang og slids til stropper. Det er især en godt at hænge en frakke på en bøjle, da den bedre kan holde formen. Tøjet kan også tørre hurtigere, hvis det hænger på en bøjle.