Grøntsagsfrø

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Med grøntsagsfrø kan du få en god køkkenhave

Vil du gerne have en køkkenhave, hvor du kan hente lækre grøntsager direkte til salaten eller aftensmaden? Så kan du med fordel købe grøntsagsfrø, som du kan så i haven, drivhuset eller på altanen. At hente grøntsager direkte fra haven er fantastisk, og friske salater og grøntsager har bare en helt anden smag, end dem du køber. Selvom det selvfølgelig kan være fint at købe grøntsager i det lokale supermarked, så har du om sommeren mulighed for at få fuldstændigt friske grøntsager, hvis du har en køkkenhaven lige uden for døren. Samtidig får du også en flot have med farverige grøntsager.

Hos Silvan har vi også mange andre former for løg og frø, som kan bidrage til både en flot prydhave og en frodig nyttehave. Vi har bl.a. blomsterløg og blomsterfrø, så du kan så og plante smukke blomster i haven. Desuden har vi også mange andre grøntsager til køkkenhaven. Vi har også krydderurter, som du enten kan dyrke i haven, drivhuset, på altanen eller i hjemmet. Vil du også gerne have lidt frugter og bær i haven, kan du se i vores udvalg af frugttræer og bærbuske. Har du et drivhus, finder du også drivhusplanter i vores sortiment.

Hvilke grøntsagsfrø har vi i vores sortiment?

Vi har frø til mange forskellige grøntsagssorter. Derfor bør du bestemt kunne finde de grøntsagsfrø, som du skal bruge til køkkenhaven. Det er f.eks. frø til tomater, chiliplanter, løg, ærter, majs, salat, radiser, kål og meget andet. Hvis du gerne vil så økologiske frø, finder du det også i vores sortiment. Det kan være en god idé at kombinere flere forskellige sorter og grøntsager, da du på denne måde bedre kan få dækket dine behov for grøntsager. Afhængigt af størrelsen på din køkkenhave kan du enten få dækket alle dine behov for grøntsager, eller du kan bruge det i en salat eller madret en gang imellem.

Tomatfrø

Tomater er en af de mest populære planter i køkkenhaven og drivhuset. Det er der mange gode grunde til – bl.a. er tomatplanter relativt nemme at få succes med. Derudover smager friske tomater utroligt godt, da de har meget smag og fylde. Der findes flere forskellige tomatfrø. Hos Silvan finder du frø til cherrytomater, blommetomater, klassiske tomater og flere andre varianter. Typisk skal tomatfrø forspire indendørs i perioden februar-marts, før de bliver udplantet. De kan også forspires i drivhuset, hvilket du kan læse mere om i vores guide, Forspring af tomater i drivhuset . Husk, at tomatfrø og tomatplanter har godt af at få meget sol og varme.

Chilifrø

Er du helt vild med stærk mad? Så bruger du nok allerede en hel del chili, når du skal lave mad. De fleste køber chili i supermarkedet eller hos grønthandleren, men faktisk kan du også dyrke det selv i din have. Med chilifrø kan du komme i gang med at få chiliplanter i haven eller drivhuset. Ligesom chili findes i forskellige styrker – fra mild til meget stærk – så kan du også finde chilifrø i forskellige styrker. Typisk vil det være oplyst i produktbeskrivelsen, hvilken styrke chilien vil få. Chilifrø skal forspire i perioden fra januar-marts – den nøjagtige periode vil også være oplyst i produktbeskrivelsen.

Løgfrø og radisefrø

Løg er en af de mest populære grøntsager i både madlavningen og køkkenhaven, og med løgfrø kan du selv få gang i løgproduktionen i haven. Løg er en robust plante, og du kan så løgfrøene direkte i jorden i køkkenhaven. Du finder bl.a. løgfrø til rødløg og forårsløg i vores udvalg. En anden populær grøntsag i køkkenhaven er en radise, som især passer godt ind i en salat. Radisefrø er ligesom løgfrø relativt nemme at så, og de kan sås direkte i havejorden. Læs mere om, hvordan du sår og plejer løg og radiser i de enkelte produktbeskrivelser, da der kan være forskelle mellem sorterne.

Ærtefrø og majsfrø

Der findes næppe noget mere sommeragtigt end friske ærter. Friske ærter har en dejlig smag, og ærterne kan både spises for sig selv og som en del af en ret eller salat. Ærter findes i flere varianter, så du både kan finde nogle med små og store ærter. Majs er en anden delikatesse, som er forbundet med sommersæsonen. Med majsfrø kan du dyrke dine helt egne majskolber, som du kan efterfølgende kan koge eller grille på terrassen. Majs findes i flere typer, hvor der eksempelvis er sukkermajs og økologiske majs. Læs mere i produktbeskrivelsen for information om så- og høsttidspunkt.

Gulerodsfrø og salatfrø

Gulerødder er en anden populær afgrøde i de danske køkkenhaver. Det danske klima egner sig godt til at dyrke gulerødder, og det er en af de nemmere afgrøder at starte med. Gulerødder findes både i små størrelser, der er gode som sunde snacks, og i større varianter, som passer godt til aftensmåltidet. En anden afgrøde, der emmer af sommer, er en salat. Den er også ret nem at dyrke i køkkenhaven, selvom det er en mere skrøbelig plante end en gulerod. Salat findes i et utal af varianter, hvor der kan nævnes rucolasalat, pluksalat og savoysalat.

Sådan forspirer og dyrker du grøntsagsfrø

Det er dejligt at have grøntsager lige uden for døren i haven eller på altanen, da det bringer maden helt tæt på dig. Dog skal der heller ikke være nogen tvivl om, at en køkkenhave kræver løbende pleje, for at du kan få succes med den. Det er alt lige fra vanding (især i tørre perioder) til at fjerne ukrudt og bekæmpe skadedyr. Det er vigtigt, at du ofte ser, om planterne har brug for vand, eller om det er nødvendigt at fjerne ukrudt rundt om dem. Desuden skal du også se, om skadedyr spiser af planterne, hvor især snegle kan være et stort problem. Det kan også være, at du skal bruge gødning til planterne – f.eks. findes der særlig chiligødning og drivhusgødning.

Det er forskelligt, om grøntsager skal forspire eller ej, før de bliver udplantet. Under det enkelte produkt kan du læse, om planten skal forspire eller ej. I øvrigt kan du læse mere i vores guide om forspiring. Vil du gerne i gang med en køkkenhave, men har du ikke lige en stor have? Det behøver dog ikke at stoppe dig, da du med bare en altan kan få en lille køkkenhave. Her kan du bruge et minidrivhus, hvor du kan dyrke mange forskellige grøntsager. Du kan også bare bruge en vindueskarm, hvor du især kan have krydderurter og små grøntsagsplanter.